Davutoğlu, Peşmerge Eğitim Kampını Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Davutoğlu, Peşmerge Eğitim Kampını Ziyaret Etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erbil'de bir peşmerge eğitim kapmını ziyaret etti.

21.11.2014 21:19  Güncelleme: 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Erbil'deki temaslarının ardından, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ile birlikte, Erbil'in Soran ilçesi yakınlarında bulunan eğitim kampına gitti.

Davutoğlu ve Bakan Kadir'in eğitim kampındaki fotoğrafları, sosyal medyada paylaşıldı.

Davutoğlu bugün, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ve Başbakan Neçirvan Barzani ile görüştü.

Cuma namazını Celil hayat Camii'nde kıldıktan sonra peşmerge eğitim kampına geçen Davutoğlu, buradan da, Duhok'un Zaho ilçesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yaptırılan Bersiva Çadır Kampı'nı ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu, son dönemde özellikle Suriye ile terör örgütü IŞİD'in baskısından dolayı Irak'ta büyük trajediler yaşandığını belirterek, "Ancak Türkiye ve Irak Kürdistan Bölgesi, bu tarihi sınavdan başarılı bir şekilde geçmiştir. İnsanlık adına bu mağdur ve mazlumlara kucağını açmıştır" dedi.

"OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ"

Erbil Valiliği'ne düzenlenen terör saldırısında yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyorum. İnşallah bu zor günler geçecek. Fakat ne kadar zor olursa olsun Türkiye, Irak ve bölgedeki kardeşlerimizle omuz omuza çalışarak, bu insanlık trajedisine karşı elimizden geleni yapacağız."

Davutoğlu'na kamp ziyaretinde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Efgan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyit Kadir, Planlama Bakanı Ali Sindi ile Musul Valisi Esil Nuceyfi, Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Türk Kızılayı ve AFAD yetkilileri ve diğer yetkililer eşlik etti.

Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Türkiye'nin, Peşmerge Güçleri'ne askeri eğitim vermesi konusunda bazı adımlar atıldığını açıklamıştı.


Davutoğlu, Peşmerge Eğitim Kampını Ziyaret Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Davutoğlu, Peşmerge Eğitim Kampını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • İBRAHİM AKSÖZ: eytin yarın bizim askerleri iyi fursunlardiye 17 15 Yanıtla
  • yakup: allah bunların belasını versin bu akp nin oy atanlar utansın 20 11 Yanıtla
  • seher: Şerefsizlerrrrr. 16 14 Yanıtla
  • baba: bu peşmerge dedikleri şey terörist değilmiya. adımı değişti 17 13 Yanıtla
  • selma: Guzel bir gelisme tc yi ve basbakani kutlyorum otelestirmeyle bu ulke bi yere varamaz en guzelini yapmis 13 14 Yanıtla
  • karabiber: Eğitin eğitin bide donatin teçhizat felan verin askerimizi vursun itler işte sizin kafanız bu kadar çalışıyor size oy veripde başa getirende suç 18 9 Yanıtla
  • Remzi hür: Yazıklar olsun Allah fitil fitil burnunuzdan getirsin çanakkaledeki yatan yiğitlerin ahı sizi o koltuğa getirenlerin üzerinde olacaktır... 18 7 Yanıtla
  • TahaFurkan: Çüş yani bu kadar da olmaz ki be kardeşim... 13 12 Yanıtla
  • Melo: Çok yazık 10 9 Yanıtla
  • TAYFUN: KÜÇÜK DEV ADAM , KENDİ KÜÇÜK YÜREĞİ BÜYÜK VATANSEVER 6 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement