Başbakan Davutoğlu, PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu, PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı Yaptı

Başbakan Davutoğlu, gazetecilere çözüm süreciyle ilgili yaptığı açıklamada "Talebimiz silah bırakılması. Gereğini yapın silahları seçimden önce bırakın. " dedi.

03.05.2015 17:14  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim mitingi yapmak için gittiği Almanya'da çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin topluma mal olduğunu söyleyen Başbakan, "Süreç durdu' demek doğru değil" dedi.

"GEZİ'DEN SONRA KANDİL'DEN YENİ TALEPLER GELDİ"

Bu konuda psikolojik ve yasal eşiklerin aşıldığını söyleyen Davutoğlu "Aşamadığımız tek şey HDP ile Kandil'in sürekli tereddüt ve dar hesapla bu süreci kendine yontma çabası" değerlendirmesinde bulundu. PKK'nın 2013 Mayıs'ında silah bırakması gerektiğini hatırlatan Davutoğlu, "O zaman da Gezi olayları çıktı. Gezi'den sonra Kandil sürekli erteleme ve yeni talepler gündeme getirdi" diye konuştu.

"TALEBİMİZ SİLAH BIRAKILMASI"

Başbakan, HDP'nin ve paydaşlarının yol ayrımında olduğunu söyleyerek "Seçime giderken silah bırakmayacağım demek silahı şantaj olarak kullanmaktır" dedi. Davutoğlu sözlerine şu şekilde devam etti, "Talebimiz silah bırakılması. Gereğini yapın silahları seçimden önce bırakın. Türkiyelileşme' iddiası güzel ama gereği yapılmalı."

"BİRİNCİ OLAMAZSAM KOLTUĞA YAPIŞMAM"

Muhalefetin seçim vaatlerini de eleştiren Davutoğlu "Hayal satarak hayali iktidar peşindeler" dedi. Davutoğlu, 7 Haziran için başarı kriterini ise birinci parti ve iktidar olarak açıkladı. "Birinci parti olamazsam koltuğa yapışmam" diyen Başbakan, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'tan da aynı kriteri beklediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, PKK\'ya Silah Bırakma Çağrısı Yaptı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu, PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (79)

  • batman: pkk silah birakmazzzz çünkü kurucuları Ermeniler dir İsrail abd ingiltere yönetiyor onlari 206 11 Yanıtla
  • AHMET: PKKNIN ARKASINDA AMERİKA VE İSRAİL VARDIR YAHUDİ PKK HİÇBİR ZAMAN SİLAH BIRAKMAZ. 187 11 Yanıtla
  • 25ERZURUMLU: Oyumuz Allahın izni ile sülalece Mhpye 166 16 Yanıtla
  • BİTLİSLİ: Geçen seçim akpye verdim bu seçim Mhp diyeceğim 101 29 Yanıtla
  • NBC: SAVCİMİZİ ŞEHİT EDEN HAİNLERE CHP TERÖRİST DİYEMEDİ..ASKERİMİZİ,POLİSİMİZİ ŞEHİT EDEN PKK LİLARA HDP TERÖRİST DİYEMİYOR..BUNLAR HAİNLERE SAHİP ÇIKIYOR.. VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN, ŞEHİTLER İÇİN, ALLAH RİZASİ İÇİN OYLAR MHP yada AKP ye İNSALLAH... 118 11 Yanıtla
  • mardin: Hdp baraji asiyor akp hukumet bile kuramiyacak bunu boyle bilin soyle yapssk hdp yi bitiririz korkuturuz baraj altinda kalsin hesaplari bu sefer tutmuyor camur at izi kalsin artik izler kalmiyor halk uyandi ve hdp hdp diye sesler edirneden ardahana izmirden silopuya kadar herkesimden hdp var ve yukseliyir 16 98 Yanıtla
  • MİLLİ İTTİFAK GELİYOR.: OSLODA TERÖRLE ANLAŞANLAR ÇIKMIŞ YALANLARLA MİLLETİ KANDIRIYORLAR. OYUMUZ NE AKPYE NEDE HDPYE OYLAR MİLLİ İTTİFAKA 105 4 Yanıtla
  • Ağa: Adamsın hocam allah yar ve yardımcınız olsun. .. 26 34 Yanıtla
  • Antepli: Her haltı yediniz, teröristle pazarlık yapan şerefsiz, namussuz dediniz ama yine masaya gizli gizli oturdunuz. Hepsinin hesabını vereceksiniz 58 1 Yanıtla
  • amed serhildan: Yaw demirtaş hemen yarin birakir, hdp de koltuk sevdasi yada para sevdasi kendini zenginleştirmek sevdasi yok. Siz kendinize bakin, ayrica din adi altinda arkaniza aldiğiniz koyunlarla çok zengin oldunuz ama artik koyun bile bir yerde uyanacak ve sizinde sonunuz gelecek inşallah. 24 27 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti
    10:56 Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yetişen badem ağaçları meyve vermeye başladı. Baharın habercisi olan çağlaları toplamak için Başaran köyünden bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol kat ederek bölgeye geldi. Günlerdir toplama çalışmalarını sürdüren gençler, hem satmak hem de yemek için çağla topluyor.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.

  • ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir
    10:52 ABD basını: İran, İsrail'e misilleme yapmak yerine İran dışındaki hedeflere odaklanabilir

    İran'ın İsrail'i vurmasının ardından ABD basınında çıkan haberlere göre, ABD yetkililer İsrail'in tepkisinin sınırlı olacağını ve İran dışındaki önemli hedeflere odaklanabileceğini belirtiyor. İsrail'in İran'ın vekillerini veya Suriye'deki milisleri hedef alabileceği ifade ediliyor.


Advertisement