Davutoğlu: Kıbrıs'ta İstediğimiz Zaman Arama Yaparız - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Kıbrıs'ta İstediğimiz Zaman Arama Yaparız

Başbakan Davutoğlu, "Barboros gemimiz Kıbrıs'ta çalışma yapıyor. Türkiye'nin oralarda sismik araştırma hakkı vardır ve bu hakkımızı istediğimiz zaman kullanırız." dedi.

21.10.2014 20:01  Güncelleme: 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlıklar'dan aldığı brifing turuna Enerji Bakanlığı'nda devam etti. Davutoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız'dan aldığı bilgilerden sonra açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs Rum Kesimi ile yaşanan gerimlimle ilgili olarak "Orada bulunan kaynaklara herkes ortaktır. Rumlar bunu tek taraflı olarak kullanmak çabasına girdi. Bu kabul edilemez. Barboros gemimiz Kıbrıs'ta çalışma yapıyor. Türkiye'nin oralarda sismik araştırma hakkı vardır ve bu hakkımızı istediğimiz zaman kullanırız." ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'DAN SERT ÇIKIŞ

Kıbrıs Rum Kesimi'nin geçtiğimiz günlerde Türk gemilerinin kendisini izlemesinden rahatsız olduğu gerekçesiyle Kıbrıs tarafı ile müzakereleri dondurmasından sonra çıkan gerimli ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

"KIBRIS SAHASINDA BULUNAN BÜTÜN KAYNAKLAR ORTAKTIR"

"Kıbrıs sahasında bulunan bütün kaynaklar sadece belli bir kesimin değil orada var olan tüm kesimindir. Kıbrıs Rum tarafı bu kaynakları tek taraflı olarak bunları kullanmak için çaba sarfetti. Biz bunun mümkün olmayacağını söyledik. Biz buna rağmen Türkiye'den gidecek olan suyun Rum kesimi tarafından da kullanılabileceğini belirttik.

Barbaros gemimiz orada sismik çalışmasını yapacaktır. Bunun güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. Orada yapılacak tüm çalışmalar Kıbrıs'ın tüm sahipleri tarafından kullanılmalıdır. Türkiye'nin oralarda sismik araştırma hakkı vardır ve bu hakkımızı istediğimiz zaman kullanırız. Kıbrıs'ın bir kesimini dışarıda bırakacak hiçbir adımı kimse kabul etmez."

"2016'DA DOĞALGAZ GİTMEYEN ŞEHİR KALMAYACAK"

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin enerji üreticisi değil coğrafi açıdan önemli bir konumda olduğunu bunun en büyük örneğinin de Tanap projesi olduğunu söyledi. Davutoğlu, Türkiye'de 2016 yılında her ilin doğalgazla buluşacağını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN ENERJİDE KURTULUŞU NÜKLEERDE"

Davutoğlu, Türkiye'nin enerjide ancak nükleer santrallerle avantajlı konuma geçebileceğini ancak 2000'li yıllara kadar bu konuda adım atılamadığını söyledi. Davutoğlu Türkiye'nin 2 nükleer santral için anlaşma imzaladığını 3. nükleer santralin ise Türkiye'nin kendi santrali olacağını söyledi.

Davutoğlu, hükümet olarak enerji konusunda bir başka alternatifin de yenilenebilir enerji olduğunu bu konuda da azami potansiyele ulaşılması talimatı verdiğini söyledi.

Madencilik konusunda da kapsamlı çalışma yapıldığını anlatan Davutoğlu, madencilerin eğitilmesi ve yer altı ve yer üstünde doğabilecek risklerden korunabilmeleri için eğitime çok daha fazla önem verileceğini söyledi.

"KOBANİ SURUÇ'TAN AYRILAMAZ"

Peşmergelerin Kobani'ye geçişiyle ilgili Davutoğlu, "Türkiye'nin ulusal çıkarına ve güvenliğine gelebilecek endişelere karşı tezkereleri Meclis'ten geçirdik. Telabyat ve diğer yerler Türkiye'deki şehirlerimizden ayrılamayacağı gibi, Kobani de Suruç'tan ayrılamaz. Kobani'ye lojistik geçiş için görüşmeler sürüyor. Ancak henüz geçiş başlamış değil. Ancak bununla ilgili ayrıntılı konuşmamız mümkün değil. PKK'nın Türkiye'ye girişi veya Türkiye'den çıkışı mümkün değildir. Ancak Peşmerge Irak anayasasınca kabul edilen bir kurumdur." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: Kıbrıs\'ta İstediğimiz Zaman Arama Yaparız
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Kıbrıs'ta İstediğimiz Zaman Arama Yaparız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Son Dakika: Bos laf bari susta iki gun sonra baska otmeyesin. 11 5 Yanıtla
  • YAPAMAM: GÜÇLÜ DEVLET, GÜÇLÜ ORDU VE GÜÇLÜ CESARET İLE OLUR. YAPAMIYACAĞIMIZ ŞEY YOKTUR. YETERKİ İSTEMESİNİ İYİ BİLELİM. CESARETİMİZİ İYİ KULLANALIM. 'YAPAMAM DEME YAPAN SENDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR' 5 3 Yanıtla
  • Davar çobanı: yunanistanın ekonomik krizini belkide yahudiler çıkardı! akdenizde rumlar üzerinden enerji kaynaklarını(petrol-doğalgaz) çıkarmak ve sahip olmak için!. . . 3 4 Yanıtla
  • cirak: barbaros gemimiz calismaya yapiyor hala hala musade aldinmi abinde cirak öyle kendi basina zirt pirt konusma yapma yoksa kulagini ceker abisi 2 4 Yanıtla
  • VEYSİ: SEN PETROL, DOĞAL GAZ ARAMAYA DEVAM ET, ADAM YENİ SÜREÇTEN BAHSEDİYOR. ÜLKEDEN BİR HABERSİNİZ. . 1 3 Yanıtla
  • Son Dakika: Bir gun aslan bir gun kedi 12 senedir yok ettiniz milletin vatan sevdasini. Millete pisikolojik savas yurutuyorsunuz. Maksat milleti sindirmek. Hicmi aslan filmi seyretmedin. Aslan kukredimi sirtlanin boynunu kopariyor. Siz kendinizi fil gosterim fareden korkan bir iktidarsiniz NOKTA 3 0 Yanıtla
  • ARABACI: TİPE BAK SÜREKLİ SIRITIYOR. . . 3 0 Yanıtla
  • SIRR-I SEKATİ...CÜNAYD-İ BAĞDADİ......?: ŞANGAY'A GİRMEK İSTEYEN ADAM HİDROKARBON KONUSUNDA ASYADAN, RUSYADAN YANA ÇIKAR. . . . ÇIKMASSA ŞANGAYI UNUTUN. . . . . . . . . . . . . . . ? 1 0 Yanıtla
  • SIRR-I SEKATİ...CÜNAYD-İ BAĞDADİ......?: TÜRKİYE ARTIK ŞUNU ANLAMALIDIR. . . PLANLAR YAPILIRKEN ASYA'NIN MENFAATLERİ ÖN PLANA ALINMALIDIR. . . . AB İLİŞKİLER BU KIŞ BOZULACAK. . . . WHAT ARE YOU DOİNG. . . . . . . . ? 1 0 Yanıtla
  • hd: işleri güçleri açıklamalarla fitne çıkarmak ortalığı karıştırmak. 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement