Davutoğlu: Son Oy Oranımız 48-52 Bandında - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Son Oy Oranımız 48-52 Bandında

New York'ta yatırımcılara seslenen Davutoğlu, "Son anketlere göre partimizin oy oranı yüzde 48-52, ana muhalefet partisi yüzde 22-25 oy oranına sahip. Endişe yok." dedi.

04.03.2015 23:53  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, New York temasları kapsamında Goldman Sachs'ın binasında, Goldman Sachs Doğrudan Yatırımcıları'yla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Burada yatırımcılara seslenen Başbakan Davutoğlu, "Son anketlere göre partimizin oy oranı yüzde 48-52, bir sonraki sıradaki ana muhalefet partisi ise yüzde 22-25 oy oranına sahip. Dolayısıyla bir endişe yok." dedi.

3 İSİM EŞLİK ETTİ

Türk ve yabancı yatırımcıların hazır bulunduğu toplantıda, Davutoğlu'na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

Goldman Sachs'ın İstanbul'da bir ofis açmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Davutoğlu, ofisin çok aktif olacağına inandığını söyledi.

"KİMSE SİYASİ İSTİKRARIN GELECEĞİNDEN ENDİŞE DUYMUYOR"

Türkiye'nin "istikrar adası" olduğunu belirten Davutoğlu, son 12 yılda üç genel, üç yerel ve iki cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığını, iki kez de referanduma gidildiğini ifade etti.

Davutoğlu, tüm bu seçimler ve referandumda AK Parti'nin güçlü çoğunlukla kazandığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl kritik bir yıldı, yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimi vardı ve ikisinde de partimiz büyük başarı sağladı. Şimdi de yeni bir seçime gidiyoruz. Ancak bunun öncesinde bir konunun altını çizmek istiyorum, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve partinin liderliğinde değişim oldu. Fakat hükümetin istikrarı konusunda herhangi bir endişe bulunmuyor. Devamlılık söz konusu, yeni politikalar açıklandı, yeni stratejiler açıklandı. Türkiye demokrasisinde ilk defa, iktidardaki parti, hala yönetimdeyken parti başkanını ve başbakanı değiştirdi. İstikrar da olumsuz bir şekilde etkilenmedi."

"OY BANDIMIZ 48-52 BANDINDA"

Gelecek seçimlerin 7 Haziran'da yapılacağını hatırlatan Davutoğlu, "Son anketlere göre partimizin oy oranı yüzde 48-52, bir sonraki sıradaki ana muhalefet partisi ise yüzde 22-25 oy oranına sahip. Dolayısıyla bir endişe yok. Tabii ki demokraside her türlü sürprize hazır olabiliriz ama var olan anketlere göre, Türkiye'de kimse siyasi istikrarın geleceğinden endişe duymuyor" dedi.

"EKONOMİMİZ OECD ORTALAMASINDAN ÇOK BÜYÜK"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye bir istikrar adası, geleceğe dönük vizyona sahip bir ülke ve AB ülkeleri ile OECD'nin ortalamasından çok daha büyük ekonomik büyümeye sahip bir ülke. Ekonomik dinamizm ve siyasi istikrar açısından Türkiye gelecek için umut vadeden bir ülke" dedi.

"İSTANBUL FİNANSAL MERKEZ HALİNE GELECEK"

Davutoğlu, İstanbul'un dünyanın, Afrika ve Avrasya'nın merkezi ve birçok faaliyetin kalbi olduğuna işaret ederek, geçmişten modern zamana kadar hep en büyük ekonomik merkezlerden ve dünyanın en önemli kentlerinden biri olmaya devam ettiğini belirtti. Davutoğlu, "Bugünün küresel ekonomisinde İstanbul öyle bir büyüyor ki önümüzdeki yıl ve on yıllarda finansal merkez haline gelecek. İstanbul'un ulaşım yolları, enerji koridoru ve finans merkezlerinden biri olmasını planlıyoruz" diye konuştu.

3. HAVALİMANI VE 3. TÜP GEÇİT

İstanbul'da dünyanın en büyük havaalanını inşa ettiklerini bildiren Davutoğlu, projenin ilk aşamasının Türkiye'nin kuruluşunun yıl dönümü olan 29 Ekim 2017 yılında, hepsinin 5 yılda tamamlanacağını söyleyerek, "Bu havaalanı bittiğinde, yılda 150 milyon yolcusuyla dünyanın en büyük havaalanı olacak" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, bugün bile İstanbul'un en hareketli havaalanlarından birine sahip olduğuna ve birçok etkinliklerin merkezi konumunda bulunduğuna dikkati çekerek, İstanbul'da finansal altyapının da büyüdüğünü anlattı.

Davutoğlu, ayrıca, geçen hafta üç katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'ni açıkladıklarını anımsatarak, Asya ile Avrupa arasında, boğazın altında 6 bin 500 metrelik tünel oluşturulacağını kaydetti.

"TERÖRİZM TEHDİDİYLE YÜZ YÜZEYİZ"

Davutoğlu, küresel ekonomideki durum ve Türkiye'nin bu konulara ilişkin gelecek planlamalarına da değindi.

Uluslararası bağlamda dünya ekonomisi ve politikasında en kritik ve kapsamlı dönüşümlerden birinin yaşandığını belirten Davutoğlu, Soğuk Savaş'ın sona ermesinin ardından Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla 1990'larda bir jeopolitik değişim ve "deprem" görüldüğünü anımsatarak, Ukrayna gibi ülkelerde hâlâ bunların etkilerinin devam ettiğini söyledi.

Davutoğlu, "Ukrayna ve Rusya Türkiye'nin iki komşusu. 1990'ların bu jeopolitik zorluğu bugünün de gündeminde hâlâ yerini koruyor. Bu şehirde de (New York) 11 Eylül saldırıları güvenlik perspektifi açısından bir dönüm noktasıydı. Hâlâ uluslararası terörizm tehdidiyle yüz yüzeyiz ve uluslararası terörizmle mücadelede, sadece çevresindeki bölgede değil dünya genelinde barışın kurulması noktasında Türkiye çok önemli bir coğrafi noktada yer alıyor." dedi.

"TÜRKİYE GELECEK İÇİN UMUT VADEDEN ÜLKE"

Davutoğlu, 2008 yılındaki küresel ekonomik krizin etkisinin de hala sürdüğünü ifade ederek, şunları belirtti:

"Dün Portekiz, iki hafta önce Macaristan, ondan önce de Brüksel ve Berlin'deydim. Avrupa ekonomisinde, Türkiye ve dünya ekonomisini de etkileyen durgunluk sorunsalı hâlâ devam ediyor. G20 dönem başkanı olarak Türkiye, küresel ekonominin geleceği için ulusal ve uluslararası ekonomilere yeni dinamizm sağlayacak, durgunlukla nasıl mücadele edileceği, büyüme ve dünya ticaretinin nasıl teşvik edileceği noktasında bir plan ve ajanda hazırladı."

Arap Baharı'nın ardından yeni zorlukların ortaya çıktığını anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin etrafında Suriye, Irak, Lübnan, Ukrayna, Yemen ve Libya gibi 6-7 tane kırılgan ülke bulunduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Tüm bunlara birlikte baktığımızda, Türkiye bir istikrar adası, geleceğe dönük vizyona sahip bir ülke ve AB ülkeleri ile OECD'nin ortalamasından çok daha büyük ekonomik büyümeye sahip bir ülke" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomik dinamizm ve siyasi istikrar açısından Türkiye'nin gelecek için umut vadeden bir ülke olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Son 12 yılda çevremizdeki birçok soruna rağmen Türk ekonomisi yılda ortalama yüzde 5,5 büyüdü. Gayrisafi milli hasılamız (GSMH) 3,5 kat arttı. İktidara geldiğimiz 2002 yılında GSMH, 230-240 milyar dolar civarındaydı, şimdi 840-850 milyar dolar civarında ve hâlâ da artmaya devam ediyor" dedi.

Davutoğlu: Son Oy Oranımız 48-52 Bandında
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Son Oy Oranımız 48-52 Bandında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (56)

  • ESKİ AKP'Lİ..: eski bir akp'li olarak bu ülkeyi böldürtmeyeceğim bu sefer oyum MHP'ye valaha'da MHP billaha'da MHP. . neden? çünkü bu ülkenin siğortası. 29 2 Yanıtla
  • osmanali: herkes sandık başına gitsin; YSK sınavı iyi versin ve milletin oyu yani iradesi hırsızlanmasın; inanın bunlar avuçlarını yalar. . ebelerininini alırlar tabiri caiz ise. . 14 15 Yanıtla
  • erdem sabri: ingizceninde canına okumuş pinokyo, atma ahmet din kardeşiyiz oy oranınız 30 larda kırk rüyanda göremezsiniz algı ypmayı bırak, her geçen günde kan kaybediyorsunuz, bu şekilde giderse barajın altında bile kalacaksınız 16 12 Yanıtla
  • geçti o günler: Tayyip Erdoğan'dan daha fazla oy alacak ne yaptın ki. Onun alamadığını sen alıyorsun? Dünyada petrolü neredeyse bedava verecekler biz yine 4. 50 tl ye alıyoruz. 17 7 Yanıtla
  • Vatan sever: AKP YE BİR KERE OY VERDİM BİN PİŞMANIM AKP YE SADECE AHMAKLAR OY VERİR BU SAATTEN SONRA SİZ O ANKETİ GEÇİN 18 5 Yanıtla
  • vural: O yuzdenmi ankara belediye secimide secim kurulunu icisleri bakani basiyor caldiginiz oylarla ankarada hirsiz gokcegi baskan yaptiniz akp oylari calmasin yuzde 30 zu zor gorur 10 11 Yanıtla
  • ar: birakın kesin çalacaklar abi algı yapıyorlar imkansız o oyu almaları 16 4 Yanıtla
  • hdhbddh: YOK DEVE AZ AT ZIYAAAA 9 10 Yanıtla
  • kara-mustafa: 26 Ekim 2014Ağrı’nın Çukurçayır köyü girişinde üst geçitte asılı olarak bulunan ve vücudunda darp izleri olan bir ceset fotoğrafı. . . Yıllarca PKK’ya karşı koruculuk vazifesiyle savaşmış 4 çocuk babası Kâmil Kocabay’ın cesedinin fotoğrafı. . . Bitlis’e bağlı Geçitbaşı köyü yakınlarında önce işkence edilmiş sonra telefon direğine bağlanarak kurşuna dizilmiş ve ağzına 10 TL konulmuş vaziyette cesedi bulundu köy korucusu Nihat Çaprak’ın. . . Devlet için PKK’ya karşı savaşan ama devletin açılım sürecine yem edip koruyamadığı iki korucumuzun PKK tarafından katledilmiş cansız bedenlerinin fotoğrafıydı bunun vebalini nasıl vereceksin serok Ahmet??? 12 6 Yanıtla
  • özkök: arkadaşlar. hiç kimse akpeye oy vermiyor. geleceğine oy veriyor. 15 yıl önceki sorunları. 7den 70e herkez azda olsa biliyor. çok zor günler yaşadık. hhiç bir sosyal aktifemiz yoktu. neyol ne hastane. ne havalnı ne ünüverste. dünya devletleri krize girdi bizim kulağımız bile duymadı. eski günlere dönmemek adına. oy kullanmak zorundayız. 2 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement