Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Hata Yaptık - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Hata Yaptık

Arınç'ın kamuoyunu sarsan açıklamalarından saatler sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu ile bir araya geldiği kritik zirvenin perde arkası belli oldu.

24.03.2015 07:30  Güncelleme: 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, çözüm süreci kapsamında Dolmabahçe Sarayı'ndaki açıklamaya ve İzleme Kurulu oluşturulmasına karşı olduğunu söylemesi ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Erdoğan'ı eleştirmesinin ardından Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın bir araya geldiği açıklandı. Hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığının teyit ettiği görüşmenin yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtildi.

Davutoğlu, Erdoğan'a bilgilendirme ya da harekete geçme aşamalarında bir eksiklik veya hata yapılmış olabileceğini ancak çözüm süreci gibi kritik bir konu üzerinden yapılan açıklamaların hükümeti yıpratabileceğini aktardı.

SÜRPRİZ VE GİZLİ GÖRÜŞME

Erdoğan'ın cuma günü Ukrayna'ya hareketinden önce İzleme Heyeti'nin oluşturulmasına sert bir biçimde karşı çıkmasının ardından, ısınan siyaset ortamında Erdoğan ile Davutoğlu'nun sürpriz bir biçimde cumartesi günü bir araya geldiği ortaya çıktı.

KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

Erdoğan'ın İzleme Heyeti'ne yönelik tepkisinin ardından ve Kiev dönüşü uçakta Dolmabahçe görüşmesini de doğru bulmadığını açıklamasının ardından gözler hükümete çevrilmişti. Davutoğlu, cuma günü önce çözüm sürecinin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile daha sonra ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Hükümet Sözcüsü Arınç ile görüşmüştü.

Bu görüşme trafiğinde Erdoğan'ın tutumuna karşın hükümetin İzleme Heyeti kurulması konusundaki kararlılığını sürdürmesinin benimsendiği, açıklamanın da pazar günü Arınç tarafından Bakanlar Kurulu sonrası kamuoyuna duyurması kararlaştırıldığı iddia edildi.

Ancak, Arınç'ın gelen sorular üzerine cumartesi Erdoğan ile ters düşen tavrını açıkladığı ileri sürülmüştü. Arınç "Hükümetimiz bunu uygun görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı konusunda bir yol haritamız mevcuttur. Erdoğan'ın bu sözlerini şahsen uygun bulmuyorum. Hükümeti eleştirir noktaya gelmesini doğru bulmuyorum" ifadesini kullanmıştı.

SAATLER SONRA ÇAĞIRDI

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Arınç'ın kamuoyunu sarsan açıklamalarından saatler sonra Erdoğan, Davutoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan'ın Denizli'den 22.30 sıralarında İstanbul'a döndüğü bu nedenle görüşmenin Erdoğan'ın İstanbul Kısıklı'daki konutunda 23.30'da gerçekleştiği belirtildi.

Görüşmenin yaklaşık 2 saati bulduğu, gece yarısını aştığı ifade edildi. Görüşmede Arınç'ın açıklamaları, çözüm süreci, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajı ve İzleme Heyeti konusunun etraflıca ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Davutoğlu'nu Erdoğan'ın çağırdığının altını çizerken, görüşmenin 1.5 saat sürdüğünü ve Kısıklı'da gerçekleştiğini teyit etti.

GÖRÜŞÜNÜ DEĞİŞTİRMEDİ

Bu görüşmenin ardından Arınç'ın pazar günü, Erdoğan ile ters düştüğü biçiminde yorumlanacak açıklamalarını yinelemesi, sürpriz görüşmeye ilişkin bilgilendirmenin dün Bakanlar Kurulu devam ederken yapılması da dikkati çekti. Bilgilendirmenin ilk olarak Başbakanlık kaynaklarınca yapılmasının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tepkiye yol açtığı da ileri sürüldü.

GÜVEN MESAJINDA GÖRÜŞ BİRLİĞİ

Erdoğan ile Davutoğlu arasında cumartesi günü geç saatlerde bir görüşme yapıldığı, dün Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kaynaklarının açıklamalarıyla ortaya çıktı. Kritik görüşme, haftasonunu İstanbul'da geçiren Erdoğan'ın, kendisi gibi İstanbul'da bulunan Davutoğlu'nu Kısıklı'daki konutuna davet etmesiyle gerçekleşti.

Görüşmede, Erdoğan'ın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerine atıf yaparak, çözüm süreci konusundaki eleştirilerine bu şekilde karşılık almaktan üzüntü duyduğunu dile getirdiği bildirildi. Davutoğlu'nun ise Arınç'ın hükümet tarafından kararlaştırılmış bir açıklama yapmadığını, kişisel görüşlerini sorular üzerine dile getirdiğini ve bir iletişim eksikliğine vurgu yaptığını aktardığı kaydedildi. Davutoğlu'nun Erdoğan'dan açıklamaları bu kapsamda değerlendirmesini istediği ifade edildi.

Görüşmede, çözüm sürecine yönelik açıklamaların da gündeme geldiği ve Erdoğan'ın kamuoyuna açıkladığı görüşlerini ve bunun nedenlerini tekrarladığı ifade edildi.

DAVUTOĞLU: HATA YAPTIK

Davutoğlu'nun ise bilgilendirme ya da harekete geçme aşamalarında bir eksiklik veya hata yapılmış olabileceğini ancak çözüm süreci gibi kritik bir konu üzerinden yapılan açıklamaların hükümeti yıpratabileceğini aktardığı, hükümetin daha yoğun iletişim ve bilgilendirme gibi konularda üzerine düşeni yapacağını ifade ettiği bildirildi.

Bunun üzerine, açıklamaların süreci ve hükümeti yıpratabileceği yönünde karşılıklı bir görüş oluştuğu, topluma güven verici adımların atılması gerektiği noktasında iki ismin görüş birliğine vardığı kaydedildi. Pazar günü, sözlerini açıklamaya yönelik yeni bir açıklama yapan Arınç'ın da dünkü Bakanlar Kurulu'ndan sonra bu nedenle özellikle Cumhurbaşkanı'nın bilgilendirilmesi odaklı ifadeler kullandığı, daha sağlıklı bir iletişim ortamının yaratıldığına dikkati çektiği ifade edildi.

GRUP TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya programı nedeniyle AK Parti Grup Toplantısı bugün yapılmayacak. Davutoğlu Konya'da önce Milli Savunma Bakanlığı'nın Test ve Değerlendirme Merkezi'ni ardından Uluslararası Tarım Fuarı'nın açılışını yapacak. Başbakanlık kaynakları, grup toplantısının yapılmayacağının geçen haftadan belli olduğunu kaydetti. Davutoğlu'nun 31 Mart'ta son kez Meclis Grup Toplantısı'nı yapacağı öğrenildi. (Kaynak: Milliyet)

Davutoğlu\'ndan Erdoğan\'a: Hata Yaptık
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Hata Yaptık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (53)

  • müslüman kürt: hdp ye oy verirsem kahrolayım leninci din düşmanları 27 12 Yanıtla
  • nazmi: mhp yada saadet geçiyor içimden bakalım hayırlısı 22 12 Yanıtla
  • malatya: iktidarmı arıyorsunuz mhp bir nefes kadar yanınızda 15 14 Yanıtla
  • sedat: arkadaşlar ben akpartinin gençlik kollarındayım çok burda büyük panik var bende ufaktan uzuyorum 27 0 Yanıtla
  • centilmen: Hırsızlığa, rusvete ve vatanıni peker çekenler ve onları destekleyenler, Allah, la kendini bir tutanlar ve ortalıkta muslumanligi kimseye bırakmayıp akp yi destekleyenler. Yukarda, heryerde yüce Mevlam var. hepsi hakettiği bulacak. kacari yok, 24 1 Yanıtla
  • marki: Oylar mhp ye kardessss 18 6 Yanıtla
  • bbc cnn reuters times economist the guardian: TÜRKIYE DÜŞMANLARI. . . . ŞANTAJ MONTAJ TEHDIT İFTİRA YALAN AŞAĞILAMAYA DEVAM. . . AKPARTI GITMELI GÜÇLENEN TÜRKIYE DURDURULMASI LAZIM HADİ UŞAKLARIM CANLI HADİ FAŞISTLER KOMÜNISTLER PKK'LILAR ÇETELER CANLI 3 21 Yanıtla
  • eski akp li yeni mhp li: ak partiye oy veren hdp ye oy vermis sayilir... yanlis yoldasin reis bu isi coz 14 9 Yanıtla
  • koyu milliyetçi: BU MHP DAVASINI SATMIŞ BİR MAFYA ARTIK BENİM İÇİN CUMHURBAŞKANI SEÇIMLERDE GÖRDÜK OYUM AKPARTI YE 6 16 Yanıtla
  • polatlı: rant kavgası başladı gökçek kendi ankaranın anasanı ağlattı sıra oğlunda düzenbazlar partisi 21 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement