Davutoğlu: 1915 Mesajı Bir Çağrıdır - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: 1915 Mesajı Bir Çağrıdır

Davutoğlu: 1915 Mesajı Bir Çağrıdır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan'ın 1915 mesajı ile ilgili "Türkiye hiçbir açıklamayı siyasi baskı altında yapmaz. Bu bir çağrıdır." dedi.

23.04.2014 19:53  Güncelleme: 21:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis'te düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Davutoğlu Başbakan'ın 1915 mesajına ilişkin olarak, "Tarih siyah beyaz değildir. Herkes acıları paylaşma erdemini göstermeli. Umarım uzattığımız el havada kalmaz. Türkiye baskılar altında açıklama yapmaz, açıklama konjonktürel değildir." açıklamasını yaptı.

"YAPILAN RUTİN İŞLEM TAMAMLANDI"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Süleyman Şah'a yapılan ikmal konvoyu ile ilgili de "Yapılan rutin bir işlemdir ve tamamlandı bu konuda çıkan operasyon haberleri yalan ve gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI SORULARI YANITLADI

Davutoğlu'nun açıklamalarından sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, TBMM'nin 94. açılış yıl dönümü resepsiyonunda gazetecilerin, "Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan askeri takviye" ile ilgili sorularını yanıtladı.

"SÖYLEYECEK BİR ŞEY YOK"

Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gerekli açıklamaları yaptığı ve onun dışında söyleyecek bir şeyi olmadığını belirtti. 

"Gidenler ikmal amaçlı mı?" sorusuna Akar, "Okuyun, orada yazıyor. Sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın açıklamaları var, onlara ilave edecek bir şeyim yok" yanıtını verdi.

"OLAGANÜSTÜ BİR DURUM YOK" 

Akar, "Rutinin dışında bir faaliyet denebilir mi?" sorusu üzerine, "Hayır, hayır, yok değil" dedi. "Olağanüstü bir şey olarak algılamayalım mı?" sorusuna yanıt verirken Akar, "Hayır, algılamayın. Suriye hudut iç güvenlik harekat bölgesinde bize verilen görevleri en etkin şekilde yapma gayretlerimiz sürüyor. Faaliyetlerimiz planlıdır, onun dışında herhangi yeni bir gelişme söz konusu değil" diye konuştu. 

Orgeneral Akar, gazetecilerin aynı konudaki ısrarlı soruları üzerine ise "Olağanüstü bir durum yok. Planlı bir faaliyet" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: 1915 Mesajı Bir Çağrıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • uğur: sizi gidi potomyalılar sizi herşey aslına çekermiş. 4 0 Yanıtla
  • kara: hop bi dak. buraya yorum yazanlar. iyiki ermeni vatandaşı değilsiniz bakıyorum. bu topraklar bizim misafir vatandaşlarımızda özümüzü benimsemişler . barış içindeler saygımız sevgimiz sonsuz . biliyorsunuz deprem faciamızda nasuh ve ekibi gece gündüz türk vatandaşlarının cesetleri canlıları kurtarmak için gece gündüz o şartlarda çalıştı. biraz insan olun be . atıp tutmayın. tarih okuyun. osmanlıda o tepsi içinde getirilen kelleler neyin nesiydi.biz boş durmadık yani yakıp yıktık savaş öyle birşey. allahtan ATATÜRK bize bir gelecek hazırladı anlayanı onuda yok etmek istiyorlar. tüm insanlar kardeştir. bu cümleyi söyleyen dünyadaki tek lider ATATÜRK cümle şu. YURTTA SULH CİHANDA SULH. ANLAYANA ÖRÜMCEK BEYİNLERE İBRET OLSUN. 0 0 Yanıtla

Advertisement