Davutoğlu, Hem Eleştirilen Hem de Takdir Edilen İsim Oldu - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Hem Eleştirilen Hem de Takdir Edilen İsim Oldu

Davutoğlu, Hem Eleştirilen Hem de Takdir Edilen İsim Oldu

Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemde cumhuriyet tarihinin hem en çok eleştirilen hem de en çok takdir edilen isimlerinden biri oldu.

21.08.2014 18:43  Güncelleme: 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de genel başkanlık ve başbakanlık koltuğuna oturacak ismin belirleneceği MYK toplantısından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi çıktı.

CUMHURİYET TARİHİNE DAMGA VURDU

Davutoğlu için Cumhuriyet tarihinin, icraatları ve söylemleri en çok tartışılan, hem takdir edilen hem eleştirilen Dışişleri Bakanı olduğu söylenebilir.

HEM ELEŞTİRİLDİ HEM TAKDİR EDİLDİ

Davutoğlu'nun, uluslararası sistemin sancılı bir değişim sürecinden geçtiği bir dönemde Türk dış politikasını oturttuğu bu yeni çerçeve, gerek yurt içinde gerek yurt dışında birbirinden farklı değerlendirmelere konu oldu; kimi zaman ağır eleştirilere uğradı, kimi zaman takdir edildi.

DIŞ POLİTİKADAKİ EN ETKİLİ HAMLESİ

Davutoğlu’nun dış politika vizyonu, Türkiye’nin yalnızca siyasi değil ekonomik ve kültürel alanda da hem bölgesel hem de küresel çapta yeni ilişkiler kurmasını öngörüyordu. Bu bağlamda, Latin Amerika'dan Afrika'ya uzanan çok geniş bir coğrafyada yeni diplomatik temsilcilikler açılması, birçok ülkeyle yeni ticaret anlaşmaları imzalanması ve vizelerin kaldırılması, Davutoğlu’nun dış politikasının en etkili hamlelerindendi.

MÜSLÜMAN ÜLKELERLE GÜÇLÜ İLİŞKİLER KURDU

Türkiye’nin uluslararası meselelerde aktif bir siyaset izlemesi ve özellikle nüfusu Müslüman olan ülkelerle çok güçlü ilişkiler kurması, ABD ve Avrupa Birliği'ndeki çevrelerden Davutoğlu'na, ‘Eksen Değişikliği’ arayışı, ‘Yeni Osmanlıcılık projesini’ hayata geçirme çabası olarak görülüp eleştirildi. ‘Eksen Değişikliği’ argümanı üzerinden yöneltilen eleştiriler 2003 başından 2010 yılının sonlarına kadar yakasını bırakmadı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Hem Eleştirilen Hem de Takdir Edilen İsim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • şapşik: ulan dış politikamızın geldi durum ortada. ne başarısı oldu allah aşkına. 7 9 Yanıtla

Advertisement