Davutoğlu'ndan Milletvekillerine: Sizce Sapma Olursa Gelip Konuşmanız Gereken Benim(2) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan Milletvekillerine: Sizce Sapma Olursa Gelip Konuşmanız Gereken Benim(2)

Davutoğlu\'ndan Milletvekillerine: Sizce Sapma Olursa Gelip Konuşmanız Gereken Benim(2)

"konuşsa NE YAZAR KONUŞMASA NE YAZAR?" Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'Savaş dışında Cumhurbaşkanıyla görüşmeyeceğim' açıklamasını eleştirerek; "Halk seçimini yapmış, bütün dünya Cumhurbaşkanımızı onore etmiş, önünde saygıyla eğilmiş.

01.09.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"konuşsa NE YAZAR KONUŞMASA NE YAZAR?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'Savaş dışında Cumhurbaşkanıyla görüşmeyeceğim' açıklamasını eleştirerek; "Halk seçimini yapmış, bütün dünya Cumhurbaşkanımızı onore etmiş, önünde saygıyla eğilmiş. Kılıçdaroğlu bu tablo içinde ne yazar? Konuşsa ne yazar konuşmasa ne yazar?"

Başbakan Davutoğlu, bazı odakların AK Parti'nin türbülansa girmesini beklediğin iddia ederek; "Son 5 gün içinde yaptıklarımız onlara gösterdi ki, biz yaptığımız her çalışmayı planlı yaparız. ve planımız da 8 aylık değildir, 2023'e kadar nakış nakış işlenmiş bir plan üzerinde yürüyoruz. Bunu da kimse geçici bir hesabın içine koymasın. iç heves etmesinler. Bu AK Parti kadroları öyle bir kadro ki kendi içinde nefs hesabı yapmazlar.

AK Parti kadroları erdemli, kapsayıcı ve sürekli olduğu için bu süreçte sapasağlam kalmayı başardı. AK Parti geçmişten aldığı derinlikli misyonla ve çizdiği vizyonla geleceğe kadar gider. Ne zaman aramıza nefs ve ego girerse işte o zaman konjonktürel bir parti haline dönüşürüz. Bendenizin en önemli sorumluluğu ve görevi, bu ortak akıl, vicdan atmosferini korumaktır. Bu konuda da dışarıda aç kurtlar gibi bekleyenlerde çok beklerler diyorum" diye kaydetti.

"GÖRDÜĞÜM AN 'VAY NASİPSİZ' DEDİM"

Cumhurbaşkanlığı yemin törenin yaşanan iç tüzük kitabı fırlatma olayını eleştirerek; "Eğer bir insanın derununda böyle bir tavır göstermek meyili yoksa o anda ortaya çıkmaz. 2 ihtimal var; ya Kılıçdaroğlu talimat verdi, bu çok vahimbir şeydir. ya da kendi başına yaptı, bu da içselleştirilmemiş ahlak konusunu açık bir şekilde gündeme çıkarıyor. Ben onu gördüğüm anda, bir kitap aşığı olarak 'Vay nasipsiz' dedim. Kitap sevgisinden nasipsiz adam dedim. Biz de kitap ve kalem kutsaldır. Biz kitaba saygı gösterirken, Rabbimize de saygı gösteririz. Binlerce kitabım var benim. Odaya her girdiğimde onları okşarım. Kitap bir nimettir, onu okuyabilene, kitapların kitabına iman edene. Bu arkadaşınız, ister talimatla ister fevri olarak yapmış olsun, onu fırlatırken aslında bizim mayamızı da fırlattı. Buradan bütün yazarlara, kitap severlere çağrıda bulunuyorum. Bu olaya tepki göstersinler. CHP içinde ikna odaları kurmuş arkadaşlar var. İkna odaları yerine okuma odaları kurmuş olsalardı, bu arkadaşlar nasibini alırdı. Eğer bu arkadaşa bir disiplin cezası verirlerse, benim tavsiyem 24 saat bir sahafta kalma mecbruiyeti getirsinler. Çünkü o sahaftaki kitap kokusu, şifadır. Bu psikriyatrik vakayı ancak o şifa iyileştirir. Ben hayatım boyunca içinde kitap olmayan hiçbir odada uyumadım. Kitabın fırlatıldığı makam neresi; TBMM Başkanlığı. Bu makama kitap fırlatmak, aynı zamanda siyasi bilinç eksikliğidir" ifadelerini kullandı.

"ANAMUHALEFET PARTİSİNE, EDEBİ, AHLAKI, HAYAYI, KİTAP SEVGİSİNİ, DEVLET AHLAKINI ÖĞRETECEĞİZ"

Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş'a yemin törenine katıldıkları için teşekkür etti. Davutoğlu, CHP'yi eleştirerek şunları söyledi; "Devlet terbiyesi budur. Orada gösterilen saygı aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı makamınadır. Önümüzde çok ciddi bir anamuhalefet sorunu var. Sabırla bu anamuhalefet partisine, edebi, ahlakı, hayayı, kitap sevgisini, devlet ahlakını öğreteceğiz. Sehven dahi olsa, TBMM'de bizden böyle şeyler çıkmamalı. Ama şunu bilsinler ki eğer Meclis'i bu yolla tıkayıp bloke etme niyetleri varsa, ona da hiçbir zaman izin vermeyiz. "

"ÖYLE YADA BÖYLE KONUŞACAK"

Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini yönelten Davutoğlu; "Dün bir açıklaması oldu, savaş hariç Cumhurbaşkanımızla görüşmeyeceğini söyledi. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır, siyasi ahlaktır? Halk seçimini yapmış, bütün dünya Cumhurbaşkanımızı onore etmiş, önünde saygıyla eğilmiş. Kılıçdaroğlu bu tablo içinde ne yazar? Konuşsa ne yazar konuşmasa ne yazar? Ama göreceksiniz, tıpış tıpış demek istemiyorum, öyle yada böyle konuşacak. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıyla kimse küs olma hakkında ve haddine sahip olamaz. Saygısızlık eğer Cumhurbaşkanlığı makamına olmamış olsaydı, saygısızlık TBMM makamına, kitaba olmasaydı bugün sadece AK Parti grubuna hitap edecektim. Ama saygısızlık o kadar yüce makamlara ki, bunun karşısında susmak, adaletsizlik, acizliktir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan Milletvekillerine: Sizce Sapma Olursa Gelip Konuşmanız Gereken Benim(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması
    15:53 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, iş insanı Hüseyin Köksal'ın ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok kişinin ifadesi alınmıştı.

  • Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü
    15:50 Sivas'ta üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü

    Sivas'ta üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze'de devam ettirdiği katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirip, ardından basın açıklaması yaptı. Yürüyüşe Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız ile öğrenciler katıldı. Yapılan basın açıklamasında, İsrail'in insanlık suçlarına ortak olan ülkelere tepkisiz kalmadıklarını göstermek ve bu zulmü protesto etmek için bir araya geldikleri ifade edildi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi
    15:48 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suriye sınırında görev yapan Mehmetçik ile iftarda bir araya geldi.


Advertisement