Erdoğan ve Davutoğlu Metro Açılışında Muhalefete Yüklendi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan ve Davutoğlu Metro Açılışında Muhalefete Yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Levent-Hisarüstü metro açılışında yaptıkları konuşmalarda muhalefet partilerine yüklendiler.

19.04.2015 18:11  Güncelleme: 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Levent-Hisarüstü metro açılış töreninde konuştu. Başbakan yaptığı konuşmada İstanbul'un geçtiğimiz yıllarda yaşadığı trafik sorunlarından bahsedip AK Parti döneminde yaşanan gelişmeyi anlattı. Davutoğlu, konuşmasında Kılıçdaroğlu'na da yüklenerek "Kılıçdaroğlu bol keseden atıyor. Bana 4 yıl verin diyor. SSK'da yaptığı gibi harcayıp gidecek. Yok öyle yağma." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Başbakan Davutoğlu'nun ardından kürsüye çıktı. Erdoğan da konuşmasında muhalefete yüklenerek "Ne diyorlar bakın şurası çok manidar, "biz koalisyon kurmaya hazırız" diyorlar. Biz koalisyon dönemlerinin Türkiye'ye hep kaybettirdiğini biliyoruz. Bu ifade istikrar ve güven istemiyoruz demektir. Halbuki biz güçlü tek parti iktidarları bile Türkiye'ye yetmiyor diyoruz. Koalisyon kabustur." dedi.

"125 YIL BEKLENDİ"

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"Aradan 1 yüzyıl geçti o 20. yüzyıl dı bu 21. yüzyıl. Çamur deryasından gidilip gelinen yollar 90'lı yıllara kadar böyle devam etti. 1994 yılında İstanbul'un kaderi değişmeye başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanı olması ile İstanbul nefes almaya başladı. İstanbul'un bağrından nice Fatih'ler, nice Erdoğan'lar nice hizmetkarlar çıkar Allah'ın izniyle. İstanbul'a ilk tünel 1876'da yapıldı. Sonrasında 125 yıl beklendi ve AK Parti iktidarları döneminde şuanda İstanbul'a 142 km raylı sistem yapıldı. İnşallah 2019'a kadar bu 436 km'ye kadar çıkacak. Bu bizim İstanbul'a taahhüdümüzdür.

"66 DAKİKA BEKLERDİN Kİ OTOBÜS GELSİN"

4 km'lik bir hattır bu açılışını yaptığımız hat. Ama Rumeli Hisarüstü'nden gelen öğrenci 6 dakikada Levent, 16 dakikada Taksim'de 66 dakikada Kartal'da olacak. O yıllarda 66 dakika beklerdin ki otobüs gelsin. Bu hizmetlerden memnun musunuz? Ulaştırma Bakanlığı'mızın yaptığı çalışmalarlardan memnun musunuz? Raylı hattın 436 km'ye çıkmasını istiyosanız 7 Haziran'da sandığa gideceksiniz.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK SERT SÖZLER

Kılıçdaroğlu'na millet demeyi öğrettik. İyi bir öğrenci yavaş yavaş öğreniyor. Bugün seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgenin bir özü var. Halka sosyal yardım vaat ediyor. Aynı Kılıçdaroğlu biz bunları yaparken halkı kömür makarnayla aldatıyorlar diyen Kılıçaroğlu'ydu. Dersini almış ki sosyal yardım vaat ediyor. Kılıçdaroğlu'nun hayalinin ulaştığı yere biz çok ulaştık geçiyoruz. Bugün vaat ettiği yardımların çoğunu biz çoktan yaptık. Uçuyoruz. O notere gidiyor biz millete gidiyoruz. Neden bu kadar bol keseden harcıyor biliyor musunuz. Çünkü 7 Haziran'da iktidar olamayacak. Bunu biliyor. Bana 4 yıl verin diyor. Neden 4 yıl. Çünkü gelecek ve bizim doldurduğumuz devletin hazinesini boşaltıp gidecek. SK'da yaptığı gibi harcayıp gidecek. Yok öyle yağma. Oy hedefinin yüzde 35 olduğunu söylüyor. Yüzde 35 ile iktidara gelinir mi? Yüzde 35 ile iktidara gelemeyeceğine göre verdiği sözlerin bir kıymeti var mı?"

ERDOĞAN DA KÜRSÜYE ÇIKTI

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Erdoğan, raylı sistem hatlarında yapılan yeniliklerden bahsetti. Muhalefetin koalisyon söylemlerini de eleştiren Erdoğan, "Koalisyon bir proje değil, kabustur." dedi.

"YETMEZ' DEDİK"

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Raylı sistem hatlarına sürekli yenilerini ekliyoruz. Marmaray'la da bunu birbirine bağlamış entegreli hale getirmiştik. Burada bizim bir aşkımız sevdamız vardı. Neydi o biz diyorduk ki Fatih Sultan Mehmed gemileri karadan yürüttü. 'Bize yakışan nedir biz de denizin altından bunu başarır mıyız' dedik, 'başarırız' dedik ve kimsenin başaramadığını yaptık. Marmaray gayet başarılı bir şekilde çalışıyor hamdolsun. 'Yetmez' dedik Avrasya Tüneli'nin adımını attık. Burada da çift katlı lastikli sistem önümüzdeki yıl açılacak.

"İSTANBUL'A NEFES ALDIRDIK"

Şimdi de iki köprü arasında üç katlı bir tünel çalışması var. Bu bir ufuk meselesi, aşk meselesidir. Aşkınız varsa dağları delersiniz. Ama aşkınız yoksa bunların hiç birini yapamazsınız. Biz, Yavuz Sultan Selim köprüsünü de yapıyoruz. Şu anda hızla devam ediyor çalışmalar. 4 gidiş 4 geliş ortasından yüksek hızlı tren. Bundan bile rahatsız oldular. Yahu bir de bu ülkede dikili taşınız olsun. Bunlar, bu ülkede yapmaya değil yıkmaya geldiler. İstanbul şu anda 144 km'yi aşkın bir raylı sisteme sahip. 2019 yılında inşallah 430 km'ye ulaştırmayı hedefliyoruz. İstanbul gibi dünyanın en büyük metropolllerinden birinin ulaşım sorununun ancak bu şekilde çözüme ulaşacağını biliyoruz. Şu anda hizmete giren raylı sistemlerle ulaşım bakımından İstanbul'a çok büyük bir nefes aldırdık.

ERDOĞAN, NECİP FAZIL'IN ŞİİRİNİ OKUDU

Biz İstanbul'a üstad Necip Fazıl'ın o nazik deyişiyle,

Ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar;
Onu İstanbul diye toprağa kondurmuşlar.
İçimde tüten bir şey; hava, renk, eda, iklim;
O benim, zaman, mekan aşıp geçmiş sevgilim.
Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur;
Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur.
Denizle toprak, yalnız onda ermiş visale,
Ve kavuşmuş rüyalar, onda, onda misale.

İstanbul benim canım;
Vatanım da vatanım...
İstanbul,
İstanbul...

"UZUN SÜRE BU ŞEHRİ KİRLETTİLER"

İstanbul başka. İstanbul'a bu gözle bakmayan onu sadece kirletir ve sömürür. Uzun süre bu şehri kirlettiler. Haliç'i ihmal ederek, kaçak yapılarla kirlettiler, maskeler dağıttılar. Tarihini, kültürünü tahrip ettiler. Belediye Başkanlığımızla bir dönüşüm yaşattık bu günlere geldik. Tüm siyasi hayatımız boyunca buna karşı mücadele verdik. Başbakanlığımız döneminde de İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de bu adımları kararlı bir şekilde attık. Adım adım şehirlerimizi onarmanın gayreti içinde olduk. Şimdi de Cumhurbaşkanı olarak aynı kararlılıkla bu yola devam ediyoruz. Kalbimdeki İstanbul aşkı her geçen yıl daha da güçleniyor. Bu can bu cende olduğu müddetçe benim İstanbul sevgim bitmez, İstanbul aşkım küllenmez.

Bu hissiyatımı çok iyi kavramanızı istiyorum. Attığımız her adımda İstanbul'u 2023 hedeflerine ulaştırma konusunda verdiğimiz mücadelede en büyük desteği buradaki hemşerilerimizden görüyoruz. Allah bize İstanbul'a nice hizmetler yapabilmeyi nasip etsin.

"KOALİSYON KABUSTUR"

Ne diyorlar bakın şurası çok manidar, "biz koalisyon kurmaya hazırız" diyorlar.
Biz koalisyon dönemlerinin Türkiye'ye hep kaybettirdiğini biliyoruz. Bu ifade istikrar ve güven istemiyoruz demektir. Halbuki biz güçlü tek parti iktidarları bile Türkiye'ye yetmiyor diyoruz. Başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı koalisyon değil işte budur. Koalisyona bel bağlayanlar ülkeyi, değil kendi istikballerini düşünenlerdir. Koalisyon kriz, işsizlik, fakirlik ve iflas demektir. Koalisyon demek bir avuç zenginin bir avuç bürokratın milletin sırtına kene gibi yapışması demektir. Koalisyon demek IMF kapılarına para dilenmek demektir. Koalisyon demek işçinin memurun kaybetmesi demektir. Koalisyon demek eski Türkiye demektir. Koalisyon denen çürük ipe sarılmak onları kurtarmaz. Koalisyon kabustur.

"BENİM SAFIM DAİMA MİLLETİN YANIDIR"

İnsan Hakları ihlallerinden bahsediyorlar. Türkiye bunu 1990'lı yıllarda çok yakından gördü yaşadı. Bu milletin huzuru ve güveni için ne yapılması gerekiyorsa o yapılacak. Bundan rahatsız olan terörden kaostan krizden medet umuyor demektir. Biz Cumhurbaşkanlığı ile Hükümeti ile, Bakanlıkları ile Türkiye'ye daha iyisini kazandırmanın çabası içindeyiz. Artık Türkiye çok daha farklı bir konuma gelecek. İstikrar ülkesi Türkiye. Nasıl ki 236 milyar dolardan 840 milyar dolara çıktık. İhracatımızı 36 milyar dolardan 158 milyar dolara çıkardık. Nasıl ki devletin borçlanma faizini yüzde 63'ten alıp tek haneli rakamlara indirdik bütün bunların yanında nasıl ki biz IMF'ye olan borcumuzu sıfırladık aynen bu şekilde kararlılıkla geleceğe yürüyoruz. Cumhurbaşkanı olarak benim safım daima milletin yanıdır. Milletim nerede ise ben de oradayım. Ama gücünü milletin gönlüne girmekten değil milletin arasına nifak sokmaktan almaya çalışanlara asla müsamaha göstermem onların da karşısındayım.

"40 VATANDAŞIMIZ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ, BİLİYORUZ"

Malesef bu ülkede 6-7-8 Ekim olaylarını yaşadık. 40 vatandaşımız nasıl öldürüldü biliyoruz değil mi. Bu kardeşlerimizi benim Kürt kardeşlerimi istismar etmek suretiyle sokağa dökerek hangi yüzle demokrasi diyorlar. Onun için ben özellikle Kürt vatandaşlarıma sesleniyorum. Sizi istismar edenlere yüz vermeyin. Yüz vermeyin ki bu ülke daha da güçlensin birlik ve beraberlik içinde."

"LEVENT-HİSARÜSTÜ 6 DAKİKAYA İNDİ"

Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, açılışı yapılan Levent-Hisarüstü Metro hattına ilişkin, "Levet-Hisarüstü arası yolculuğu 6 dakikaya indirecek bu hat, dünyada eşine az rastlanan türden olup tamamen Türk 1.200 mühendis ve işçimizin emeğiyle, 28 ay dolmadan kendi alanında rekor hızla tamamlanmıştır" dedi.

Erdoğan ve Davutoğlu Metro Açılışında Muhalefete Yüklendi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan ve Davutoğlu Metro Açılışında Muhalefete Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (104)

  • soma manisa: Korkunun eçele faydası yok hdp geliyor oylar hdp ye 18 46 Yanıtla
  • yeni turkiye: haha istediginizi diyin ak parti gelecek birinci insallah bunlar dunya lideri elinizden geleni ardiniza koymayin 4 38 Yanıtla
  • Dost: Gelin dostlar bir olalım yolumuza devam edelim hainleri temizleyelim ak partiyi Allah için destekleyelim 4 37 Yanıtla
  • Doğudan: Türkiye'nin en doğusundan yazıyorum bu ak parti olmasaydı biz insanlığımızdan utanır durumdaydık saolsun var olsun bütün oylar ak partiye feda olsun 7 33 Yanıtla
  • KARBONAT EROL: KUKLA KUKLA KUKLA ....DAVULOGLU HAGSFSHA 35 2 Yanıtla
  • TUNCER: 1928 yılında uçak fabrikası kurulan bir ülkede 2012 yılında saman ithal eden bir ülke olduk sayenizde. destek falan vermeyin kardeşim çiftçiye. mazottan aldığınız vergiyi kaldırın , onlar zaten gerisini yapar. gırtlağa kadar borçlandırdınız ki milleti size oy versin. . siz isterseniz türkiyeyi dünyanın en zengin ülkesi haline getirin sanayiniz on numara olsun yine de size oy yookkkk. . . niye derseniz. . . ?yeim kalan bebeleri , gözü yaşlı anaları, dul kalan kadınları ve memleketi kangölüne çeviren soysuzlara verdiğiniz bunca taviz ve korkaklık size oy vermemeye yeter de artar bile. . bu arada hani aksaraylarınız ve lüks araçlarınız ile geze durun. . . BEN SAMSUNda AÇLIKTAN ÖLEN AZRA BEBEĞİ HİÇÇ UNUTMADIMMM 21 14 Yanıtla
  • : Ülkemizde iki başbakan oldu bir yetmiyor gibi 31 2 Yanıtla
  • Şırnaklı: Al bendende okadar dibine kadar ak partiyi destekliyorum 4 27 Yanıtla
  • efsane ak sakalı: Biz sen kulun ve kölen olmaya ant ictik reis reis öl de ölelim sen olmasaydın biz olmazdık bu dünya olmazdı cihan olmazdı reis 2 29 Yanıtla
  • kartal: son koalisyon hükümeti giderken dolar 1. 70 idi şimdi 2. 70 ??? mazot 1. 26. idi şimdi 3. 9 ??? acayip ilerledik yaw. 21 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı
    20:22 Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı

    Trabzon'da düzenlenen Gençler İçin Gazetecilik eğitim programı sona erdi. 65 öğrenciye gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler verildi. Eğitim sonunda öğrencilerin çektikleri videolar puanlandı ve birinci olan gruplara ödül ve sertifikaları verildi.

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından düzenlenen Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, fuar kapsamında tanıtılan kitapların yazarlarıyla sohbet etti ve Türkçe dilinin Kuzey Makedonya'da canlı tutulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı'nın Kuzey Makedonya'daki okullarının standını da ziyaret etti. Fuar, 24 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu
    20:17 Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu

    Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü kadrolarına görevde yükselme yoluyla atamaların sonuçlarını Personel Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde yayımladı.

  • Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı
    20:17 Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı ve 1'i çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı. Kazanın ardından yaralılar ambulanslarla İnegöl devlet hastanesine kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
    20:17 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 18-19 Nisan'da Pakistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Savunma Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirildi.


Advertisement