Davutoğlu Konuşmasında Operasyon Sinyali Verirken TSK PYD'yi Vurdu - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu Konuşmasında Operasyon Sinyali Verirken TSK PYD'yi Vurdu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'da "Irak'ta ve Kandil'de aldığımız tedbirleri gerekirse Suriye'de de alırız" dediği sıralarda TSK Suriye'de PYD'yi vurdu.

13.02.2016 19:51  Güncelleme: 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DavuTürk Silahlı Kuvvetleri Kilis'te konuşlu obüslerle, Suriye'nin Azez ilçesi yakınlarında birkaç gün önce PYD'nin denetimi ele geçirdiği Miniğ Havaalanı çevresindeki bölgelere top atışı yaptı. Operasyon sinyali ise birkaç saat önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan gelmişti. Başbakan, Erzincan'da yaptığı konuşmasında " Irak'ta ve Kandil'de aldığımız tedbirleri gerekirse Suriye'de de alırız" demişti. İşte Davutoğlu bu sözleri söylediği sırada fırtına obüsleri PYD'ye ateş yağdırdı.

DAVUTOĞLU KONUŞURKEN BOMBARDIMAN BAŞLADI

3. Ordu Komutanlığı ziyaretinin ardından partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Davutoğlu'nun konuşma yaptığı esnada Türkiye sınırının hemen karşısındaki Suriye'nin Azez kasabasını kuşatan ve burada konuşlanan PYD mevzilerini TSK tarafından fırtına obüsleriyle bombalanmaya başlandı.

RUSYA'YA MANİDAR "SON KALE" GÖNDERMESİ

Rus uçaklarının denetiminde ilerleyen PYD'nin vurulmasıyla Türkiye ve Rusya, uçak krizinin ardından ikinci kez karşı karşıya gelmiş oldu. Konuşmasında Erzincan'ın Rus işgalinde kurtuluşunun 98. yılı olduğuna da değinen Davutoğlu "100 yıl önce planlarını başaramayanlar, bu son kaleyi düşmana hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz. Erzincan'dan Halep'e bir selam iletmek istiyorum. Rus işgalciler, Erzincan'a uzun süre kalmak için geldiler ama kahraman Erzincalılar buna izin vermedi." dedi.

##8156287##

"AZEZ'İ KADERİNE TERK ETMEDİK"

Davutoğlu'nun konuşmasındaki satırbaşları şu şekilde:

İki gün önce hainler, alçaklar hava bombardımanıyla, milislerle Azez'e saldırdıklarında bütün devlet zirvesi istişare yaptık. Azez'e nasıl sahip çıkarız diye. Biz bu kardeşlerimizi kaderlerine terk etmedik. 4 yıldır mazlumun yanında olan bir ülke olarak kimseden nasihat almayız. 60 bin Suriyeliyi ortada bırakmayız.

##8156146##

"KANDİL'DE ALDIĞIMIZ TEDBİRLERİ SURİYE'DE DE ALIRIZ"

PKK da PYD terör örgütüdür. Biz ABD yönetiminin PYD tutumunu eleştirirken, CHP destek veriyor. PYD hem Suriye hem Rusya rejimi ile işbirliği halinde. Kendisi gibi düşünmeyenlere saldırıyor ve savaş suçu işliyor. Biz müttefik olduğuna inandığımız ABD yönetimine bu insanlık kıyımına karşı açık ve net tavır bekliyoruz. Irak'tan Türkiye'ye yönelik tehditleri Suriye için de alırız. Dost ve müttefik ülkelerden de yanımızda olmalarını isteriz. Irak'ta ve Kandil'de aldığımız tedbirleri gerekirse Suriye'de de alırız.

"ABD'YE PYD'YLE İLGİLİ BELGELER VERECEĞİZ"

ABD'ye seslenerek, PYD'nin PKK'nın uzantısı olduğu belgelerini göndereceğini açıkladı. Davutoğlu, "Bu küresel güce bu evrakları en kısa sürede göndereceğim. PYD, PKK'nın uzantısıdır. PKK ve PYD'nin ideolojisi ve yönetim kadrosu aynıdır. Bunların terör örgütü olmadığı söyleyen varsa ya art niyetlidir, ya da bölgeden haberi yoktur" dedi.

Davutoğlu'nun 3. Ordu ziyaretinden kareler:

Davutoğlu Konuşmasında Operasyon Sinyali Verirken TSK PYD\'yi Vurdu

Son Dakika Güncel Davutoğlu Konuşmasında Operasyon Sinyali Verirken TSK PYD'yi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • ülkücü hareket: Bütün gücümüzle yanındayız sayın başbakan Allah yardımcın olsun milliyetçi hareket partisi mensubu 44 58 Yanıtla
  • dnzli: Alahu ekber vurun kafirlere vurun dinsiz imansizlara allahin evine yakana acima 37 26 Yanıtla serhat: Kim tankla topla havanla cami okul hayvan yakmissa allah o irki helak etsin amin de 32 3
  • Adalet: AKP Memleketi kan gölüne çevirmistir 32 27 Yanıtla
  • Adalet: AKP intihar ediyor 23 24 Yanıtla
  • osmanlı: osmanlılar gelıyor 22 12 Yanıtla
  • Bilal: TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!! GÖRECEKSİNİZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜÜÜÜÜÜ GÖREÇEKSİNİZ!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15 13 Yanıtla
  • Erciyes: Akp kanla beslenip vatani savasa sokup devleti boldurecek 16 10 Yanıtla
  • Adalet: RTE gitmedigi müdetçe bu ülkeye refah gelmez 4 15 Yanıtla
  • ..: HÜCUM ALLAHALLAHALLAHALLAHALLAH SALDIRIN KAFİR PYDDYE PEYGAMBERİMİZ YILLAR ÖNCE BU SAVAŞI ANLATMIŞ OLACAKLARIESED BU İŞİN SONUNDA YOK ÜZÜCÜ OLAN KISMI ÇOK KAN AKACAK BİR NEHİR İSMİDE GEÇİYOR O HADİSLERDE BİZE ŞEHADET YOLU GÖZÜKÜYOR SEVİNDİRCİ KISMI MEHDİ HAZRETLERİNİ BEKLİYORUZ DÖRT GÖZLE SADECE O DURDURUR BU KATLİAMLARI 4 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement