Davutoğlu, İzmir'de Başbakanlık Ofisi'ni Açtı (3) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, İzmir'de Başbakanlık Ofisi'ni Açtı (3)

Davutoğlu, İzmir\'de Başbakanlık Ofisi\'ni Açtı (3)

İzmir'de KONUŞTU Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa'nın adından geldiği İzmir'de Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda miting yaptı.

24.05.2015 20:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa'nın adından geldiği İzmir'de Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda miting yaptı. Miting alanı parti bayraklarıyla süslendi, denizden yaklaşık 40 tekne, havadan da bir uçan balon mitinge eşlik etti. Kapadokya'dan kiralanan uçan balon üzerine yerleştirilen kamera canlı yayında da kullanıldı. Miting alanının havadan görüntüsü verildi.

TARİHSEL VURGUYLA SELAMLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmirliler'i tarihsel geçmişten söz ederek şöyle selamladı:

"Düşman kapımıza geldiğinde bu sahile dayandığında ilk kurşunu atan Hasan Tahsin'e selam olsun. Vatan toprağını savunanlara, Çakıcı Mehmet Efe'ye selam olsun. Cumhuriyetimizi burada kuran ve onun öncesinde İktisat Kongresi ile milli iktisadi bağımsızlığımızı ilan eden Mustafa Kemal Atatürk'e selam olsun. Buradan başlattığı demokrasi ateşini Yassıada'ya kadar onurla taşıyan Adnan Menderes'e selam olsun. İzmir'in her bir köşesine selam olsun. İzmir vatan toprağının Akdeniz'e uzanan kolu. Evladı Fatihanlar'ın diyarı. Devletimiz gerilediğinde Balkanlar'dan gelen Evladı Fatihan'a Rumeli'ye selam olsun İzmir'i İzmir yapan Türkiye'nin her köşesinden gelen ve İzmirli olarak birarada yaşayan güzel İzmirliler'e selam olsun."

"HER FIRSATTA GELECEĞİM"

Konuşmasında, bu sabah açılışını yaptığı İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'ne değinen Başbakan Davutoğlu, İzmir'e Ankara'yı getirdiklerini belirterek, "Aziz İzmirliler, ben ne zaman İzmir'e gelmişsem İzmir'le ilgili vizyonu Türkiye'nin büyük vizyonu ile ele aldım. İzmir üzerinden yeni Türkiye'yi sizinle istişare edeceğiz, danışacağız, konuşacağız. İzmir'e gelen eli boş gelmez. İki müjdeyle geldik. İzmir hep tarihin nirengi noktası istiklalimizin başkenti oldu. Devletin merkezi otoritesi burada hiç bulunmadı. İzmir'e Başbakanlık Ofisi'ni açarak İzmir'e Ankara'yı getiriyoruz. Bu bizim İzmir'e verdiğimiz önemin göstergesi. İzmirliler bizi misafir etmeye hazır mısınız? İzmir'den Türkiye'ye yön vermeye hazır mısınız? İzmir artık sıradan bir kent değil. İstanbul ve Ankara'dan sonra başbakanlığa ev sahipliği yapacak üçüncü şehir. Başbakanlığın tüm birimleri temsil edilerek hizmet verilecek. Her fırsatta geleceğim. Başbakanlık Ofisi üzerinden Türkiye'yi yönetmeye devam edeceğiz. Yabancı misafirleri burada ağırlayacağız. İzmir'e her türlü hizmeti getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Mitingin ardından Konak Tüneli'ni açıyoruz. İzmir merkezinde trafiği rahatlatacak, günde 40 bin araç geçecek. Süre 25 dakika kısalacak" dedi.

"MİLLİYETÇİLİK TASLAYANLARA DERS VERELİM"

Başbakan Davutoğlu, 2002 yılındaki Türkiye'den örnekler vererek muhalefeti şu sözlerle eleştirdi:

"Bu meydana gelip cumhuriyetçilik, milliyetçilik, özgürlük üzerine konuşanlara bir ders verelim. Türkiye Cumhuriyeti devleti, tüm bir milletin tek vücut olarak verdiği savaş sonucu kurulmuştur. Kimseye ait değildir, bütün millete aittir. Hiçbir elitin, zümrenin değil 78 milyonun aziz ve kudretli bir şehridir. Şimdi bakın bu devlet Selçuklu ve Osmanlı mirası üzerinde kurulan devlet 2002'de ne haldeydi. Atatürk demişti ki 'Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek olan sizsiniz.' Cumhuriyetin itibarını kim kazandırdı? Cumhuriyetin 2002 yılındaki haline bir bakalım. Türkiye Cumhuriyeti, bu aziz devlet ve bayrak IMF müzakerelerinde diplomatların önünde dalgalanıyordu. Bizi IMF'ye borçlu yapanlar bayrağa itibar kazandırabilir mi? Türk Silahlı kuvvetleri tankını, silahını, topunu hibe alıyordu. Silahlı kuvvetlerini namerde muhtaç edenler cumhuriyetçi olabilir mi? Aziz cumhuriyetimizin Türk lirası alay konusuydu. 'TC Türk Lirası' yazan para 6 sıfırla alay konusuydu. Türk lirasını alay konusu yapanlar cumhuriyetçilikten bahsedebilirler mi? Dönemin başbakanı Sakarya'ya depremde gidebilmek için 4 gün bekledi. Kendi vatandaşına ulaşamayan bir siyasi zihniyet cumhuriyetçilikten söz edebilir mi ' IMF'ye borcu kim ödedi, Türkiye Cumhuriyeti devletine itibarı kim kazandırdı' Şu anda şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri kendi tankını topunu tüfeğini yapıyor. Kim yaptı? İki hafta önce Bitlis- Muş arasında, ilk kez hizmete giren atak helikopterleri Başbakanlık helikopterine eskortluk yaptı. Gözlerim yaşardı eğer yerde olsaydı şükür secdesine kapılırdım."

"DİPLOMATLAR KENDİ PARASIYLA FOTOKOPİ ÇEKTİLER"

Başbakan Davutoğlu, 2002 yılı Türkiye'si üzerinden muhalefeti eleştirmeyi şu sözlerle sürdürdü:

"İster bize oy veren İzmirli olsun ister vermeyen İzmirli olsun elini vicdanını koysun. İyade tüfeğini bile başkasından alan Türkiye'ye oy verecek misiniz? Sağ tarafıma baktım Türk yapımı atak helikopteri, sol tarafıma baktım Türk yapımı helikopter. Namerde değil merde dahi muhtaç etmedik. Konak Meydanı'ndan cumhuriyetçilik taslayanlara soruyorum; Paraya itibarı, Türkiye Cumuriyeti'ne itibarı kim kazandırdı. Mührü dünyaya kim vurdu. Bir utanç vesikasıdır; Dışişleri Bakanlığım döneminde diplomatlar dedi ki '2002 yılında öyle bir haldeydik ki Başbakan yurtdışına gidecek ona vereceğimiz belgelerin fotokopisini kendi paramızla çektirdik. Fotokopi makinemiz bile çalışmıyordu. Tasarruf tedbirleri vardı. Bu mu cumhuriyetçilik? Bu mu devlet itibarı? Şimdi al bayrak her yerde dalgalanıyor her yerde. O zaman cumhuriyetçiliğin birinci şartı cumhuriyeti yükseltmektir."

"KILIÇDAROĞLU FARAZİ PROJELERDEN BAHSEDİYOR"

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadoğlu'nun 2035 yılında tamamlanacak Merkez Türkiye Projesi'ni şu sözlerle eleştirdi:

"İki gün önce ordu Giresun'daydık. Denizin üstünde Avrupa'da ilk kez havalimanı yaptık. Denizi doldurduk ve havalimanı yaptık, gelin bu gücü görün. Kemal Kılıçdaroğlu farazi projelerden söz ediyor. Bizim seçim beyannamemizin arka sayfasını okumuş. O okuma özürlü, o okuyamaz da biri söylemiş. Merkez ülke tanımını biz geliştirdik. O. '2035 yılında bunu yapağız' diyor. Konak Meydanı'ndan (Gündoğdu Meydanı'nın adını karıştırıyor) 4 yıl içinde bitireceğimiz projelerden söz edeceğiz. 8 yılda gerçekleştireceğimiz projelerden ders alsınlar mı, sayalım mı? Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da inşa diyoruz. Dünyanın en uzun asma köprüsünü inşa ediyoruz. İnşallah 29 Ekim'de cumhuriyetin yıldönümünde hazır olacak. Dünyanın tek, ilk üç katlı tünelini Boğaziçi'nin altında inşa ediyoruz. Dünyada ilk ve tek üç katlı tünel. Marmaray'ı inşa ettik şimdi Avrasya tünelini bitiriyoruz. İzmit Körfez Geçişi'ni yapıyoruz, İzmir- İstanbul otoyolu oradan geçecek. Dünyanın 4. uzun asma köprüsünü oraya yapıyoruz. İzmir'i merkez kılacak projeler bunlar. Böylece İstanbul- İzmir arası 3.5 saate inecek. Dün STK'lara da söz ettim. İzmir'in yükselmesi Türkiye'nin yükselmesidir. Peki İzmir nasıl yükselir? Asya hinterlandından Anadolu ile irtibatı güçlü olacak, Akdeniz ve İstanbul ile güçlü olacak. Çanakkale'de dünyanın en geniş açıklığına sahip asma köprüyü yapıyoruz. Önümüzdeki 4-5 yıl içinde bitecek. İzmir'den çıktığınızda İzmirli Rumeli evlatları, Avrupa'ya gidecek olan herkes Çanakkale köprüsünden otoyolla gidip oradan Bulgaristan'a Yunanistan'a ulaşacak. Marmaray'ın etrafında hızlı tren koyuyoruz. 7 Haziran'da bir destan yazıyor muyuz? Türkiye Cumhuriyeti devletini küresel bir güç yapacak mıyız? İzmir ile İstanbul'a Çanakkale üzerinden Avrupa'ya bağlayacak mıyız? Selam olsun İzmir'den Rumeli'ye. İzmir'den Ankara'ya hızlı tren yapıyoruz. Ankara'dan çıkan Atatürk'ün Kocatepe'den istiklal ordularıyla yürüdüğü İzmir'e hızlı tren yapıyoruz."

"MÜBAREK TEBRİZ- ŞANGHAY ZATEN TÜRKİYE'NİN DOĞUSUNDA"

Davutoğlu, mitingi izleyenlerin "Ahmet Hoca, vatan sana emanet" sloganı atması üzerine sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatan bize emanet sandık kime emanet? 'İzmir'de artık milli iradenin kalesi' diyecek miyiz? AK Parti'yi zirveye taşıyacak mıyız? Cumhuriyeti yücelten kadroları birinci parti yapacak mıyız? Milliyetçiliğin lafını edip milleti namerde muhtaç edenlere ders verecek miyiz? Bizim bütün bu projelerle ülkenin itibarını yüceltiyoruz. Çift tüplü tüneli Doğu Karadeniz'de yapıyoruz. İzmir- Ankara hızlı treni Ankara, Sivas, Erzincan, Bakü oradan Pekin'e kadar gidecek. İpek Yolu'nu biz hızlı trenlerle demiryollarıyla geçiyoruz. İzmir, Antalya'ya da bağlanacak. İzmir için vizyonumuz Türkiye vizyonumuzun bir parçası. Kılıçdaroğlu, Tebriz- Şanghay'ı Türkiye üzerinden birleştirecekmiş. Mübarek onlar Türkiye'nin doğusunda zaten. Biz Avrasya dediğimiz için yıllarca dünyaya şikayet ettiler bunlar. Yeni Osmanlıca diye. Buradan Konak Meydanı'ndan (İkinci kez Konak Meydanı diyor) sesleniyoruz. Cumhuriyetin çocuklarıyız. Selçuklu'yu Osmanlı'yı farklı bir tarih gibi görenler Çakabey'i unutanlar Atatür'ün hakkını veremezler. Osmanlı'yı Türk gölü yapan aslını unutanlar Türkiye'ye geleceğe taşıyamazlar."

"MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERELİM"

Davutoğlu, kalabalığın tekbir getirmesi üzerine şöyle konuştu:

"Sizler bize Osmanlı'nın miraslarısınız. Kim ne derse desin, Diyanet'e meydan okuyanlar, bu milletin tarihine meydan okuyanlar bilsinler ki bu semalarda bu tekbirler hep olacak. Milliyetçiliğe gelelim. 2002 yılında kendi derdine derman olamadığı gibi Orta Asya, Balkanlardaki soydaşlara da deva olunamıyordu. Orhun Anıtları'na gittiğimizde metruktu, onun yolunu kim yaptı? Buraya gelen Çakabey'in atalarının mezarı metruktu, yıkıktı kim yaptı? Kırım Tatarları sahipsizdi, evleri yoktu binlerce evi kim verdi? Gagavuzlar içme suyu bulamıyorlardı kim yaptı? Balkanlarda Hüdavendigar'ın türbesi yıkılıyordu kim inşa etti? Ecdad yadigarına kim sahip çıktı? Bakın dün yemekte Üsküp'ten bir Rumeli Derneği Başkanı geldi. Tüm Rumeliler adına teşekkür etti. 21 Aralık'ta Türkçe bayramına gittiğimde bir Üsküplü vatandaş bayrak istemişti. 'Rumeli'ye dünyanın her köşesine Kuran, al bayrak ve Türkçe sözlük gönderin' dedim. Dün geldi dedi ki her eve dağıtılıyor. Bunu ancak kudretli bir devlet yapabilir. Kendi öğrencisine ders kitabı veremeyen bir devlet bunu yapabilir mi? 2002 yılından önce öğrenciler ders kitabı alamıyordu. Kendi öğrencisine ders kitabı veren kim? Fatih projesi ele milyonlarca öğrenciyi bilgisayarla tanıştıran kim? Onlar konuşur AK Parti yapar. İşte aradaki fark."

"CUMHURİYETÇİ OLMAK İÇİN CUMHURA SAYGI GÖSTERECEKSİN"

Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Cumhuriyetçi olmak için önce cumhura saygı göstereceksin. Burası Konak Meydanı (meydanın ismini üçüncü kez yanlış söyledi), er meydanı. Cumhuriyetçi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Madem cumhuriyetçisin CHP'nin geçen dönem 33 dilde milletvekili yoktu. MHP'de milliyetçi güya 45 ilde milletvekili yok. AK Parti'nin 79 ilde milletvekili var. İkisinde yok onda da olacak inşallah. Kılıçdaroğlu Türkiye'nin her yerinde böyle miting yapabildi mi? Demirtaş dün buradaydı bu bayrağı burada dalgalandırdı mı? Hakkari'den Edirne'den cumhurla al bayrağı dalgalandıran kim? Milli birliği savunan kim? Türk'ü, Kürdü, Sünnisi, Alevisi ile Romanı, Çerkezi ile evladı Fatihanı ile al bayrağa sahip çıkan kim? Neden çünkü bize her yer Türkiye. Gelecek hafta Hakkari'de denizin üzerinde havalimanı gibi Yüksekova'da havalimanı açacağız. Biz isteriz ki Türkiye'nin her yerinde vatandaş hizmetle tanışsın. Cumhuriyetçi olmak için itibar, onur üçüncüsü de hizmetle olur."

"HESAP BİLMEYEN ADAMA HAZİNE TESLİM EDİLİR Mİ?"

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü iken şimdi emeklileri sahip çıktığını iddia ediyor ya sırada bekleyen emekliler kalp krizinden gidiyordu. Şimdi emeklilerimizi istismar etmeye çalışıyor. Emekli maaşları dört misli arttı. 'Bana bir 4 yıl verin' diyor neden? Çünkü Hazine'nin dolduğunu biliyor, bereketlendiğini biliyor. Gelecek çarçur edecek SSK'yı bitirdiği gibi Hazine'yi de bitirecek. Hesap bilmeyen adama Hazine'yi teslim eder misiniz? Kağıthane'ye Kağıttepe dedi kendi oy pusulasına sahip çıkamayan adama millet ülke teslim edilir mi? Kendisine oy veremeyen birisi millete herhangi bir şekilde öncülük yapabilir mi? Sağlıkta 12 yılda 737 hastane, bin 137 sağlık tesisi yaptık. Burada şehir hastaneleri kuruyoruz, 2 bin yataklı. Türkiye'de ambulanslar 611 idi şimdi 4 bin 387 ambulans var. Cumhura sahip çıkmak ona hizmet götürmektir. Bütün bu sağlık hizmetlerini kim götürdü. Gittiğimiz yer yerde bizi engelliler karşılıyor. Hepsi teşekkür ediyor. 'Eskiden evden dışarı çıkamazdık utanır çekinirdik sizlerin sayesinde insan yüzü gördük' diyor. Hepsine öylesine imkanlar tanıdık ki engelli maaşı 25 liraydı, 419 lira oldu. Engelliye bakan ailelere katkıda bulunuyoruz. Onlar engel tanımayan onurlu vatandaşlarımız. 76 üniversite vardı. 117 üniversite kurduk. İzmir'de dokuz üniversiteye çıkardık. 81 ile üniversite kurduk. Bu hafta Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençleri kabul ettiğimizde onlara 'her yeri tanıyın, dünyayı tanıyın' dedim. THY ile konuştuk 12- 25 yaş arası gençlere bugünden itibaren uçak biletleri yüzde 30 indirimli oluyor."

"BUNLAR YÜZSÜZ"

Başbakan Davutoğlu, muhalefete yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Konut 635 bin konut yaptık başta emeklilere olmak üzere 215 lira ödemeli 200 bin konut daha yapıyoruz. Kızımı okula vermiştim. İstanbul Bahçelievler'de 78 kişilik sınıf vardı. Şimdi 20, 30 kişilik sınıflar var. Kadınlara ayrımcılığı giderecek haklar getirdik. Doğum yapan kadınlarımız için 300, ikinci 400 üçüncü 600 lira doğum yardımı başladı. Çeyiz hesabı ile evlenecek gençlere tasarrufların üzerine yüzde 20 katkı yapıyoruz. Kadınlara kim sahip çıkıyor? O zaman cumhuriyetçilik devlete itibar kazandırmaktır Cumhura millete sahip çıkmaktır millet hizmet götürmektir lafla cumhuriyetçilik milliyetçilik olmaz. Birileri AK Partiye iftiralarla özgürlük dersi vermeye kalkıyor. AK parti iktidara geldiğinde olağanüstü hal vardı. Ülkenin üçte birine gidemezdiniz yürüyemezdiniz. Olağanüstü hali kim kaldırdı? Türkiye'nin her yerinde hayatı kim normalleştirdi. İşkenceler normaldi karakollar işkencelerle anılırdı. Türkiye'de işkence var diyen var mı? Kim kaldırdı? AK Parti. Gerçek özgürlükçü kim? Devlet güvenlik mahkemeleri vardı. Normal yargı işlemezdi. Sivil asker dengesi normalleşmediği için işaret dili kullanılırdı. Darbelere son veren kim? '27 Mayıs'ı açıkça lanetleyin' dedim, yapabildiler mi? 'CHP haberim yoktu' diyor. Mili şef ne yaptı? Menderes Yassıada'da şahadete yürürken iktidarı askerden kim aldı? MHP o zaman yoktu. Herkes 27 Mayıs sabahı kimin nerede olduğunu biliyor. 28 Şubat'ta kadınlar başı örtülü başı açık diye ayrılırken MHP neredeydi? İkna odalarına genç kızlar sokulurken neredeydi. Baskı araçlarını kim kaldırdı? Türk kadınlarının hepsinin onuru bizim onurumuzdur başı açık olsun başı örtülü olsun. O ikna odalarını kurup sonra milletvekili olan kadınların onuru da bizim onurumuzdur. Çiğnetmedik çiğnetmeyeceğiz. Parti kapatmayı imkansızlaştıran kim? HDP eşbaşkanı burada konuştu. 2010 yılında bunların hepsi o referanduma karşı çıktılar 'hayır' oyu verdiler. Bunlar yüzsüz."

"12 YILDA KİMİN NESİNE KARIŞILDI"

Başbakan Davutoğlu, yaşam tarzına müdahale edileceği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

Kılıçdaroğlu 'parti kapatma tehdidi var' dedi. Biz Hasan Tahsin'in mekanından konuşuyoruz. Hasan Tahsin'in istiklal davasına sahip çıkanlar eğilir mi? Onların karşısında dimdik durmaya var mıyız? Kuvvayi milliye ateşini yakmaya cumhuriyeti yüceltmeye var mıyız? İnsanımızın onurunu korumaya var mısınız? Anne çocuğuyla Kürtçe konuşamıyordu. Bu yasakları kim kaldırdı? 12 yılık yıllık iktidarımızda kimin nesine karışıldı. Herkes istediği gibi yaşayabilir. Kimseye neden şöyle giyiniyorsun böyle giyiniyorsun, neden şu tercihte bulunuyorsun ya da bulunmuyorsun deniliyor mu? 28 Şubat'ta insanların yaşam biçimlerine müdahale edilirken ikinci sınıf vatandaş muamelesi sayanlar, susanlar şimdi korku yaymaya çalışıyorlar. Tek bir vatandaşımızın dahi inancına düşüncesine fikrine müdahale olursa onun karşısında önce ben duracağım. Önce ben konuşacağım önce ben haykıracağım. Kime ne müdahale varsa gelsinler milleti devletten koparmasınlar."

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü

"Kardeşliğe var mısınız.Fitnelere fesatlara paralelcilere dur demeye var mısınız? İzmir sen her şeyin en güzeline layıksın. Göztepe'yi tebrik ediyorum. KSK'yı özellikle basketbolda tebrik ediyorum. İki kulübün de statları en kısa zamanda yenilenerek hizmete açılacak. Atatürk Stadyumu'nun çimleri yenilenecek. Ege Gelişm Projesi hazırladık. İzmir merkez olacak, Ege'yi ayağa kaldıracağız. 4 bin 687 yeni tesis yapacağız. İzmir'i kendi kalelileri sananlara, paralelcilerle, teröristlerle işbirliği yapanlara ders vermeye hızır mıyız? Kuvayi Milliye'yi AK Parti temsil ediyor demeye hazır mıyız? Türkiye'nin her yerinde kardeşliği ayağa kaldıracak mıyız? Bunlara cumhuriyet, özgürlük dersi verecek miyiz? İstanbul mitingimizden beri söylediğimiz ahdimizi burada da söyleyelim. Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, mili birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya, ülkenin her santimetrekaresine hizmet götürmeye, her gönüle girmeye, kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz çalışmaya, Allah, tarih ve millet önünde söz veririz. Milli iradeyi, milli birliği, devletin onurunu koruyacak mıyız? Devlet ve milleti her zamanki gibi barıştıracak mıyız? Bütün bir milleti ayağa kaldıracak mıyız? Balkanlara, Orta Asya'ya, Oortadoğu'ya 'Biz buradayız' diyecek miyiz? Hasan Tahsin'in emanetine sahip çıkacak mıyız? Cumhuriyeti yüceltecek miyiz? Bunun için 7 Haziran'da sandıklara gidecek miyiz? İzmir'de yeni bir demokrasi destanı yazacak mıyız. Türkiye Cumhuriyeti'ni küresel bir güç yapacak mıyız? Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti'ni en itibarlı ülke yapacak mıyız? 2071'de Türkiye Cumuhriyeti devletini dünyanın yeni düzen kuran, öncü devleti yapacak mıyız? 7 Haziran'da tuzak kuranların tuzağını bozacak mısınız? AK Parti'yi İzmir'de birinci parti yapacak mısınız? İzmir'de yüzde 50'yi geçecek miyiz" dedi.

Alanda bulunanların verdiği yanıtlarla keyiflenen Başbakan Davutoğlu daha İzmir miletvekili adaylarını tanıttı. Başına, platforma efe giysisiyle çıkan, partisinin İzmir miletvekili adaylarından Mehmet Bayındır'ın ferdiği efe fesini takan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte miting alanındakilere karanfil attı. Davutoğlu daha sonra Konak Tünelleri'ni hizmete açmak için parti otobüsüyle alandan ayrıldı.

----------- KUTU ----------

MİTİNGDEN NOTLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingi öncesinde, alanda toplanan kalabalık sık sık Ahmet Davutoğlu'nun ismini tekrarladı. Erkekler "Ahmet" kadınlara ise "Davutoğlu" diye tempo tuttu. Üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ve cumhurbaşkanlığı forsu bulunan dev bir afişi, alandaki bir apartmana asıldı. Bunun yanı sıra, "Yeni güç büyük Türkiye", "Çiğli Devlet Hastanesi İzmir'e hayırlı olsun", "Başbakanlık ofisi İzmir'e hayırlı olsun", "Konak Tünelleri İzmir'e hayırlı olsun", "Bağımsızlığın kalbi burada atar efeler diyarı İzmir size minnettar" afişleri dikkat çekti. Alanı tamamen dolduran kalabalığın yanı sıra denizde de yaklaşık 30 tekne mitinge katıldı. Alanda toplanan vatandaşlardan cep telefonlarıyla selfie çekmeleri ve ardından da "Birlikte daha güçlü" hashtag'iyle sosyal medya hesaplarından paylaşmaları istendi.

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmadan önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, birer konuşma yaptı, İzmir'e yapılan yatırımları anlattı. Alanda toplananlardan helallik alan Binali Yıldırım, "Aday olmuyorum ama İzmir'den bir yere gitmiyorum. İzmir, benim evim, sizler benim kardeşimsiniz, annelerim, babalarımsınız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşması sırasında Gündoğdu Meydanı'nın adını üç kez Konak Meydanı diye söyledi. - Davutoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu, İzmir'de Başbakanlık Ofisi'ni Açtı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi
    14:56 AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 2.960 tonluk insani yardım gemisi, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Yardımlar arasında 125 bin gıda kolisi bulunuyor. Uğurlama töreninde konuşan yetkililer, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten bahsetti ve uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında harekete geçmeye çağırdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu
    14:56 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnaflarla buluştu. Çerçioğlu, coşkulu kalabalık eşliğinde alanda yürüyüş gerçekleştirerek Çineliler ile selamlaştı, hayırlı Ramazanlar diledi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti
    14:54 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Çanakkale Valisi'ni ziyaret etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'a ziyarette bulundu. Madak, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı ve Şehitler Abidesi'nin minyatürünü hediye aldı. Ziyarette AK Parti 27. Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu da hazır bulundu.

  • Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.
    14:54 Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

    Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek
    14:53 Anavatan Partisi, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek verecek

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Adana'da Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir'e destek vereceğini duyurdu. Anavatan Partisi Genel Sekreteri Baran Erdem Kaya, Kocaispir ile yapılan görüşmenin ardından Adana'nın geçmiş dönemlerde yaşadığı kayıpların telafi edilmesi ve şehrin yeniden inşası için Kocaispir'in başkanlığına güven duyulduğunu ve seçimlerde destekleme kararı alındığını açıkladı.

  • Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı
    14:52 Beypazarı ilçesinde okul kantinlerinde gıda denetimi yapıldı

    Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan okul kantinlerinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Gıda mühendislerinden oluşan ekip, birçok okulun kantininde ürünlerin imalat ve son tüketim tarihlerini kontrol etti. Ayrıca, tost yapımında kullanılan yağlar ve içerisine konulan peynir ve sucukların da tarihleri incelendi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü, diğer okulların kantinlerinin de denetleneceğini belirtti.

  • İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
    14:51 İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı

    İstanbul Sarıyer'de Ayazağa Mahallesi'nde bir kafede çıkan silahlı kavga güvenlik kamerasına yansıdı. Kavga sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı. Görüntülerde, uyuşturucu ticareti yaptığı için aranan Rawa Majid ile husumetlisi İsmail Abdo'nun örgüt üyeleri arasında çıkan tartışma ve silahlı çatışma yer alıyor.


Advertisement