Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Engel Çıkartırsa Tereddüt Etmeyiz - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Engel Çıkartırsa Tereddüt Etmeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'şartlı eyvallah' sözlerine ''Önümüze engel çıkartırsa hiç tereddüt etmez engelini alır kenara koyarız.'' yanıtını verdi.

16.09.2014 09:33  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC’ye ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'şartlı eyvallah' sözlerine ''Açıklamayı görünce şaşırdım. Selam verecekse selam veririz. Büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkartırsa hiç tereddüt etmez engelini alır kenara koyarız'' dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları:

"Son dönemde BM’nin çabası ve Türkiye’nin desteği ile müzakereler yeni bir ivme kazandı. Eroğlu’ndan müzakerelerle ilgili detaylı bilgi alacağım. KKTC’ye verdiğimiz destek ve ekonomik ve siyasi anlamda kalkınmasına verdiğimiz desteği göstermek için orada olacağız. Projelerin başında Ada’nın su ihtiyacının Anadolu’nun temiz, pür, helal suyu ile çözülmüş olmasıdır. Siyasi bakımdan KKTC’deki tüm kesimlerle görüşme yapacağız
KKTC bütün baskılara rağmen demokratik atılımları gerçekleştirmiştir. "

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

"Hükümeti kurduktan sonra tüm bakanlıklardan bilgiler alıyorum. Milli Savunma Bakanımızdan da Genelkurmay Başkanımızdan da kapsamlı bir brifing aldıktan sonra bu konudaki ihtiyacı değerlendireceğiz. Bu çerçevede atılması gereken adımlar varsa bunları birlikte gözden geçireceğiz. Ama öncelikle bu konuda gerçek tablonun ne olduğu hususunda daha geniş, kapsamlı bir brifing alacağım."

KREDİ KURULUŞLARI

"Sayın cumhurbaşkanımızın kredi kuruluşları ile ilgili açıklamasında sonuna değil bütününe bakmak lazım. Bu kuruluşlar objektif ekonomik değerlendirme yapmak için varlardır. İtibarları da buradan gelir. İç ve dış piyasada kime sorarsanız sorun Türkiye’nin bu kuruluşlardan hak ettiği notu almadığıdır. Başka ülkelere cömert olan kuruluşlar Türkiye söz konusu olduğunda yanlış sinyaller gönderiyorlar. Bu doğru değil."

"KİMSENİN KRİZ BEKLENTİSİ YOK"

"Türkiye 2 seçimi suhuletle geçti. Siyasi istikrar daha da güçlendi. Piyasalarda güven arttı. Kimsenin kriz beklentisi yok. Bu kuruluşlar bunu göz önüne almayan yorumlar yapıyorlar. Siyasi nitelikli olmayan, objektif değerlendirme yapmalarını bekliyoruz. Bu karneyse ben de akademisyen olarak söylüyorum muhatabınız olan öğrencileriniz arasında ayrım yaparsanız objektifliğinizi kaybedersiniz. Çağrımız bu kuruluşların objektif kriterlerle hareket etmesi. Manipulatif bir takım haberlere dayalı olarak krizi yaratacak beklenti içinde davranırlarsa Türkiye buna sessiz kalmaz."

BANK ASYA

"Türkiye bir hukuk devleti. Bankacılık sistemimizin ne kadar dayanıklı olduğu son yıllarda görülmüştür. Bir takım manipulatif bankalarla ilgili çıkarılan haber art niyetlidir. Bank Asya da dahil herhangi bir banka objektif kriterler içinde bu sistemin işleyişine aykırı noktadaysa bu değerlendirme BDDK başta olmak üzere kurumların görevidir. Kurallar bellidir. Kurallara uyanların herhangi bir şeyden çekinmesine gerek yoktur."

KILIÇDAROĞLU'NA MUHATAPLIK CEVABI

"Açıklamayı görünce şaşırdım. Söylediklerim çok açık. Ülkeyi yönetmeye talip olmama karar verecek olan AK Parti’dir. Bunun için Kılıçdaroğlu’nun sorgulamasına, icazetine gerek yok. Kılıçdaroğlu görüşmek için sürekli şart koşuyor. Kendi kongresinde mahalle baskısı ile kendisini aday gösteren delegenin neden kendisine oy vermediğini düşünsün. Kılıçdaroğlu selam verirse selamını alırız. Selam alacaksa, selam veririz, elini uzatırsa, elimizi uzatırız, elimizi uzattığımızda, elimiz havada kalmadığı zaman ve bu kutlu yürüyüşe bir şekilde katkıda bulunma iradesi gösterdiğinde, birlikte bu yürüyüşü gerçekleştiririz. Ancak, büyük Türkiye yürüyüşü esnasında önümüze engel çıkarırsa, hiç tereddüt etmeden engelini alır, yolun kenarına koyarız. Bu engel taş da olur söz de. Tutumumuz olumlu olacaktır. Kılıçdaroğlu’nun kaprisleriyle uğraşacak vaktimiz yok. O kendi kongrelerinde küçük iktidar mücadeleleri ile uğraşsın."

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Engel Çıkartırsa Tereddüt Etmeyiz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Kılıçdaroğlu Engel Çıkartırsa Tereddüt Etmeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • piton: Adamsın Davutoğlu. Herkes haddini bilecek! 26 23 Yanıtla
  • Alien: Padişah kaçıncı Ahmet bu? 16 10 Yanıtla
  • vatandaş ın sesi: zurnanın son deliğnden , ilk deliğe terfi edence akordu bozulabilir konuşması normaldır, ufak bi ayar gerekir 8 11 Yanıtla
  • yakup: türkiye büyü muyor küçülu yor büyü yor diyor 6 9 Yanıtla
  • :): neden daha iyi olmasın, burası avusturya değil. hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, talan devlet malını milletin anasına sövenlere peşkeş çekmeler olmasa daha iyi olmaz mı. komşularımızla iyi geçinsek, müslümanı müslümana kırdırtmasak daha iyi olmaz mı. boyumuz 1, 90 ama her konuşmada milletin gözünün içine baka baka yalan söylemesek, insanları kandırmasak, kendinden olmayanlara küfür etmesek, devletin milli değerlerine, bayrağımıza sınırımıza sahip çıksak daha iyi olmaz mı. 10 3 Yanıtla
  • SALİHİ: boş konuşma davutoğlu icraat yap işsizlik yüksek, akp li değilsen işin zor 6 7 Yanıtla
  • reis: M fikir beyanı bulunmak yerine hakaret eden kilavyeci sığırlar malesef yine sahnede 2 2 Yanıtla
  • DOĞRUCU DAVUT: KUKLALARA SES DE Mİ VERDİLER:))) 1 0 Yanıtla
  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı
    16:42 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı

    Polonya, Portekiz ve Danimarka'dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli'yi ziyaret etti. Başkan Şehirli, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, şehirlerini ve ilçelerini tanıtmalarını istedi. Ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.


Advertisement