Davutoğlu'ndan 16 Yaşında Tutuklanan Liseli İçin İlk Yorum - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan 16 Yaşında Tutuklanan Liseli İçin İlk Yorum

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi için, "Makama saygı gösterilmeli." dedi.

25.12.2014 13:08  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'daki Kubilay'ı anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ileri sürülen lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A.'nın okulundan alınarak tutuklanmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan değerlendirme geldi. Davutoğlu, "Kim olursa olsun makama saygı gösterilmeli" diyerek kararı normal bir uygulama olarak değerlendirdi.

"ARKADAŞLARININ YANINDA GÖZALTINA ALINDI"

Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklanan M.E.A.'nın avukatı Barış İspir, M.E.A.'nın 18 yaşından küçük olduğu için ifadesinin Çocuk Şubesi'nde alınması gerektiğini belirtti. İspir, şunları söyledi:

"Gençlerimizin Konya'da düzenlemiş oldukları bir törende M.E.A. isimli arkadaşımız bir takım açıklamalarda bulunmuş. Bu açıklamaları sebebiyle Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından kendisi okumuş olduğu okuldan arkadaşlarının ve öğretmenlerinin yanında gözaltına alınmıştır. Bunun haberi yaklaşık saat 11.00 gibi tarafımıza ulaştı. Müdafisi olarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gittik. Arkadaşımızın doğum tarihi 1998'dir. Dolayısıyla ifadesinin Çocuk Şubesi tarafından alınması gerekmekteydi ve çocuk şubeye sevk edildi. Çocuk Şubesi'nde beklememiz esnasında ifadesinin savcılık tarafından alınacağı bilgisi geldi. Saat 13.30 gibi kendisi savcılığa intikal ettirildi. 15 dakika savcılıkta kaldı. Tutuklama istemiyle Konya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ve Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan tutuklandı."

AVUKATI, TUTUKLUK İÇİN İTİRAZDA BULUNDU

M.E.A.'nın avukatı Barış İspir, liseli gencin tutuklanmasına itiraz edip, tahliye edilmesi için yaklaşık 100 avukatın da imzasıyla birlikte hazırladığı dilekçeyi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne verilmek üzere 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne verdi.

"HUKUKÇU OLARAK VİCDANLARIMIZI KANATAN HUSUS VAR"

İtiraz dilekçesine vermeden önce adliye önünde basın açıklaması yapan M.E.A'nın avukatı Barış İspir, hukukçu olarak vicdanlarını kanatan hususların olduğunu belirtti. İspir, "16 yaşında bir arkadaşımız basın açıklamasında kullanmış olduğu ifadelerden dolayı Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde tanımı bulan Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla savcılıkça ifadesi alınarak mahkemeye sevk edildi ve mahkemece tutuklandı. Hukukçu olarak vicdanlarımızı kanatan birçok husus var. Biz bunları hukuki yollarla adli mercilere intikal ettiriyoruz. İstanbul'dan bizi desteklemek için avukat arkadaşlar geldi. Bundan dolayı hukuksal olarak daha güçlü hissediyoruz."dedi.

M.E.A.'nın suçlu bile olsa yaşı küçük olduğu için cezada indirim yapılması gerektiğini ifade eden İspir, "Arkadaşımızın 16 yaşında olması suçlu olduğunu varsaysak bile cezasından 1/3 indirim yapılması hususu, bunların hiç birisi yapılmamıştır. İtirazımızda da bunu dile getirdik."dedi.

Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesine göre M.E.A. hakkında dava açılırsa Cumhurbaşkanı'na hakaretten 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

EMİNE ERDOĞAN'A HAKARET PANKARTINA PARA CEZASI

Çanakkale'de görülen Gezi Parkı davası sonuçlandı. Yargılanan 25 sanık hakkında beraat kararı çıkarken iki kişiye ise Emine Erdoğan aleyhine sloganların yazıldığı pankartı taşıdıkları için 7 bin 80'er lira para cezası kesildi.

Duruşmadan sonra açıklama yapan Av. Muharrem Erkek, adaletin tecelli ettiğini belirterek, Gezi'nin bir sivil toplum direnişi olduğunu söyledi. Av. Erkek, "Biz Gezi'yi bir ruh olarak gördük, görmeye de devam edeceğiz. Gezi, bir sivil toplum direnişiydi. Demokrasi ve özgürlük mücadelesiydi ve bugün Gezi eylemleri sebebiyle dava açılan sendika başkanları var, üniversitede hocalarımız var, muhtarlarımız var, öğrenciler var. Kısacası sivil toplum var. Gezi eylemleri sebebiyle açılan dava bugün sonuçlandı. Tüm sanıklar eylemlere katıldıkları gerekçesiyle, eylemleri düzenledikleri gerekçesiyle mahkemeye sunulan iddialardan ayrı ayrı beraat ettiler. Yargının içinde bulunduğu sorunları hepimiz çok çok iyi biliyoruz ama her şeye rağmen bu memlekette yargıçlar var. Geç de olsa adalet tecelli ediyor. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, keşke bu dava hiç açılmamış olsaydı. Böyle bir iddianame hiç düzenlenmemiş olsaydı, çünkü biz hukukçular olarak şunu çok iyi biliyoruz ki sanık olarak yargılanmak bile başlıbaşına bir cezadır. Yalnızca yargılanan iki kişi, taşıdıkları dövizlerde açık sövme unsuru içerdiği için ceza aldı, para cezası aldılar. Onlar için de hükmün açıklanması geri bırakıldı, ertelendi. Onun dışında tüm sanıklar, tüm suçlamalardan ayrı ayrı beraat ettiler. Bu karar, çok önemli bir karardır. Adalet tecelli etmiştir. Doğru bir karardır. Böyle bir karar alınması sebebiyle mutluyuz." dedi.

Açıklamanın ardından sanıklar ve avukatlar, birbirlerine sarılarak sevinçlerini ifade etti.

Davutoğlu\'ndan 16 Yaşında Tutuklanan Liseli İçin İlk Yorum
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan 16 Yaşında Tutuklanan Liseli İçin İlk Yorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • DAMLAYA DAMLAYA: Sıradaki alkış oy veren koyunlara gelsin. . . 39 20 Yanıtla
  • genç seçmen: Kendi kendinizden nefret ettiriyorsunuz artık. Hapise atılma çocuklara kadar indirdiniz yeter artık kendi elinizle partinin sonunu getiriyorsunuz. Vatandaşa hakaret eden siyasiye ceza yok. . efendim makama hakaretmiş siz bütün Türk halkına hakaret ediyorsunuz demekki idamlıksınız. . 31 12 Yanıtla
  • KARANİ: ATATÜRK kendisine hakaret eden şahsın yanına gidip, tekrar aynı hakareti etmesini ister, adam korkudan af diler, mustafa kemal ısrarla hakareti duymak ister, adam mecburen tekrar eder, bunun üzerine sorar ; şimdi neden bu küfrü ettiğini söyle? adam derdini anlatır; sigara kağıdım kalmadığı için tütünümü gazete kağıdına sardım, o da alev alınca bıyığım yandı sinirlendim, her yerde size övgüler düzülürken, bende bu hakareti ettim, der. Mustafa kemal ; bilirim gazete kağıdında tütünün nasıl zor içildiğini, (gülerek) senin tütün kağıdını karşılayamamışsak bu küfrü hak etmişiz demektir. Senden özür diliyorum lütfen kabul et. ADAMLIK MUSTAFA KEMAL DİYE YAZILIR. . . ATATÜRK diye okunur. 28 10 Yanıtla
  • Adanalı: Allah oldu hepsı basımızaaa, hersey yasak ama özgür bır ulkeyızz ne ayaksınız lan sızz 23 14 Yanıtla
  • metin tetik: SAYGI, HAK EDENE GÖSTERİLİR. 16, BİR DELİKANLININ EN ÖZGÜR YAŞIDIR. FİKRİNİ ÖZGÜRCE AÇIKLAR. CUMHURBAŞKANINI BEĞENMEK ZORUNDA DEĞİLDİR. O ZAT KENDİNİ TÜRK HALKININ TÜMÜNE SEVDİRMEK MECBURİYETİNDEDİR. KENDİNİ SADECE DİNDAR_KİNDAR GENÇLİĞE SEVDİRMEK ERDEMSİZ BİR DAVRANIŞTIR. O MAKAMA GELENİN ERDEMLİ OLMASI, SAYGI UYANDIRMASI ASILDIR. Sağa - sola, şuna - buna şerefsiz, ahlaksız, terbiyesiz diye çemkirmek sevimsiz davranışlardır. O makama da yakışmaz. 22 15 Yanıtla
  • Obama: Bu da yeni moda herhalde. Eskiden krala padisaha hakaret etsen kellen giderdi. Simdi ayni uygulama isim degistirmis. Hapis olmus. Makama saygisizlik edilmezmis 3. dunya ulkelerinin orta cag kanunlari. Biz de alkisliyoruz yazik. 20 15 Yanıtla
  • .: Herkes nasıl konuşanını öğrenecek ulan ! İlla hapse mı atmak gerekecek. Koca cocuk anasına Babasına sovsun Cumhurbaşkanı'nın o zaman kimse bir sey yapmasın . Herkes sucunun cezasını çeksin. 14 20 Yanıtla
  • KorKuT Ata: la Türk Bayrağını indirene noldu! çoluk çocuk diyordunuz. 16 yaşındaki size gelince erişkin mi oldu hı? 24 8 Yanıtla
  • ALİ: Davutoğlu sende Şehitlere saygı göstermelisin. Ülkeyi ne hale getirdiniz. 13 19 Yanıtla
  • Galip: Ogrenciligini bilecek orasi lingonun ahiri degil tek tip ler 7 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi
    18:48 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Sokağında domuz sürüsü gören vatandaş o anları kayda aldı.

  • Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu
    18:47 Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu

    Düzce Üniversitesi öğrencileri, Hatay'ın Samandağ ilçesinde deprem sebebiyle hasar alan okulu yenilemek için iftar sofrası kurdu. Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu, Hatay'daki okulun ihtiyaçlarını karşılamak için iftar sofrası düzenledi. Öğrencilerin burslarından artırdıkları paralarla destek verildi. Okulun yenilenmesi için 10-14 Mayıs tarihlerinde bölgeye gidilecek.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme kavgasında çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.


Advertisement