Davutoğlu: Tahir Elçi'nin Ailesine Söz Verdim, Bu Olay Aydınlatılcak - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Tahir Elçi'nin Ailesine Söz Verdim, Bu Olay Aydınlatılcak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili olarak "Sayın Tahir Elçi'nin eşine de söz verdim. Bu olay aydınlatılacaktır." dedi.

29.11.2015 10:57  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, dün öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile ilgili de görüşlerini bildirdi. Tahir Elçi'nin ailesine söz verdiğini de belirten Davutoğlu, "Bu olay aydınlatılacak." dedi.

"HDP'NİN AĞZINDAN ŞEHİTLERLE İLGİLİ SÖZ DUYDUNUZ MU"

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından Elçi ile ilgili kısım:

Kayıp sadece Elçi ailesinin kaybı değil, sadece barolarımızın kaybı değil, bütün Türkiye'nin kaybıdır. Olayla ilgili soruşturma bütün kapsamıyla yürütülüyor. Dün Meclis kürsüsünden hükümeti suçlayan, her olayda hükümeti suçlayanlara söylüyorum; "katil hükümet", "katil devlet" derseniz, bu işi devlete, hükümete mal etmeye çalışırsanız, bu hem ülkeye barış getirmez, hem de siyasal alanda sorumluluk getiren bir tutumdur. Siz HDP'nin ağızından şehit edilen polisler için bir şey duydunuz mu? Meclis'te gördüğüm tablodan teessüf ediyorum. Bu tablodan kaos çıkarmaya çalışanlar bilsinler ki, bu olay aydınlatılacaktır, üstü örtülmesi söz konusu değildir. Hukuk kuralları çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacak.

"BU OLAYIN ÖRTÜLMESİ İSTENİYORSA BUNU TERÖR ÖRGÜTÜ İSTİYOR"

İlk saldırı 100 metre ötede 2 polisimizi şehit eden teröristler tarafından yapıldı. Polisler şehit olduktan sonra teröristlerin oradan gitmesine kimse izin vermez. Sayın Elçi de açıklama sırasında orada bulunuyor. Sur'da terör faaliyetleri olmasaydı, bu canlar kaybolmazdı, Diyarbakırlılar huzur içinde yaşıyor olacaktı. Sayın Elçi'nin vefat etmesiyle ilgili tüm çalışmalar yapılıyor. Bu olayın aydınlatılmasını isteyenler, oraya giden başsavcımıza ve ekibine kim saldırdı? Daha sonra gidenlere bomba ile kim saldırdı. Bu olayın örtülmesi isteniyorsa bunu terör örgütü istiyor.

"BU MESELE AYDINLATILACAK"

Sayın Elçi'nin cenazesinin yanında bulunan tabanca yapılan incelemede, ilk polisimizi şehit eden tabanca olduğu tespit edilmiştir. Şehidimizden çıkan merminin bu tabancadan çıktığı tespit edildi. Bütün bu izlerin üzerinden gidilecek. Hemen bunu istismar ediyorlar. Sebep ne olursa olsun aydınlatılacak, ister suikast olsun, isterse polislerimizin şehit olması üzerine çatışma esnasında hayatını kaybetmiş olsun. Ne olmuş olursa olsun bu mesele aydınlatılacak. Olayın görüntüleri de açık bir şekilde ortaya koyuyor ki, polislerimize haince saldırı yapılmış olmasaydı bu olay yaşanmayacaktı. Bu olayın müsebbibi bölücü terör örgütüdür. Sayın Tahir Elçi'nin eşine de söz verdim bu olay aydınlatılacak."


Davutoğlu: Tahir Elçi\'nin Ailesine Söz Verdim, Bu Olay Aydınlatılcak

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Tahir Elçi'nin Ailesine Söz Verdim, Bu Olay Aydınlatılcak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Kürt: Roboskide 34 insanimizin katilide belli siz ne yaptinizki sizene inanalim artik turkiyede acik ve net kurtlere katliam uyguluyorsunuz 25 25 Yanıtla
  • Mardin midyat: Kürtler savasa hazir 15 21 Yanıtla
  • Bir kürt vatandaşı: inadına Ak Parti 22 11 Yanıtla
  • Ampüllemi aydinlaticaksin: Bu saldiriyi aydinlatmak icin once aydin olucaksiniz. Mit size senaryo hazirlar kabul edersiniz 2 polis kurban secilir sonra Tahir Elçi vurulur. 16 13 Yanıtla
  • ümit öztürk : lanet PKK, lanet PKK... 20 3 Yanıtla
  • yazik: söz vermesen aydinlatilmayacak yani 9 9 Yanıtla
  • TÜRKİYE iyiki RUSYADAN ÖZÜR diledi ! AMA ?: Kabahat bizimkilerde olmasa,Rusya bu kadar alınıp,bizi tamamen silmez.Milletim adına çok üzüldüm.Ama bu daha başlangıç.Belki başka ülkeler de Rusya,yı örnek alıp,bizi tamamen silecekler,bizden Akdeniz bölgesini ve Istanbulu isteyecekler.Bizimkiler Arapların din bekçiliğini yaparak,ezan sesleri,camilerle,türbanlarla ve dikkafalıkla fazla gidemezler.NOTO,nun arkasına ne zamana kadar saklanacağız?Öncelikle vatan içinde huzuru bulmalı ve bütün sınır komşularımızla dost olmalıyız. 7 9 Yanıtla
  • Şırnakly: Diyarbakır ortasında vurulmuş uzanıri m Ben bu kurşun sesini nerde olsa tanırım Demişti üstat Ahmet kaya bu kurşun sesini çok iyi tanıyoruz katillerimizle bize sadece ALLAH şahit lik ediyor hesabı nı sorar tc ve gladyosundan 2 4 Yanıtla
  • fistanli hacilar: cahil ampüller ve yobaz taraftarlar memleketi šer kin doldurdunuz. 4 0 Yanıtla
  • Serok.biji: Ne özürü kim özür dilemiş Türkiye HAKLI konusunda kimden özür dileyecek bir özür dilemesi biri varsa namusumuz diye koruduğumuz sınırlarımızı ihlal eden dileyecek Buda böyle biline. 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti
    12:38 AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, 2021 yılında Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin annesi Ayşe Güler'i ziyaret etti. Dönmez, ziyarette şehit annesinin metanetine ve dik duruşuna şahit olduğunu belirterek, şehit ailelerinin baş tacı olduğunu vurguladı. Ziyarette dua edildi.

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik
    12:38 Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı öncesi belediyenin çalışmalarını ve incelemelerini açıkladı. Tutdere, önümüzdeki hafta ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı
    12:38 Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Susuz beldesi yakınlarında meydana gelen minibüs kazasında 5 kişi yaralandı. Minibüs, kontrolünü kaybederek yol kenarındaki ağaç ve tabelaları devirerek bir fabrikanın bahçesinde yan yatarak durabildi. Olayın ardından sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri kaza yerine sevk edildi.

  • Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı
    12:38 Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı

    Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atıl durumdaki malzemeleri kullanarak okulun bahçesindeki ağaçlara renkli kuş yuvaları astı. Proje, geri dönüşüm farkındalığı ve doğayla zaman geçirme fırsatı sunuyor.

  • Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    12:36 Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yakalanan şüpheli, tutuklandı. Didim Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Ç.K. adlı şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 25,56 gram esrar ve 58 bin TL ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu
    12:34 Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu

    Bursa'da düzenlenen 2023-2024 öğretim yılı Futsal Küçük Erkekler turnuvasında, Bursa Bilfen Koleji Mudanya ilçe şampiyonu oldu. Bilfen, grup aşamasında rakiplerini yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında ise Mehmet Yazıcı Ortaokulu ile karşılaşan Bilfen, penaltı atışları sonucunda galip geldi. Turnuvada Bilfen Koleji birinci, Mehmet Yazıcı Ortaokulu ikinci, Halitpaşa Ortaokulu üçüncü ve Mavi Dünya Koleji dördüncü oldu.


Advertisement