Davutoğlu'ndan İzmir'e Büyük Müjde - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan İzmir'e Büyük Müjde

Başbakan Davutoğlu İzmir'de yaptığı konuşmada, "Seçimden sonra İzmir'de başbakanlık ofisi açıp toplantıların bir kısmını İzmir'de yapacağız" dedi.

31.01.2015 13:50  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti İzmir il kongresinde yaptığı konuşmada," Ankara dışında başbakanlığımızın bir tek İstanbul'da ofisi var. Seçimden sonra İzmir'de başbakanlık ofisi açıp toplantıları bir kısmını İzmir'de yapacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 5. Olağan İzmir İl kongresine katılmak üzere İzmir'e geldi. Başbakan olduktan sonra ilk kez İzmir'e gelen Davutoğlu'nu partililer büyük bir coşkuyla karşıladı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"Ben İzmir'e dışişleri bakanı olarak geldiğimde şunu dedim: "İzmir bir ufuk şehridir." Caka Bey'le Hasan Tahsin'i ayıramayacaksınız. İşte vatan işte vatan. Vatanın İstiklale kavuşması İzmir'ledir. Akdeniz Türk Gölü olduğunda bütün Akdeniz'e mesaj göndermiş. 19 yy. çağdaşlaşma hareketi başladığında İzmir yine öncülük etmiş. Demokrasimize İzmir hep öncülük etti. İzmir'e 26 milyarlık yatırım yaptık. İzmir'de CHP'nin zaafına rağmen İzmir'i Akdeniz'in incisi yapmaya karar verdik.

İZMİR'E BAŞBAKANLIK OFİSİ

O güzel İzmir'imiz yerel yönetimlerinin etkisi altında çok zor günler yaşadı. İstiyoruz ki İzmir'in Akdeniz'in merkez şehri yapalım. Başbakanlık ofisi açalım ayda birkaç günümü İzmir'de geçireceğim. İzmir bizim için siyasetin merkez şehridir. İzmir-İstanbul otoyolu tamamlandığında Başbakanlık ofisimizin bulunduğu şehir olan Osmanlı payitahtı ile buluşacak. İzmir- Ankara demiryolu bittiğinde İzmir Cumhuriyetimizin başkenti ile buluşacak.

Cumhuriyetin temeli cumhurdur millet içinde ayrım yapanlar cumhurun ne demek olduğunu bilmeyenlerdir. Cumhuriyet'in sembol şehri İzmir'i AK Parti bayrağı altında kalkındırmaya hazır mısınız?

"CUMHURİYETÇİLİK CUMHURU KUŞATMAKLA BAŞLAR"

CHP'nin sürekli İzmir'den kendince cumhuriyetçilik dersi verdiğini dile getiren Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bir cumhuriyetçilik dersi verme vakti değil mi? CHP'ye cumhuriyetçilik dersi verme vakti değil mi? Cumhuriyetçiliğin temeli cumhurdur, millettir. Milletten kopuk olanlar cumhuriyetçi olamaz. Milletin fertleri arasında ayrım yapanlar cumhuru anlayamaz. Sadece cumhuriyet felsefesinde esas olan cumhura güvenmek inanmak vardır. Son bir aydan hareketle bizim cumhuriyetten ne anladığımız gösterdiğimiz ziyaretleri zikretmek istiyorum. Bundan iki ay önce Aydın'daydık. Yiğit efelerle zeybeklerle karşılandık. Sonra Muğla'ya gittik Yörükler tarafından karşılandık. Mersin'e gittik, Diyarbakır'a, Batman'a gittik. Biz Muğla'da, Osmaniye'de yörük ovalarıyla nasıl coşkuyla karşılanmışsak bugün İzmir'de, Aydın'da nasıl buluşmuşsak Diyarbakır'da kürt kardeşlerimle aynı coşkuyla buluştuk. Bizim zihniyetimizde cumhur arasında fark yaratmak yoktur. Şimdi soruyorum CHP, Doğu Anadolu var mı? İç Anadolu'da yüzde 5'i geçebiliyor mu? Peki cumhurla nasıl buluşacak. Cumhurla buluşamayan parti cumhuriyetçi olabilir mi? MHP Güneydoğu'da var mı? Peki HDP İç Anadolu'da var mı. Şimdi soruyorum Doğu'da, Güneydoğu'da Ege'de, Karadeniz'de Akdeniz'de, Ege'de olan yegane parti hangi parti? Doğu'da, Güneydoğu'da, İç Anadolu'da kıyılarda dağlarda kim var? Vatanımız her köşesinde kim var? Sadece AK Parti var. Cumhuriyetçilik cumhuru kuşatmakla başlar. Ey CHP İzmir'de cumhuriyet yapmayacaksın. Anadolu'nun her yerinde cumhurla bulaşmadan cumhuriyetçilik yapılamaz. Biz cumhura aşkla bağlanmışız. Yüreğimizde Tekirdağ da Hakkari'de, Muğla da var. Bizim yüreğimiz de Balkanlar da Kafkaslar da Orta Doğu da var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihi bir gelenek içinde Selçuklu, Osmanlı halkasında köklü devlet geleneğinin son yüce halkasıdır. Türkiye Cumhuriyeti onur ve itibar kazandıkça insanlık da onur kazanacaktır. Nasıl Türkiye'de insanları kucaklıyorsak, Balkanlar'da da, Orta Doğu'da da kardeşlerimizi kucaklıyoruz. Eğer cumhuriyetçi olacaksanız milli iradeye de saygı göstereceksiniz."

GENÇLERE SESLENDİ

Başbakan Davutoğlu'nun sözlerini sürekli sloganlarla kesen gençlere Davutoğlu, şöyle seslendi: "Bizim kuralımızda 24 saat yetmez 25 saati bulmak var. Gece gündüz çalışmaya hazır mısınız? Hiçbir mazeret ileri sürmeden, 25'inci saati Rabbimiz'in bereketiyle doldurmaya, İzmir'i ayağa kaldırmaya hazır mısınız? İzmir'i AK Parti bayrağı altında yürütmeye hazır mısınız? O zaman söz verin, Haziran 2015 seçimlerinde İzmir'de inşallah birinci parti AK Parti olacak."

Davutoğlu\'ndan İzmir\'e Büyük Müjde
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan İzmir'e Büyük Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (62)

  • REALİST: izmir'liler gözünüzü açın artık, adamlar daha ne yapsın, belediyenizin yapmadığı hizmetleri hükümetten gördünüz hala cehape zihniyetine oy veriyorsunuz. yakın ampulü, o zaman görün hizmeti, izmir hizmet etmek için biçilmiş kaftan (AKPARTİ İÇİN) 7 18 Yanıtla ajanda: kaftan olmaz. . . chp nin 220 vatlık aydınları, inadına mini etek inadına dekolte, , haydi gel papyona derken oldu mu şimdi:))Atatürk görecek bizi modern olacağız 1 1
  • şimdi reklamlar: İKTİDAR SEÇİM YATIRIMLARINA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR. ! GÖZ BOYAMAK TOPLUMUN NEGATİF DÜŞÜNCELERİNİ SEÇİME KADAR DA OLSA TERSİNE ÇEVİREBİLMEK İÇİN ATILAN TAKLALAR SİYASİLERİ KOMİK DURUMA DÜŞÜRÜYOR. . 16 6 Yanıtla xsuskun: Adamlar hic değilse yapamayacağı proje sözü vermiyor tabiki yatırımlarla projelerle halkadan oy isticek ama siz alışmış siniz atıp tutanlara bunun verdiği sözler size abes geliyor 6 5
  • Sinan: :) izmiri başkent yapacağız seçimden sonra desenizde, İzmir hırsızı seçmez... 13 6 Yanıtla
  • 2023: Davutogluna gurban olun yorumcular 0 16 Yanıtla
  • ALİ CAN: KUMANDANIN PİLİ BİTTİ DEĞİŞTİRİN ŞUNU. TİPE BAK YAAAAA 14 2 Yanıtla
  • ßliX: Daha Çağdaş, Özgür ve Güçlü bir Türkiye istiyorsan 2015 Seçimlerinde Oyunu HEPAR'a ver. Hak ve Eşitlik PartisiTürkiyeyi Türkler Yönetsin. . ! 5 10 Yanıtla
  • Vatandaş : Seçimden sonra Başbakanlık kalacak mı ki? 10 5 Yanıtla
  • Malkocoglu : Ulan kırolar adamlar Çalışıyor siz şimdiye kadar ne yaptınız Dönün bir arkanıza bakın Kekolar 3 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor
    15:37 İzmir Halk Eğitim Merkezleri Gazze'ye Yardım Taşıyor

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitim merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin, Gazze'deki kadın ve çocuklar için hazırladığı oyuncak, battaniye ve kışlık giysileri taşıyan tır, Mersin Limanı'na hareket etti. Yardım tırı, dualarla Mersin Limanı'na uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Filistinlilerin yaşadığı acıyı hafifletmek adına ellerinden geldiğince Gazze'ye yardıma devam edeceklerini belirtti.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı
    15:35 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2-6 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı. Valilik, ilgili kanun maddelerine dayanarak alınan kararın, tüm açık alan etkinliklerini kapsadığını belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı
    15:34 Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

    Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yağma suçundan aranan G.H. isimli şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi. Şahıs, 42 yıl 5 ay 8 gün hapis cezasıyla aranıyordu.

  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi
    15:33 Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi

    Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarına malzeme torbaları teslim edildi. Malzeme torbalarında oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu, sandık seçmen listesi ve görme engelli oy kullanma şablonu bulunuyor. İl ve ilçe merkezlerinde görevli sandık kurulu başkanlarına ise malzeme torbaları oy verme günü saat 05.00'te dağıtılacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi
    15:33 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı Hüseyin Köksal'da şüpheli olarak Savcılıkta ifade verdi.


Advertisement