Davutoğlu'nun Başbakan Adayı Olmasına AK Parti'den İlk Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'nun Başbakan Adayı Olmasına AK Parti'den İlk Tepkiler

Davutoğlu\'nun Başbakan Adayı Olmasına AK Parti\'den İlk Tepkiler

Ahmet Davutoğlu'nun 26. Başbakan adayı olmasına parti içinden ilk tepki , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, ve Erdoğan'ın Başdanışmanı Akdoğan'dan geldi.

21.08.2014 20:35  Güncelleme: 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bu yeni dönemde, Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmete aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Şahin, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun gösterilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkan adayımız biraz önce yapmış oldukları konuşmalarda bugünle ilgili çok kıymetli değerlendirmelerde bulundular" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMLERİ SANCILIR OLUR AMA..."

"Benim, 'onların açıklamalarına katılıyorum' dememin dışında şu anda fazla söyleyeceğim bir şey yok. Şunu ifade edebilirim ki güçlü partilerin özellikle iktidar partilerinin, iktidara aday partilerin genel başkan değiştirmeleri genellikle sancılı olur. Farklı adaylar çıkar, bir karmaşaya neden olabilir. Yüksek tansiyonlu olur kongreleri ama AK Parti bu konuda zannediyorum örnek bir çalışma sonucunda genel başkan adayını belirledi, istişareler sonucunda ve ayın 27'sinde de olağanüstü kongrede tek adayla bu istişareler sonucunda belirlenmiş adayla kongreye gireceğiz. Sayın Davutoğlu, delegelerin belki de tamamının desteğiyle AK Parti'nin ikinci Genel Başkanı olarak seçilmiş olacak."

"DAVUTOĞLU'YLA TEMPOMUZU ARTIRACAĞIZ"

AK Parti kadrolarının bir tek hedefi bulunduğunu, onun da ülkeye hizmet etmek olduğunu dile getiren Şahin, "Vatandaşlarımızın, çözüm bekleyen sorunlarını çözebilmektir. 12 yıllık süreç içinde sanıyorum bu konuda başarılı olduk. Başarılı olmasaydık halkımız bize her girdiğimiz seçimde oylarımızı daha da artırarak destek vermezdi. Şimdi bu yeni dönemde de Sayın Davutoğlu'nun Genel Başkanlığında, Başbakanlığında ülkemize hizmeti aynı hızla ve belki de tempomuzu daha da artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

"BAŞKA ARKADAŞLARIMIZI GETİREBİLİR"

Şahin, bir gazetecinin, "MYK üyelerinin istifaları gündeme gelecek mi, Sayın Davutoğlu daha rahat çalışsın diye" yönündeki sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Tabii kendisi Genel Başkan olarak seçildiğinde, ilk yapılacak olan MYK toplantısında, belki şu anda Genel Başkan Yardımcısı, Genel Sekreter olarak görevli arkadaşlarımız, kendisine MKYK içerisinden birlikte çalışabileceği arkadaşlarını seçme konusunda bir rahatlama olacak tarzda istifalarını sunabilirler. Doğrusu ben böyle düşünüyorum. Çünkü Sayın Genel Başkanımız, 50 kişilik MYK içerisinde istediği arkadaşımızı yardımcısı olarak seçme özgürlüğüne sahip olmalıdır. O bakımdan benim böyle düşüncem var. Diğer arkadaşlarım ne düşünür bilmiyorum. Onların da benim gibi hareket edeceklerin kanaatindeyim. Bizimle de çalışmaya devam edebilir, başka arkadaşlarımızı getirebilir, MKYK içerisinden. Bu, tamamen kendi takdiridir. Nasıl ki biz Recep Tayyip Erdoğan seçilmişse, Genel Başkan olarak o da kendi yardımcılarını seçme hakkına sahiptir."

BİNALİ YILDIRIM İSTİFA MI EDECEK?

"Yarın Binali Yıldırım basın toplantısı düzenleyecek. İsmi başbakan adayları arasında yer almıştı. Bir destek açıklaması mı olacak yoksa istifa gibi şeyler de konuşuluyor" yönündeki soruyu ise Şahin, "Yok, hayır. Binali Bey, bu partiyi birlikte kurduğumuz, birlikte ülkemize gerçekten önemli hizmetler yaptığımız çok kıymetli bir arkadaşımız. Onun yapacağı destek açıklamasının dışında başka bir şey olmaz" yanıtını verdi.

Şahin, "Davutoğlu ile arkadaşlığınız eskiye mi dayanıyor" sorusuna karşılık, "Davutoğlu hocamı, AK Parti'yi kurduktan sonra, danışman olarak çalışmaya başladıktan sonra yakınen tanıdım. Daha sonra milletvekili olmadığı halde Dışişleri Bakanlığı görevine getirildi. Daha sonra milletvekili olarak Dışişleri Bakanı olarak görevine devam ediyor. O bakımdan kendisi sevdiğim, takdir ettiğim bir arkadaşımızdır. Bu yeni görevinde de inanıyorum ki çok başarılı olacaktır. Kendisine başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

"PARTİ KURUL KARARLARI TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİRİYOR"

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan da Davutoğlu'nun adaylığının AK Parti ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, parti kurullarının aldığı kararların sadece partiyi değil, Türkiye'yi ilgilendirdiğine işaret etti.

Tüm dünyanın gözlerini bugün AK Parti Genel Merkezine çevirdiğini ifade eden Akdoğan, çok geniş bir çerçevede yapılan istişareler sonucunda açıklanan genel başkan adayını belirlenme sürecinin de tüm siyasi partilere örnek oluşturacak bir süreç olduğunu vurguladı.

"KRİZİ KONGREYLE AŞMAK İSTİYORLAR"

Yalçın Akdoğan, "Şu anda kongre yapmak isteyen partileri görüyorsunuz. Bir kriz üzerine kongre yapmak ve kongreyle krizi aşmak istiyorlar, oysa biz daha da büyüyerek kongrelere giriyoruz ve kongrelerden de büyüyerek çıkıyoruz. Türk siyaseti için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti'nin 13 yıllık bir parti, 12 yıldır da iktidarda olduğunu ifade eden Davutoğlu, "AK Parti'nin her bireyi gerek partide gerek hükümette çok ciddi bir müktesebata, deneyime, birikime sahiptir, çok değerli isimlerdir. Her biri muhalefet partilerinin başındaki genel başkanlardan çok çok tecrübelidir, bu yüzden AK Parti'de isim sıkıntısı zaten yaşanmamaktadır. İyiler arasında bir tercih yapılmaktadır, deneyimler arasında bir tercih yapılmaktadır ve bu şekilde bir kişi belirlenmesi gerekiyordu" diye konuştu.

Akdoğan, AK Parti'nin çok büyük bir siyasi hareket ve bu siyasi hareketin liderinin de Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayarak, "Yeni dönem ortak akılla takım ruhuyla ekip çalışmasıyla yola devam edeceğimiz bir süreç olacaktır. Sayın Davutoğlu, 12 yılda farklı kademelerde görev yapmıştır, devletin farklı kademelerinde, AK Parti'nin farklı kademelerinde ciddi bir tecrübeye sahiptir, inşallah yeni Türkiye'nin inşasında gerçekten önemli bir misyon ifa edecektir diye inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"KİŞİSEL KARİYER PLANLAMAM YOK"

Yalçın Akdoğan, bir gazetecinin, kabinede görev alıp almayacağı sorusunu ise "Biz, bu hareketin, davanın bir neferiyiz onun ötesinde kişisel bir kariyer planlaması içerisinde değiliz" diye yanıtladı.

"KONGREDE İNŞALLAH DELEGELERDE TEVECCÜH GÖSTERİR"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkan adayı gösterilmesine ilişkin, "Tabii ki 27'sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah delegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Sayın Ahmet Davutoğlu, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak. Ülkemize, milletimize hayırlı, Uğurlu olsun" dedi.

İşler, Ak Parti Genel Merkezi'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ak Parti Genel Başkan adayı olarak Davutoğlu'nun açıklanmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine İşler, "Biz, Ak Parti olarak istişareye önem veren bir partiyiz. Bugüne kadar almış olduğumuz kararları hep istişareler sonucunda aldık. Bu kararımız da bu şekilde alındı" diye konuştu.

GÜL'DEN DAVUTOĞLU'NA TEBRİK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ak Parti Genel Başkan adayı gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kutladı.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre Gül, Davutoğlu ile telefonda görüştü. Adaylığı dolayısıyla Davutoğlu'nu tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül, başarı dileklerini iletti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'nun Başbakan Adayı Olmasına AK Parti'den İlk Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ALOS: GEÇ DE OLSA BU GÜN ŞUNU ÖĞRENDİM BU PARTİ AK PARTİ DEĞİL OLSA OLSA BU SİYASİ GÖRÜŞ LİON KULÜBÜ OLUR, BÜTÜN PARA BABALARI BURADA YA 11 8 Yanıtla
  • sertan ay: Hayirlisi olsun 10 8 Yanıtla
  • sertan ay: Hayirlisi olsun 7 7 Yanıtla
  • Fırtınada Mahsur Kalan Genç Uzaktan Kumandalı İnsansız Cankurtaran Yardımıyla Kurtarıldı
    15:53 Fırtınada Mahsur Kalan Genç Uzaktan Kumandalı İnsansız Cankurtaran Yardımıyla Kurtarıldı

    Antalya'da yaşanan fırtına ve sağanak yağışlar nedeniyle denizde mahsur kalan 19 yaşındaki genç, uzaktan kumandalı insansız cankurtaran yardımıyla kurtarıldı. Konyaaltı Sahili'nde dalgalara aldırış etmeyen genç, açığa sürüklenince çevredekiler durumu polise bildirdi. Sahilde bulunan bir dalış eğitmeni ve deniz polisi ekipleri, uzaktan kumandalı cankurtaranı kullanarak genç ve eğitmeni kurtardı. Genç, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor
    15:52 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim sürecinde verdiği sözleri gerçekleştirmeye başladı. İlk 2 ton suyun 1 lira olması ve cemevlerinin sudan ücretsiz yararlanması gibi sözlerini yerine getiren Zeyrek, borçları da inceleyerek gereksiz faturaları tespit etti ve ödemeleri gerçekleştirdi. Manisa'nın gelir elde etmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Zeyrek, halkın sesini duyan ve parasını halk için harcayan bir anlayışın geleceğini söyledi.

  • Afrika Düşünce Platformu, Türkiye'de 1. Prafrica Çalıştayı düzenledi
    15:50 Afrika Düşünce Platformu, Türkiye'de 1. Prafrica Çalıştayı düzenledi

    Afrika Düşünce Platformu tarafından düzenlenen 1. Prafrica Çalıştayı'nda Afrika'da sağlıktan yapay zekaya, ekonomiden siyasete farklı alanlarda konular ele alındı. Programda sunumlar Türkiye'de okuyan Afrikalı öğrenciler tarafından Türkçe yapıldı. Çalıştayın amacı, Türkiye'deki Afrika çalışmalarına yeni perspektifler sunmak ve Afrika sorunlarına çözümler üretmektir.

  • İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, lise öğrencileriyle futbol oynadı
    15:50 İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, lise öğrencileriyle futbol oynadı

    İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, Akşemseddin Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda kalan öğrencilerle futbol maçı yaptı. Maçta İskilipspor Teknik Direktörü Galip Gül de yer aldı. Gül, öğrencilerin keyifli bir gün geçirdiğini belirterek Polat'a teşekkür etti.

  • Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı
    15:49 Hizmet İhracatçıları Birliği, sektörün sorunlarını masaya yatırdı

    Hizmet İhracatçılar Birliği (HİB) düzenlediği Hizmet İhracatı Strateji Toplantısı ile sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Toplantıda, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da katılımıyla sektörün yol haritası ve stratejisi belirlendi. HİB Başkanı Şekib Avdagiç, hizmet ihracatının Türkiye'nin yumuşak gücü olmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, sektörün istihdam ve cari açığa pozitif katkı sağladığı vurgulandı. Hizmet İhracatı Sürdürülebilirlik Eylem Planı Strateji Çalışması gerçekleştirildi ve ihracatçıların devlet desteklerinden yararlanması için çalışmalar yapıldığı ifade edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe ise hizmet sektörünün dış ticaret dengesini etkileyeceğini ve 2028 yılında 200 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefi olduğunu belirtti.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    15:49 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hedeflerinin UEFA Avrupa Kupası'na katılmak olduğunu belirtti. Uygun ayrıca hakemlerin profesyonel olmasını ve adaletli bir şekilde maç yönetmelerini istedi. Taraftarları da maça davet eden Uygun, tribünlerin dolmasını ve coşkuyu birlikte yaşamayı umduklarını söyledi. Antrenmanda sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ayrı çalışmalarına devam etti.

  • Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı
    15:48 Şahinbey Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı

    Şahinbey Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği ve 9 gün sürecek olan 'Çocuk Şenliği' başladı. Şenlikte çocuklar birbirinden renkli gösterileri izleyebilecek ve çeşitli etkinliklere katılabilecekler.


Advertisement