Davutoğlu'nun 'Çay İçelim' Teklifine Yunanistan'dan Cevap - Son Dakika
Dünya

Davutoğlu'nun 'Çay İçelim' Teklifine Yunanistan'dan Cevap

Davutoğlu'nun dün KKTC ziyareti sırasında Yunanistan'a yaptığı, "Gelin barışı birlikte inşa edelim. Çay içelim, sohbet edelim" çağrısına Yunanistan'dan yanıt geldi.

17.09.2014 10:38  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün KKTC'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Kıbrıs konusunda Yunanistan'a yaptığı, "Gelin barışı birlikte inşa edelim. Çay içelim, sohbet edelim" çağrısına Yunan Dışişleri Bakanlığı'ndan küstahça yanıt geldi. Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kontantinos Kutras, KKTC'deki Türk askerinin varlığına vurgu yaptı.

YUNANİSTAN'DAN KÜSTAH AÇIKLAMA

İlk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, " Doğu Akdeniz'e barış gelsin" diyerek Yunanistan Başbakanı'na çağrıda bulunmuştu. Başbakan Davutoğlu'nun yapmış olduğu açıklamaların ardından Yunan Dışişleri Bakanlığı'ndan küstah bir açıklama geldi.

"İŞGAL ORDULARININ VARLIĞI..."

Yunan gazetecilerin Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar ile ilgili sorusuna Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kontantinos Kutras, "Yunanistan, uluslararası hukuk çerçevesinde " Genel Sekreteri'nin iyi niyet heyetini ve 'Kıbrıs Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis'in sorumluluğunda BM Güvenlik Konseyi kararları ve AB müktesebatı temelinde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönündeki tüm inisiyatiflerini destekliyor. Sorunun esası ile ilgili özlü inisiyatifler üstlenerek çözüme ulaşılmasına katkı sağlamak artık Türkiye'nin elinde. Yani, işgal ordularının varlığı, AİHM kararlarının yerine getirilmemesi ve Kıbrıs Türk tarafının toplumlar arası görüşmelerde bugüne kadar sürdürdüğü isteksiz tavır gibi konulardan bahsetmekteyiz." yanıtını verdi.

"ÇAY DİPLOMASİSİ"

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları, Yunan To Vima gazetesinin internet sitesinde "Ahmet Davutoğlu'ndan çay diplomasisi" yorumu ile yer aldı.

Davutoğlu\'nun \'Çay İçelim\' Teklifine Yunanistan\'dan Cevap
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Davutoğlu'nun 'Çay İçelim' Teklifine Yunanistan'dan Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Danimarka: Adamlar haklı Türk ordusu başka bir ülkeyi işgal etmiştir 8 27 Yanıtla
  • mustafa aktaş: biz orayı savaşarak aldık yiyorsa öyle alın 24 1 Yanıtla
  • ^AMAR: YUNANİSTANA BEN CEVAP VEREYİM ONLAR NE ANLAR HOŞAFTAN 14 0 Yanıtla
  • Danimarka: Bakıyorum işgal zihniyet burda tek koru 7 1 Yanıtla
  • ahmet: bir gün o işgal ettiğiniz tüm adalarımızı sizi eze eze sizden geri alacaz. ozaman geldiğğinde uşaklık yaptığınız ingiliz ve franszlar sizi kurtarabilecklrmi bakalım 1 nci dünya savaşı kalıntları 7 1 Yanıtla
  • Danimarka: Bakıyorum işgal zihniyet burda tek koru 7 0 Yanıtla
  • mustafa: Televizyonlar dergiler ha bire bu yaz tatil için yunanistanın reklamını yaptı bizim millette komşuluk adına koştu. Alın size komşu. Alayı nankör bunların. Türk kanı içmeden rahat etmez bunlar. 5 0 Yanıtla
  • asimoglu: Ah garibim yünan ac karnini doyurmusta bu islerle ugrasiyo avrupanin dilenci köpegi böyle yapa yapa ac kaldi garipler 50 sene geridesiniz grikolar uyanin artik tr le ugrasmayin dilenciler 2 0 Yanıtla
  • vatandaş.: girit gibi kıbrısıda ilhak etmeye çalışıyor yunanistan! enosis ruhu aynen devam ediyor! şimdi birde doğu akdenizde petrol bulundu önemi çok daha arttı kıbrısın!. . . 1 0 Yanıtla
  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement