Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin Seçim Gecesi Açıklamalarına Gönderme - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin Seçim Gecesi Açıklamalarına Gönderme

Davutoğlu\'ndan Bahçeli\'nin Seçim Gecesi Açıklamalarına Gönderme

Başbakan Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin seçim gecesi yaptığı açıklamalara gönderme yaparak, "Ümit ederim bir daha kimse ilk geceden 'biz bu oyunda yokuz' demez." dedi.

01.07.2015 22:12  Güncelleme: 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, büyükelçilerle bir araya geldiği iftar programında konuştu. Koalisyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin seçim gecesi yaptığı açıklamalarına göndermede bulunarak "Ümit ederim bir daha kimse ilk geceden 'biz bu oyunda yokuz' demez. Bunu diyen kendisini siyaset dışına iter." şeklinde konuştu.

"200 BİNE YAKIN MÜLTECİ BEBEK ÖZGÜR BİR ÜLKEDE GÖZLERİNİ AÇTILAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de görev yapan yabancı büyükelçilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Türkiye'deki mülteci sayısına değinerek ülkelerine gidecek olan büyükelçilere mülteci sorununu anlatmaları önerisinde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Şu anda Türkiye'de 1 milyon 700 bine yakın mülteci var. Ama daha çarpıcı olan rakam 200 bine yakın mülteci bebek Türkiye'de dünyaya geldi. Özgür bir ülkede gözlerini açtılar. Kimsenin mülteci olmasını istemezdik. Şu anda dünyada en fazla mülteci Türkiye'de.

"KAPINI, GÖNLÜNÜ, SOFRANI AÇIK TUTACAKSIN"

Bir zalimden kendi halkına karşı kitlesel imha silahı kullanan bir zalimden ya da en acı katliamlarla DEAŞ benzeri bir terör örgütünden kaçıp gelenler kapımıza gelmişse, bizim kültürümüz der ki; 'kapını, gönlünü, sofranı açık tutacaksın.' Sizler de bunu kendi ülkenizde, başkentlerinizde anlatın" dedi.

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN KAPIMIZI MAZLUMLARA KAPATMAYACAĞIZ"

Türkiye'nin mülktecilere destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin mültecilere yardımını görmeyip Türkiye'yi ağır bir ithamla suçlama cüretine yönelebiliyorlar. Nasıl propaganda yapılırsa yapılsın bizler hiçbir zaman kapımızı mazlumlara kapatmayacağız bedeli ne olursa olsun nasıl bir zorlulukla karşılaşırsak karşılaşalım bu onurlu desteği vermeye devam edeceğiz. Gelin empati yapalım" diye konuştu.

ORTADOĞU'YU KAPSAYAN BİR STRATEJİK POLİTİKA

Suriye politikamız açık ve nettir. Suriye'den gelenleri kabul edeceğiz, insani yardımlara devam edeceğiz. Stratejik boyutları da vardır. Türkiye, Ortadoğu'da bir istikrar için sürdürülebilir bir ekonomiyi, demokratik bir anlayışı ve Ortadoğu'yu kapsayacak siyasal bir düzeni gerekli gördüğünü ifade etmiştir.

"SINIRDA BİR SIKINTI OLURSA HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALMAK ZORUNDAYIZ"

Sınırlarımızda ne Esed rejiminin zulmünü, ne de terörist örgütlerin baskısını görmek istiyoruz. Suriye sınır boyunda bir sıkıntı olursa her türlü tedbiri almak ve uygulamak durumundayız.

"HEPİMİZ BİR DÜNYA İNŞA EDECEĞİZ"

Neden hâlâ Gazze abluka altında? Neden Müslümanlar hâlâ Mescid-i Aksa'da istediği gibi ibadet edemiyor? Neden hâlâ Müslümanlar bazı ülkelerde oruç tutamıyor? Neden Avrupa'da onlarca cami kundaklandı? Niye Çin'de oruç yasağı Ramazan'da uygulanmaya kondu.

Hepimiz bir dünya inşa edeceğiz. Din özgürlüğünün yaşandığı geleceğin birlikte yapıldığı bir dünya… Gelin birlikte küresel ortak ahlaki anlayışla birleşelim.

"YUNAN HALKINA DAYANIŞMAMIZI VURGULAMAK İSTİYORUZ"

Türkiye'nin kendi çevre bölgelerinde taşıdığı değer noktasında sizin burada varlığınızın önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye, 2002'de ekonomik krizin içindeydi. Ak Parti iktidara gelene dek halkın çığlıkları vardı. Yunanistan'ı hiçbir ülke bizim gibi anlayamaz. En iyi biz anlıyoruz. Yunan halkına dayanışmamızı vurgulamak istiyoruz.

"ÇOK KÜLTÜRLÜ ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR AVRUPA'YI BİRLİKTE İNŞA ETMELİYİZ"

Çağrımız da açıktır. Çok kültürlü özgürlükçü bir Avrupa'yı birlikte inşa etmeliyiz. Avrupa'nın bir köşesinde insanlar refah içerisindeyken, diğer taraf kötü durumdaysa bunu konuşmak durumundayız. Avrupa kıtasında ya birlikte çok kültürlü bir hayatı başaracağız, ya da kaygı duymamız gereken şartlar oluşacak. Türkiye komşularla birlikte çalışmaya, sıkıntı içindeki komşulardan gelen insanlara yardım etmeye devam edecek. Bunların olabilmesi için Türkiye'de siyasi iktidarın ve demokrasinin olması lazımdır.

"7 HAZİRAN TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ GÖSTERMİŞTİR"

7 Haziran seçimleri Türkiye'nin zaafını değil gücünü göstermiştir. Demokrasi bizim için vazgeçilmez ülkedir. Yüzde 87 katılım oranı Avrupa dahi yaşanmamıştır. Bugün TBMM temsil de yüzde 95'tir. Dünya'da hiç bir yerde temsil kabiliyeti bu kadar yüksek bir ülke yoktur. Evet yüzde 41 oy oranıyla Türkiye'nin en büyük partisi olduğumuz tescil edildi. Bugün özgür iradeleriyle TBMM Başkanı seçildi. Çok değerli hizmetler vermiş olan Sayın İsmet Yılmaz'ı tebrik ediyorum. Seçimler esnasında bir çok spekülasyon yapıldı. Kim kimle taktik adımlar atılacağı konuşuldu. Biz AK parti olarak şeffaf tutumumuzdan taviz vermedik.

"TÜRKİYE'DE BLOK SİYASETİ BİTMİŞTİR"

Kimse Türkiye'de krize ve kaosa yatırım yapmasın. Kimse siyasi istikrarsızlık içerisine düşmesin. Türk demokrasisi çok daha güçlenmiştir. Türkiye kendi sorunlarını çözebilecek duruma gelmiştir.

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle koalisyon görüşmelerine başlayacağız. Sanki muhalefet seçimi kazanmış gibi Kılıçdaroğlu herkese Başbakanlık dağıtmaya yöneldi. Bunlar doğru tavırlar değil. Yüzde 60'lık bir bloktan bahsetti. Bugünkü tablo gösterdi ki Türkiye'de blok siyaseti bitmiştir. Kim bunu derse kaybeder. Türkiye'de artık ilke siyaseti vardır.

"ÜMİT EDERİM BİR DAHA KİMSE İLK GECEDEN 'BİZ BU OYUNDA YOKUZ' DEMEZ"

258 sayısı ile tek başına meclis başkanlığını alamayabilirdik. Korku ve tereddütle yanlış yollara girseydik alamazdık. Karşı blok iddialarında bulunlar, iddialarının kısa sürede çöktüğünü görmüş oldular. Ümit ederim bir daha kimse ilk geceden 'biz bu oyunda yokuz' demez. Bunu diyen kendisini siyaset dışına iter. Hepimiz bu oyunun bir parçası olmak durumundayız.

"ARTIK SİLAHLARI TOPRAĞA DEĞİL MAGMAYA GÖMELİM"

HDP ve temsilcileri silah ile demokrasi arasında tercih yapmalılar. Kimse silah ile özgürlüklerin aynı anda olacağını iddia edemez. Buradan da çağrıda bulunuyorum. Artık silahları toprağa değil de magmaya gömelim de silah ile bir şeylerin elde edileceği anlayışını bitirelim. Ya silah ya barış. Ya terör ya demokrasi.

"MHP'YE HER TÜRLÜ İHTİMALE AÇIK OLMLARINI ÇAĞIRIYORUZ"

Anamuhalefete çağrımız açıktır. MHP'ye aynı şekilde her türlü ihtimale açık olmalarını çağırıyoruz. Düşünüme vaktinin geldiğini söylüyoruz. HDP'ye de çağrımız nettir. Özgürlükler noktasında tutumları açık olmaları.

En fazla temsile sahip bir ülke olarak hem hukuku koruyacağız hem de bu ateş çemberi içerisinde istikrar adası olmaya da devam edeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan Bahçeli'nin Seçim Gecesi Açıklamalarına Gönderme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • realite: oyum AKP nindir. muhalefet boştur maalesef 26 26 Yanıtla
  • samet: yaşasın mhp kahrolsun chp hdp pkk 21 14 Yanıtla
  • vatandas: Mhp erken secime giderse %10 altina duser verdigi sozun arkasinda dursun biz bu Mhp ye oy vermedik 26 7 Yanıtla
  • ...: Haram olsun mhp ye verdigim oy. 22 8 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: İnadına demirtaş ... 11 19 Yanıtla
  • ALOSSE: HELAL OLSUN SANA BAŞBAKANIM, MHP YE DE KAFA ATTIN. 16 10 Yanıtla
  • siirtli yakup: oyum artık chpnindir. kürtlerin oyu komple chpnindir. 16 8 Yanıtla
  • ali : SIMDI GECERSIZ OY KULLANARAK KIME HIZMET ETTIGINIZ BELLI OY VEREN ELLERIM KIRILSIN ILK SECIMDE SONUCUNU ALIRSINIZ BARAJ ALTINA HAZIRLANIN 20 3 Yanıtla
  • memo: MHP, AKPnin samaroglani oldu/oluyor!!! Geçmiş olsun :-) 14 6 Yanıtla
  • Ey iki yuzlu dunya: Bu ulkede sizin gibi müsluman egitimli vicdanli caliskan mert şevkatli merhametli halktan candan cesur durust zeki tecrubeli işinin ehli guvenilir ahlakli devlet adam dava adami lider bir basbakana sahip oldugumuz icin Allaha şukrediyoruz.Sizinle gurur duyuyoruz ve size cok guveniyoruz Allah yar ve yardimciniz olsun 7 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement