"60 Terörist Öldürüldü" İddiası Davutoğlu'na Soruldu - Son Dakika
Güncel

"60 Terörist Öldürüldü" İddiası Davutoğlu'na Soruldu

Başbakan Davutoğlu, Cizre'de bodrum katta 60 teröristin öldürüldüğü iddiasını yalanlayarak, valilik tarafından yapılan açıklamanın dikkate alınmasını istedi.

08.02.2016 14:53  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında Cizre'deki bodrum katta yapıldığı ve 60 teröristin öldürüldüğü öne sürülen operasyonla ilgili soruya yanıt verdi.

"TEYİT EDİLMEMİŞ HABERLERE İTİBAR ETMEYİN"

Valilik tarafından yapılan açıklamanın dikkate alınması gerektiğini belirten Davutoğlu, "Son zamanlarda teröre karşı ciddi bir mücadele içindeyiz. Cizre kritik bir ilçe. Teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemeli" şeklinde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuyla ilgili soruya verdiği yanıt;

"Teröre karşı çok ciddi bir mücadele yürütülüyor. Bir takım terörist ve silahların geçişi için son derece istismar edici bir yerde bulunuyor. Cizre'deki bütün silahların susturulması ve silahlı unsurların kalmaması için son derece koordinasyonlu bir operasyon yapılıyor. Sivil kayıp olmaması için de son derece hassas davranıyoruz.

"AMBULANSLARI ENGELLEDİLER"

Bizim tarafımızdan yayınlanmamış hiç bir açıklamaya itibar etmeyin. Sadece bir binada çok yaralı vardı, sanki operasyon yapıldı ve o yaralılar öldürüldü gibi bir algı var. Ancak bildiğiniz gibi gönderilen ambulansların yaralılara ulaşması yada yaralıların ambulansalar ulaşması engellendi. Kısa sürede Cizre'de operasyonlar tamamlanacak. Şırnak Valiliği'nin yaptığı açıklama dikkate alınmalı diğer açıklamalar ise dikkate alınmamalı."

VALİLİK: 10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Valiliğinden, Cizre ilçesindeki terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda dünden bu yana 10 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nun devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Cizre'de terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda dünden bu yana 10 terörist etkisiz hale getirildi" ifadesine yer verildi.

"60 Terörist Öldürüldü" İddiası Davutoğlu\'na Soruldu

Son Dakika Güncel '60 Terörist Öldürüldü' İddiası Davutoğlu'na Soruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Tasko: Kahrolsun pkk, oylar AKP ye yaşasın başkanlık sistemi. 61 55 Yanıtla
  • Mehmet: 60 kürt halkı diri diri yakıldı... İnsanlık utansın. Yastayız. 43 66 Yanıtla
  • 1990: 60olaydi iyidi... 58 33 Yanıtla
  • mualif kürt: Maleset 60 yakin sivil vasice katledildi 33 57 Yanıtla
  • Keciorenli: 600 olsa dahada iyiydi 37 38 Yanıtla
  • Adalet: Katil akp 31 44 Yanıtla
  • ULTRASLAN: 60 DEILDE 30 KISIYE YAKIN BI HALK BINANIN ALTINDA KALMOSLAR ALLAH RAHMET EYMESIN SAVUNMASIZ SILAHSIZ HALKSA RABBIM YAPANLARA ELI PARMAGI OLANLARI KAHRU PERISAN ET 25 47 Yanıtla
    beynelminel: evt ekmek alip eve giderken hepsi bodruma girmiş simdi onlari ordan sag olarak değil hepsinin leşleri cikmasi gerekir 41 16
  • kürt: Dün gece, henüz bu bilgiler dolaşıma girmeden, sesi tüm ilçede duyulan bir patlama meydana geldi. Patlamadan sonra 7 cenazenin hastaneye götürüldüğü bilgisi bize ulaştı. Zaten hastane çalışanlarını özel bir odaya kapatmışlar. Devlet güçleri hastaneyi kontrol altına almış. Oraya cenaze veya yaralı götürüldüğünü bilemiyoruz. Daha önce bir binada mahsur kalan 9 kişi zaten yakılarak katledilmişti. Dolaylı olarak bize ulaşan bazı bilgilere göre, yanmış bazı cenazeler daha bulundu. Bu insanlar yaralı 26 46 Yanıtla
  • Bülo: Leşler için harcanan mermi parasını devletimize hediye olarak ödemek isterdim. 50 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement