Davutoğlu'nun Teşekkür Konuşması: İnşallah 2015 Seçimlerinde Anayasayı Değiştirebilecek Bir... - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'nun Teşekkür Konuşması: İnşallah 2015 Seçimlerinde Anayasayı Değiştirebilecek Bir...

Davutoğlu\'nun Teşekkür Konuşması: İnşallah 2015 Seçimlerinde Anayasayı Değiştirebilecek Bir...

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk hedeflerinin 2015 seçimlerini olduğunu kaydederek, "İnşallah 2015 seçimlerinde çok güçlü bir destekle, anayasayı değiştirebilecek bir çoğunlukla Meclis'e gelmemiz mümkün olur.

27.08.2014 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk hedeflerinin 2015 seçimlerini olduğunu kaydederek, "İnşallah 2015 seçimlerinde çok güçlü bir destekle, anayasayı değiştirebilecek bir çoğunlukla Meclis'e gelmemiz mümkün olur. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü aramızdaki birlik, beraberlik ve tesanüt bunu gerçekleştireceğimizin işaretidir. 2015 yılında bu emaneti devralmamız halinde 2019 yılına kadar altın ölçeğinde değerli 4 yılımız olacak. Bir seçim maratonuna girmeyeceğimiz. Bu anlamda birilerinin türbülans oluşturma niyetlerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği bir istikrar sürecine gireceğiz" dedi.

Ankara Arena'da yapılan AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlığına seçilen Davutoğlu, genel başkanlığa resmen seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasına dua ile başladı. Birkaç özel teşekkürü vurgulamak istediğini kaydeden Davutoğlu, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a partisi ve ülkesi adına teşekkür etti. Bugün ve yarın Türk demokrasi tarihinde iki ilkin yaşanacağını kaydeden Davutoğlu, "Bir iktidar partisinde böylesi bir devir teslim de hiçbir itilaf olmadan, hiçbir farklı görüş ya da herhangi bir şekilde farklı bir izlenim sahibi olmadan tam bir birlik ve beraberlik dahilinde böyle bir devir teslim gerçekleşmiş oldu. Daha önceki iktidar parti değişimlerinde yaşanan güç mücadelesi, kıyasıya sürdürülen siyasi rekabetler aslında bugün AK Parti'nin ahlak ve erdem merkezli siyasetini de açık bir şekilde ortaya koymuştur" diye konuştu.

-"ALLAH'IN İZNİYLE DAHA KAT EDİLECEK ÇOK YOL VAR"-

Bu sürecin istişareyle yürütülmesinde Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir önemi olduğunu kaydeden Davutoğlu, yarın yapılacak cumhurbaşkanlığı devir teslim törenini de değerlendirdi. İlk defa aynı partiden, aynı hareketten gelen iki cumhurbaşkanı arasında devir teslim töreni yapılacağını belirten Davutoğlu, "Yarın sağlığında gerçekleşen iki cumhurbaşkanının devir teslimi, Atatürk ile rahmetli İnönü arasındaki devir teslim sağlığı esnasında gerçekleşmemişti" ifadelerini kullandı.

İkinci teşekkürünü kongre divanına yapan Davutoğlu, "Gerçekten mükemmel bir organizasyonla ve suhuletle bu kongremizin gerçekleşmesini sağladılar" dedi.

Delegelere de teşekkür eden Davutoğlu, "Büyük bir katılımla. Yine siyasi tarihimizde nadir görülen bir katılımla coşkuyla kongreyi gerçekleştirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yurt içinden ve yurt dışından kongreye katılanlara da teşekkür eden Davutoğlu, "Ama tabi bütün bu kongre büyük bir coşkuyla yaşanmışsa 30 Mart seçimlerinde bize büyük bir destek vermiş olan ve bu desteğini cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha göstermiş olan aziz milletimize ve halkımıza. Onların desteği arkamızda oldukça, Edirne'den Ardahan'a kadar, Hakkari'den Muğla'ya, Sinop'tan Mersin'e doğusu, kuzeyi, batısı, güneyiyle, halkımızın bu desteği arkamızda oldukça, Allah'ın izniyle daha kat edilecek çok yol var. Ama bu kat edecek gücü de kendimizde görüyoruz" diye konuştu.

-"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇANKAYA'DAKİ VARLIĞIDIR"-

12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın kendilerine 3 hedef gösterdiğini belirten Davutoğlu, "2015, 2019 ve 2023. İlk hedef 2015 inşallah 2015 seçimlerinde çok güçlü bir destekle, anayasayı değiştirebilecek bir çoğunlukla Meclis'e gelmemiz mümkün olur. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü aramızdaki birlik, beraberlik ve tesanüt bunu gerçekleştireceğimizin işaretidir. 2015 yılında bu emaneti devralmamız halinde 2019 yılına kadar altın ölçeğinde değerli 4 yılımız olacak. Bir seçim maratonuna girmeyeceğimiz. Bu anlamda birilerinin türbülans oluşturma niyetlerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği bir istikrar sürecine gireceğiz. Bütün temel sorunlarımız, Anayasa başta olmak üzere, özgülükler, siyasi reformlar, ekonomik reformlar ve ekonomik dinamizmi harekete geçirecek şekilde, hukuk düzeninde yapılacak reformlar, bütün bunlar 2015 ile 2019 yılları arasının bir anlamda yeni Türkiye'nin inşasında önemli ve kritik bir konuma getirecektir. Milletimizden aldığımız destek yanında, bu anlayışla ve bu hedefle Sayın Cumhurbaşkanımızın Çankaya'daki varlığıdır" diye konuştu.

-"GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ BİRLİKTE TERLEDİK"-

Türkiye'de anayasaların varsayımlarla yapıldığını kaydeden Davutoğlu, milletin doğru başbakanı seçemeyeceği düşüncesiyle cumhurbaşkanına frenleyici roller verildiğini kaydetti. Bu dönemin bittiğini kaydeden Davutoğlu, "Ne cumhurbaşkanlığı makamı devlet adına, milletin iş başına getirdiği, hükümeti denetleme makamıdır. Ne de başbakanlık cumhurbaşkanlığı ile farklı telakkilere sahip olma makamıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Salonun sıcak olduğunu ve katılımcıların çok terlediğini anımsatan Davutoğlu, "Ama bunda da bir hikmeti var diye düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bundan sonra "terleyen cumhurbaşkanı, terleyen başbakan olacak' demişti. Gördüğünüz gibi birlikte terledik. Alın terinin karışmadığı hiçbir sonuç helal değildir. Alın terinin karışmadığı emek nasıl helal olmazsa, millet adına dökülen terin karışmadığı siyasi mücadele de helal olmaz. Biz millet adına ter dökmeye, enerji harcamaya, her türlü zorluğa direnmek üzere bu yola çıktık. Allah bu yolda ayaklarımızı sabit eylesin. Bu yolda bizleri kudreti ve şefkatli bir devletin yönetiminde erdemli bir siyaseti hayatı geçirme dirayeti, basireti nasip eylesin" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'nun Teşekkür Konuşması: İnşallah 2015 Seçimlerinde Anayasayı Değiştirebilecek Bir... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement