Davutoğlu'ndan Tahliye Açıklaması: 1 Hafta Önce Talimat Geldi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan Tahliye Açıklaması: 1 Hafta Önce Talimat Geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hidayet Karaca ve polislerle ilgili verilen ardından da yok sayılan tahliye kararıyla ilgili "1 hafta önce talimat aldılar, bizde kayıtları var." dedi.

26.04.2015 14:31  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, dün geceden beri 'tahliye' krizi yaşıyor. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hidayet Karaca ve çoğu polis 75 kişi hakkında dün gece tahliye kararı çıktı. Sulh Ceza Hâkimliği'nin asliye cezanın kararıyla ilgili 'geçersiz' demesiyle tahliye bilmeceye döndü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, şüphelilerin tutukluluk halleriyle ilgli 32 Asliye Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın, 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararla yok hükmünde olduğunu, hakimliğin tutuklu şüphelilerin tahliye taleplerinin ayrı ayrı reddine ve tutukluluk hallerinin devam etmesi yönünde kararının olduğunu duyurdu.

BAŞBAKAN'DAN BOMBA SÖZLER: BİZDE KAYITLARI VAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane'de düzenlenen AK Parti mitinginde tahliye kriziyle ilgili ilk kez konuştu. Önemli açıklamalar yapan Davutoğlu, "Bir hafta önce talimat aldılar. Bizde kayıtları var. Hapishaneden çıkartsınlar gibi bir talimat. Meydanı size bırakmayız. Meydanı Pensilvanya'dan gelen talimatla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız." dedi.

Davutoğlu'nun mitingteki açıklamalarından satır başları:

"DİN DERSİNİ KALDIRACAĞIZ DİYORLAR"

"Din dersini kaldıracağız, Diyanet'i kaldıracağız diyenler sandığa gömülürler. CHP de HDP de din dersini kaldıracağız diyorlar yarış içinde. Bunlara izin verir misiniz siz? Din derslerinin Diyanet'in kaldırılmasına göz yumar mısınız? Onlar akıllarını başka yerlerden alırlar. Üst akıldan alırlar. Bakın şimdi yine bugünlerde bu paralel çete harekete geçti.

Seçimlerden önce hep bunu yaparlar. 2013 Mayıs'ında Türkiye ekonomisi zirve yapmıştı. Türkiye IMF'ye son taksidini ödemişti. Gezi provokasyonunu başlattılar. Vandallar İstanbul sokaklarını, Ankara sokaklarını İzmir sokaklarını doldurmaya kalkıştı. Gümüşhane'ye ulaşabildiler mi? Siz vandallara, palavracılara meydanı bırakmadınız. Onlar buraya kolay kolay gelemezler.

"BİZ BAŞKA HOCALARA BENZEMEYİZ"

17-25 Aralık'ta bu sefer, Müslüman halkın dini duygularını istismar ederek topladıkları paralarla, kumpaslara giren paralel çeteyi harekete geçirdiler. Biz başka hocalara benzemeyiz. Biz bu topraklarda doğduk, bu topraklarda öleceğiz. Bazı hoca adı altında yurt dışından bu kumpası yapanlar, onlar bu hocalık ünvanını hak etmezler, bu topraklarda yaşamayı da hak etmezler.

"ÇATI ADAY OLDU ÇATI MASKOT"

Çatı aday oldu çatı maskot. Bir işaret yapacağım derken yanlış işaret yapıyor. Ona uyup oy veren MHP'li seçmenlerime sesleniyorum. En ufak şeyi bile öğrenemeyenden ne beklersiniz?

"DÜN DARBE YAPMAYA KALKIŞTILAR"

Dün biz Erzurum'dan bismillah dedik. Şerler def ola dedik ya, hemen şer kendini gösterecek. Dün birden, yargıda bir darbe yapmaya kalkıştılar. Yetkili olmayan bir mahkeme, asliye hukuk mahkemesi yetkili olmadığı halde, yasaların dışına çıkarak, tutuklularla ilgili tahliye kararı aldı. Yetkin yok, yasal hiçbir zemini yok. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Hala şunu demeye çalışıyorlar, biz buradayız, hala güçlüyüz.

Ben de ona sesleniyorum, devlet olarak millet olarak biz de buradayız. Meydanı size bırakmayız. Meydanı pensilvanya'dan gelen talimatla hareket eden hakimlere savcılara bırakmayız.

"BİR HAFTA ÖNCE TALİMAT GELDİ"

Bir hafta önce talimat aldılar. Bizde kayıtları var. Hapishaneden çıkartsınlar gibi bir talimat. İşte biz bunun gibi yargıyı yönetmeye kalkışanlara karşı, yargının tam bağımsızlığı dedik. Birileri bizi yanlış anladı. Eğer birisi size şöyle yada böyle yap diye mesaj gönderirse, o sese kulak verirseniz, adalete yargıya ihanet etmiş olursunuz. Vicdanınızla karar vereceksiniz. Arkanızda bu millet, arkanızda hükümetler her zaman olacak.

"KPSS SORULARINI ÇALDILAR"

Bakın ne yaptılar. KPSS sorularını çaldılar. Birileri kendi yetiştirdiklerine sınav sorularını verdi, onlar kazandı. Sizin çocuklarınız kaybetti. Bir öğretim üyesi olarak buna her zaman isyan ettim. İşte şimdi adaleti tam tesis etmek için bütün bu paralel çeteye karşı ve onun desteklediği işbirlikçiliğe karşı milli irade seferberliği ilan ediyoruz."

Dün bir televizyon programında sordular. Neden kampanyaları diğer partilerden önce başlattınız. Diğer partiler Türkiye'nin her yerine gidemezler. Mesela MHP, Türkiye'nin doğusunda seçim mitingi yapmayı düşünebilir mi? HDP buraya gelmeyi düşünebilir mi? CHP buraya gelse kaç kişiye hitap eder? Hepsi Türkiye'nin bir kesimine hitap ediyor. Türkiye'nin her kesimine hitap eden tek parti AK Parti.

"KILIÇDAROĞLU'NUN HASTALIĞI..."

Bu Kılıçdaroğlu'nun ne hastalığı var biliyor musunuz? Unutuyor. Bir an kendisini eski Türkiye'de zannediyor. Dün Almanya'da demiş ki, kimseyi hastane kapılarında bekletmeyeceğiz. Allah aşkına hangi dönemde yaşıyorsun Kılıçdaroğlu? O senin dönemindeydi.

Hesap uzmanıyım diyor ama hesabı bilmiyor. Bazen hesabı da bizim dönemimizi söylüyor. diyor ki, toplam 977 milyar kaynak üretildi diyor, 1 milyar 860 milyar kaynak. Biz demiyoruz o diyor. Kılıçdaroğlu sen şunu da demiş oluyorsun, AK Parti döneminde bu ülke bereketlendi diyorsun. Kılıçdaroğlu gelirse şöyle elinden tutun, ne yaptı AK Parti diye sorduğu zaman, yaptığımız baraja onu bir götürün."


Davutoğlu\'ndan Tahliye Açıklaması: 1 Hafta Önce Talimat Geldi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan Tahliye Açıklaması: 1 Hafta Önce Talimat Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (200)

  • ist: Sonuna kadar akp 29 119 Yanıtla
  • trakya: Akp yapar muhalefet bakar 33 89 Yanıtla
  • ist: Sonuna kadar akp 25 91 Yanıtla
  • selcuklu: Akp akp akp akp 73 33 Yanıtla
  • batman petrol: Ücretli ak troller sayfada pazar mesaisinde bu aksam yazık lan size bi pazarıniz bile yok:D 10 92 Yanıtla
  • Grau wolf: Nedir bu ya her farklı düşüneni içeri at terörist ilan et yok paraleldi bilmem neydi. Akepe ne yapmış bu ülkeye gidişat berbat 45 15 Yanıtla
  • özer öztürk: eyy oyuncak adam okadar çok dindarsında niye bakara suresine makara diyen zihniyeti savunuyorsun. niye cezasını vermediniz. simdi kalkıp burdan dini üzerinden siyaset yapmayın. adam diyaneti kaldırıcam diyoru dini kaltırıcam demiyor sümme haşa. adamlar doğru diyor 1 trilyonluk mercedese binen dinadamından ne hayır gelir. cuma günleri milleti soyuyorsunuz yok o camiye yok bu camiye yardım nereye gidiyor bu paralar anlaşıldı. hadi bakın işinize sizi dinsizler sizi. uyanın ey chp ey mhp ey hdp ey diğer partiler adam akıllı birleşin atın bu dinsizleri bu memleketten. yemin ediyorum bunların sonu saddam gibi kaddafi gibi olucak bakın görün 12 44 Yanıtla
  • BİRAZ HUZUR.........: Herşeydede elimizde kayıtlar var diyorlar sizin elinizde hep kayıt var ama birtürlü ortaya çıkmıyor yeter artık insanı tiksindiriyorsunuz size oy vermekle hayatımın en büyük hatasını yaptım ülkeye eşitlik huzur getireceksiniz sandım hayatımda hiç bu kadar hayal kırıklığına uğramamıştım yaşama sevincimi elimden aldınız artık insanlara güvenmekte zorlanıyorum tek teselli ALLAHın herşeyi gerçekten kaydettiğini bilmek. 16 34 Yanıtla
  • hakan: ağrı olayı:elimizde kayıt var. paralel tahliye elimizde kayıt var. . . . e açıklayın o zaman 19 29 Yanıtla
  • Hamza Demir: Kabataş'ında Görüntüleri vardı ama hala ortaya çıkmadı. Neden bir hafta değil bir gün önceden söylemedin. İşiniz gücünüz düzmece yalanlar. 41 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Hasankeyf Özel İdare Binasının Yer Tespit Çalışmaları Tamamlandı
    13:27 Hasankeyf Özel İdare Binasının Yer Tespit Çalışmaları Tamamlandı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde ihalesi yapılan Hasankeyf Özel İdare binasının yer tespit çalışmaları tamamlandı. Binanın yapımına en kısa sürede başlanacak.

  • Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor
    13:27 Kırklareli, Süt ve Süt Ürünleri İhracatını Artırıyor

    Kırklareli, Türkiye'nin önemli süt üretim merkezlerinden biri olarak süt ve süt ürünleri ihracatını artırma hedefine doğru ilerliyor. AB standartlarında üretilen yıllık ortalama 350 bin ton süt, 10 bin tonu işlenerek AB ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. Kırklareli'nin süt, peynir, yoğurt ve içecek üretimi Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden ilgi görüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, ihracatın artması için çalıştıklarını ve önümüzdeki yıllarda pazar paylarının daha da artacağını belirtti. Ayrıca, hastalıktan ari olan işletmelere yapılan desteklerle ari işletme sayısının artırıldığı ve süt üretiminin desteklendiği ifade edildi.

  • Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı
    13:26 Gaziantep'te Sanayi İşçileri İçin Konut Projesi İmzalandı

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında sanayide çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılamak için protokol imzalandı. Protokolle, işçilerin uygun bedel ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmaları hedefleniyor. Ayrıca, proje kapsamında günlük ulaşım için servis trafiği şehir merkezinden kaldırılarak ulaşım rahatlatılacak. Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 300 bin işçinin konut sorunu çözülecek.

  • Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
    13:26 Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı

    A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanmak için A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da bir hazırlık kampı düzenliyor. Milliler, kamp sonrasında Karadağ ile Rize'de karşılaşacak ve maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Son maçlarını ise Sırbistan ile deplasmanda oynayacaklar.

  • Antalya'da 1 Milyon 520 Bin Kullanımlık Sentetik Kannabinoid Ele Geçirildi
    13:25 Antalya'da 1 Milyon 520 Bin Kullanımlık Sentetik Kannabinoid Ele Geçirildi

    Antalya'da polisin düzenlediği operasyonda, bir evde 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet sentetik kannabinoid Bonzai (A4) maddesi ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 3 şüpheli, 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma' suçundan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

  • TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı
    13:25 TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı

    Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı. Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, 13 golf kulübünden 23 sporcu mücadele ediyor. Sporcular 3 gün sürecek turnuvada 54 çukurda mücadele verecek. Golf Milli Takımı Başantrenörü Keith Coveney de turu takip ediyor.

  • Aydın'da Süs Bitkisi Hırsızlığı
    13:25 Aydın'da Süs Bitkisi Hırsızlığı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir esnafın dükkanının önünden çalınan süs bitkisi, geri getirildikten sonra bir başka kadın tarafından saksısıyla çalınmak istendi. Hırsız suçüstü yakalanırken, olay güvenlik kamerasına yansıdı. Esnaf, hırsızlar yüzünden çiçek sevgisinin köreldiğini ifade etti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Arttı
    13:25 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Arttı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 artışla 8.980,33 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 173,61 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 2,02, hizmetler endeksi yüzde 1,25, sanayi endeksi yüzde 1,63, teknoloji endeksi yüzde 0,03 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 198 dolar olarak belirlendi.

  • Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor
    13:25 Türkiye'nin İyilik Gemisi Gazze'ye Yardım Malzemeleri Taşıyor

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Türkiye'nin 8. İyilik Gemisi, Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan gemi, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyor. Türkiye daha önce de 13 kargo uçağı ve 7 gemiyle Gazze'ye yardım malzemeleri ulaştırmıştı.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı
    13:24 A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı

    2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A Milli Kadın Hentbol Takımı, A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da yürüteceği hazırlık kampına başladı.

  • Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı
    13:24 Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı

    Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan şehir içi otobüsleri, Siirt İl Özel İdare Spor'un renkleri olan sarı maviye boyandı. Siirt Belediyesi otobüs durağında düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 'Farklı renklerde ve farklı zaman dilimlerinde alınan otobüslerde bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla bu şehrin sevdası olan Siirt Sporu simgeleyen mavi ve sarı renklere boyandı' dedi.


Advertisement