Davutoğlu: İhsanoğlu, Türkmeneli Bölgesi'nin Adlarını Bile Bilmez - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: İhsanoğlu, Türkmeneli Bölgesi'nin Adlarını Bile Bilmez

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sadece Filistinlilerin değil, Türkmenlerin de yanında olunması gerektiğini belirterek hükümeti eleştirisine tepki gösterdi.

29.07.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sadece Filistinlilerin değil, Türkmenlerin de yanında olunması gerektiğini belirterek hükümeti eleştirisine tepki gösterdi. Davutoğlu, "Son 12 yılda Türkmenlerin her meselesine sahip çıktık. İhsanoğlu, Türkmeneli bölgesinin adlarını bile bilmez. Tazehurmatu nerede bilmez. Telafer nerede bilmez. Hanekin, Yenice nerede bilmez" dedi.

Ramazan Bayramı'nı memleketi Konya'da geçiren ve ilçe ziyaretlerinde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bugün ilk durağı Beyşehir İlçesi oldu. Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşmaya katılan Davutoğlu, Türkiye'deki son yıllarda yapılan seçimlerin sadece 77 milyon kişiyi ilgilendirmediğini çevre bölgelerde yaşayanlarında gözünün ve yüreğinin Türkiye'de olduğunu söyledi. Davutoğlu, şöyle dedi:

"Emin olun 10 Ağustos seçimini sizler ne kadar yakından takip edecekseniz, Gazze'deki her bir fertte yakından takip edecek. Çünkü biliyorlar ki Gazze'dekiler, Türkiye'de kendilerine sahip çıkan bir lider Cumhurbaşkanıysa, Ankara'da, evlerine bir bomba değil, bir küçük çakıl düşse Ankara'da oturan liderler onlarla ağlayacak."

ÇINARIN DALLARINI KOPARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Türkiye'yi çınar ağacına benzeten Davutoğlu, şunları söyledi:

"'Selçuklu 1071'de Malazgirt'te bir tohum attı. Bu bir çınar tohumuydu. Büyüdü, dalları oldu üç kıtaya, yedi iklime adalet veren Osmanlı çınarına dönüştü. Nizam-ı Alem'e dönüştü. Sonra sömürgeciler, Osmanlı çınarının dallarını koparmaya çalıştılar. Dallarını budamaya çalıştılar. Son olarak 1. Dünya Savaşı'nda, üç kıtanın her yerinde Mehmetçiğin direnişine rağmen, İstiklal Harbi'ni yapacak şekilde bizi Anadolu coğrafyasına sıkıştırmaya gayret ettiler. O çınar bir dal, tekrar oluşmaya başladı. Oda Türkiye Cumhuriyeti devleti. Daha 12 yıl önce birkaç yüz milyon dolar için yardım talep etmekte olan o devlet, 12 yılda bu milletin içinde çıkmış liderin öncülüğünde dünyadaki her mazluma eliyle yetişecek, gönlüyle yetişecek yardım eder hala geldi. İşte korktukları ülke bu."

Gazze'de birkaç gün önce 100 kişinin öldürüldüğünü ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazze'de geçen birkaç gün önce Shuja bölgesinde 100 kardeşimiz şehit oldu. O Shuja bölgesi neresi biliyor musunuz? Son Osmanlı askerinin, İngilizler'e karşı onurlu ve kahramanca şehit düştüğü bölgedir. Cesur ve Kahramanlar bölgesi demek. Katar'da Halid Meşal ile görüştüğümde bunu söylediğimde gözleri doldu. 'Nasıl son Osmanlı askeri bizi Shuja de sömürgecilere karşı savunmuşsa hamdolsun onların torunları da dünyaya rağmen bizim arkamızda duruyor' dedi. Şimdi Mehmetçiğin savunduğu Gazze'yi terk edebilir miyiz."

"KERKÜK'E GİTME CESERATİ GÖSTERMEDEN KONUŞURLAR"

Bakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sadece Filistinlilerin değil, Türkmenlerinde yanında olunması gerektiğini belirterek hükümeti eleştirisine tepki gösterdi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Gazze'ye bu ilgimizi verdikten sonra sonra sayın İhsanoğlu, hani çatı adayı, çatı adayı demek milletin temelinde karşılığı olmayan aday demek. Temelsiz çatı olur mu? Olmaz. Ama bulmaya çalıştılar. Hemen Türkmenlere niye sahip çıkmıyorsunuz? dediler. Son 12 yılda Türkmenlerin her bir meselesine sahip çıktık. İhsanoğlu, Türkmeneli bölgesinin adlarını bile bilmez. Tazehurmatu nerede bilmez. Telafer nerede bilmez. Hanekin, Yenice nerede bilmez. Kerkük'ün mahallerini bilmez. Necdet Kocak beyi bilmez. Ama konuşurlar, Türkmenler hakkında. Alana inmeden konuşurlar. Kerkük'e gitme cesareti göstermeden konuşurlar. Bilsinler ki, Gazze'yi savunduğumuz gibi Kerkük'ü, Halep'i savunduğumuz gibi Bingazi'yi bizim kardeşlerimizin diyarı olan bütün diyarlara sarılır, onların haklarını korumada kararlı bir irade gösteririz."

DAVUTOĞLU, SP'LİLERDEN OY İSTEDİ

Partililerine seslenen Davutoğlu, 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oylarına sahip çıkmalarını istedi. Saadet Partililere de oy vermelerini konusunda çağrıda bulunan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Saadet Partili kardeşlerime seslenmek istiyorum. 10 Ağustos'ta oy vermek için yalnız kaldığınızda, zihninizden sayın Recep Tayyip Erdoğan ve diğer adayları geçirin. Kimseye sormayın, hiç kimseden talimat almayın, yönlendirme de almayın. Aklınıza, zihninize sorun. İmanınıza sorun. İslam dünyasına son 13 yıldır sahip çıkan kim ' Sayın Başbakanımız. Filistin'in en yalnız olduğu günlerde Gazze'ye, Kudüs'e sahi çıkan kim' Sayın Başbakanımız. Arakan'daki, Orta Afrika'daki Müslümanların gözünden bir damla yaş düştüğünde ilk fark eden kim? Sayın Başbakanımız. Bu muhasebeyi yapın ve ona göre oyunuzu kullanın. Bu bir parti seçimi değil, bu anlamda sadece. Bir değer ve iddiaların seçimi." - Konya

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: İhsanoğlu, Türkmeneli Bölgesi'nin Adlarını Bile Bilmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı
    09:21 Çanakkale'de sahte içki ve kaçakçılık operasyonunda zanlı yakalandı

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, sahte içki, ayı postu ve doldurulmuş karaca başı ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hıdırlar köyünde bulunan M.B'ye ait eve baskın düzenledi. Operasyonda, 450 litre sahte şarap, 15 litre etil alkol, 1 litre anason yağı, içki damıtma ve arıtma düzenekleri ile ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu bulundu. M.B gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi
    09:17 Diyarbakır'da gasp çetesi çökertildi

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, polis tarafından yapılan operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklanırken, çete üyesi olan bir kişi ise 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunmasına rağmen mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda suç aleti olarak kullanılan ruhsatsız tabancalar ve mermiler ele geçirildi. Ayrıca çalınan ziynet eşyaları da bulunarak sahiplerine teslim edildi.

  • Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi
    09:15 Yahyalar İlkokulu öğrencileri Düzce Üniversitesi'nde bulunan hayvan müzesini inceledi

    Bahçeşehir Gençlik Merkezi ve Düzce Üniversitesi Genç Ofis işbirliğiyle Yahyalar İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi'nde bulunan Hayvan Müzesi'ni ziyaret etti. Öğrenciler, Orman Fakültesi Herbaryumu, Doldurulmuş Hayvan Müzesi ve Entomoloji Anabilim Dalı Sergisi'ni gezerek hayvanlar hakkında bilgi edindi.

  • 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama
    09:14 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Operasyon sonucunda yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de ele geçirildi.

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı
    09:14 İzmir'de 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden şüpheli yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla aranan şüpheli, Bayraklı ilçesindeki adreste kıskıvrak yakalandı. Taciz şüphelisinin sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

  • Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi
    09:14 Çanakkale'de Sahte Şarap Operasyonu: 450 Litre Sahte Şarap ve Hayvan Ürünleri Ele Geçirildi

    Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yenice ilçesinde bir evde düzenledikleri operasyonda 450 litre sahte şarap, ayı postu, doldurulmuş karaca başı ve dağ keçisi boynuzu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı
    09:13 EPDK, deprem etkisiyle ilgili avans ödemelerinin ertelenmesini uzattı

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişilerin avans ödemelerinin ertelenmesi kararını uzattı. Karara göre, avans ödemeleri 30 Eylül'e kadar ertelenecek ve bu süre boyunca temerrüt faizi uygulanmayacak.


Advertisement