Davutoğlu: Hdp'nin Baraj Sorunu Var, Kürtlerin Böyle Bir Sorunu Yok (2) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Hdp'nin Baraj Sorunu Var, Kürtlerin Böyle Bir Sorunu Yok (2)

Davutoğlu: Hdp\'nin Baraj Sorunu Var, Kürtlerin Böyle Bir Sorunu Yok (2)

Kayseri'de YAĞMUR ALTINDA MİTİNG Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'dan sonra eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Kayseri'ye geldi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

29.05.2015 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de YAĞMUR ALTINDA MİTİNG

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'dan sonra eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Kayseri'ye geldi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka seslendi. Davutoğlu ile birlikte, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve AK Parti Kayseri milletvekili adayları da mitinge katıldı. Miting alanına, 'Çelik imanıyla, yüz ağartan ak alnıyla, anaların duasıyla canım Türkiyem', 'Helal olsun bu davaya gecemiz, gündüzümüz' pankartları ve Davutoğlu'nun posterleri asıldı. Mitingden birkaç saat önce, AK Parti'nin eski sosyal medya hesabından yağış nedeniyle mitingin ertelendiği mesajları atıldı. Kayseri'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, bu sahte mesajlara tepki gösterdi. Özden, sosyal medyadan gönderdiği mesajlarla mitingin ertelendiği bilgisini yalanladı. Miting öncesinde başlayan yağış nedeniyle mitinge gelenlere yağmurluk dağıtıldı. Yağmur yağışı, miting boyunca da aralıklarla sürdü. Yağmur yağışı nedeniyle, mitinge gelenlerden bazıları Davutoğlu konuşmasına başlamadan önce meydandan ayrıldı.

Davutoğlu mitingdeki konuşmasına, "Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve onu yetiştiren Ahmet Hamdi amcaya, Adeviye teyzeye selam olsun" diyerek başladı. Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Siyasete girmek isteyenin amacı nedir? Birinci parti olmaktır. Günlerdir söylüyorum, birinci parti olamazsanız, görevinizi bırakacak mısınız? Ben diyorum, ama onlar diyemiyorlar. Onlar birinci olmayı hiç düşünmezler. Onlar küçük oyunlar oynuyorlar küçük alanlarında, Kimi yüzde 25'lerde, kimi yüzde 20'ler, birisi de barajı aşmayı düşünüyor. Ama AK Parti tüm Türkiye'ye talibiz. Kayserispor'a başarılar diliyoruz, zirveye gidiyor. Erciyesspor'a üzüldük ama Kayserili hep zirveye oynar. Gadalarını aldıklarım öyle değil mi? Kayseri'de 3 dönemi tamamlayan arkadaşlarım, bizimle birlikteler, hiç kırgınlık, küskünlük gördünüz mü? Ama 12 seçim kaybetmiş Kılıçdaroğlu, hala inat ediyor. Bu benim 70'inci mitingim. Bütün Türkiye'yi dolaşıyoruz. Kılıçdaroğlu, Bahçeli ya da HDP her yere gidebiliyor mu? Yağmur yağıyor, rahmet yağıyor. Siirt'teki mitingimizden dönen hanım kardeşlerimize saldırı oldu. Elifimiz, Yeterimiz al bayrağı dalgalandırıyor. Kim al bayrağı dalgalandırıyorsa, sahip çıkacağız. Şimdi haber geldi, failler yakalanmış. Biz her yerde al bayrağımızı dalgalandıracağız. Bakın MHP'nin, CHP'nin koalisyon üyesi oldukları dönemde, gayri safi milli hasıla 230 milyar dolardı, biz 830 milyar dolara çıkardık. Onlar konuşur, AK Parti yapar. İki gün sonra Mavi Marmara katliamının yıldönümü. Eğer o zayıf durumda olsaydık, Mavi Marmara'yı vuranlardan silah yardımı isterdik. Ama Altay tankımızı yaptık, kendi helikopterimizi yaptık. Oradan, buradan hibe isteyen zihniyet. Türkiye'nin ilk bölgesel uçağını yapıyoruz, anlaşmayı imzaladık. İnşallah 2023 yılında ilk milli uçağımız Türk semalarında uçacak."

Muhalefet partilerini eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, 2035 yılında merkez ülke yapacakmış. Biz 12 yıldır zaten bunu inşa ediyoruz. Ayrıca bizim 2035 yılını beklemeye niyetimiz yok. Bakın bizim projelerimiz bir bir hayata geçiriliyor. Hakkari Yüksekova'ya gittik ve havaalanını yaptık. Kime inat, o Kudüs Yahudilerindir diyen Eş Başkana inat. Kudüs kimindir ? Al HDP'yi vur CHP'ye. Birine vuruyorsun, diğerinden ses geliyor. HDP'nin Adana ve Mersin bürolarına saldırı oldu, Biz hemen kınadık. Ancak onlar bu konuda da paslaştılar" dedi.

Davutoğlu, İstanbul'da dünyanın en büyük havaalanını yapmaya başladıklarında Gezi olaylarının başlatıldığını belirterek, "Dünyada zirveye oynayan kim? Türkiye'yi zirveye kim taşır? Şırnak'ta bir başka partinin taraftarlarını taradılar, 2 kişi vefat etti. Bunu kınayan duydunuz mu? HDP'ye, 'seçime gidiyorsan, silahla ne işin var diye soran var mı? HDP barajı aşarsa, AK Parti'nin oyları düşer, diye düşünüyorlar. Bunu CHP de, MHP de düşünüyor. Biz kimsenin barajına bakmayız, millet ne diyor ona bakarız" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi ikinci yarıya başlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugünlere geldik. İnşallah yeni bir hızlı trenle Mevlana'nın diyarını Davut El Kayseri'nin diyarını birleştireceğiz. Antalya-Konya-Kayseri hızlı tren hattıyla birbirine bağlıyoruz. Ayrıca, Samsun'la Kayseri'yi de hızlı trenle birbirine bağlıyoruz. Kayseri bu merkez konumuyla Türkiye ekonomisinin can damarı olmuş Kayseri, Türkiye'nin lojistik merkezi de olacak. Kayseri her şeyin en güzeline layık" diye konuştu.

BAKAN YILDIZ: BUGÜN CHP'NİN YÜZÜ KILIÇDAROĞLU, ASTARI CEM UZAN'DIR

Mitingde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bakın Ankara'da çok işler dönüyor. İki belediyeyi yönetmekle, 3 şirketi yönetmekle, devlet işi yönetilmez, devletin işine karışmayın, dediler. Tek amaçları vardı, sizlerin sandıkta verdiğiniz oyları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Muhalefetten bir milletvekili dedi ki, arabasının bagajından mecliste bir koyun çıkardı ve 'Bu millet, koyun gibi davrandığı için 12 yıldır AK Parti'ye oy veriyor. Bundan sonra koç gibi davranın da CHP'ye oy verin' dedi. Ama ne oldu? Kayseri bir Abdullah Gül'ü çıkardı. Başbakan çıkardı, Cumhurbaşkanı çıkardı. AK Parti iktidara geldi ve Türkiye 12 yılda bu güzel noktaya geldi. Eğer bu sağduyusu, bu basireti, bu aklı, hatta feraseti bu milletin gelişmemiş olmasaydı, Cem Uzan'ın vaatlerine oy verirdi. Bunu vatandaşımız söylüyor. Bugün CHP'nin yüzü Kılıçdaroğlu, astarı Cem Uzan'dır" ifadelerini kullandı. - Davutoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Hdp'nin Baraj Sorunu Var, Kürtlerin Böyle Bir Sorunu Yok (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement