Davutoğlu: Filistinli Kardeşlerimizin Davasını, Kendi Davamız Gibi Görüyoruz(2) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Filistinli Kardeşlerimizin Davasını, Kendi Davamız Gibi Görüyoruz(2)

Yardımları ELEŞTİREN MUHALEFETE: BRE GAFİL Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Valilik tarafından Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine, ardından da bir otelde düzenlenen partisinin bayramlaşma törenine katıldı.

28.07.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yardımları ELEŞTİREN MUHALEFETE: BRE GAFİL

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Valilik tarafından Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine, ardından da bir otelde düzenlenen partisinin bayramlaşma törenine katıldı. Buradaki konuşmasında Türkiye'den 2011 yılında Libya ve Somali'ye, 300 milyon dolar yardım yapıldığını belirten Davutoğlu, aynı şekilde Bosna Hersek'e de yardım yapıldığını hatırlattı. Suriye'deki zulmün ardından Türkiye'nin mazlumlara kucağını ve kapısını açtığını ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin Ortadoğu'ya yaptıkları yardımların eleştirildiğine dikkat çekti. Davutoğlu, "Muhalefet bizden hesap soruyor. 'Niçin ve neden yardım yapılıyor' diye. Bre gafil, Trablusgarp'ta yitirilenler adına o para gitti. O para Barbaros Hayrettin ve Turgut Reis adına gitti. Gerektiğinde daha da gidecek. Siz anlamazsınız ama bu millet bundan razıdır" dedi.

İHSANOĞLU'NA TEPKİ

İsim vermeden Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepki gösteren Davutoğlu şöyle konuştu:

"Bir aday var, 'Orta Doğu'ya karışmayalım, tarafsız olalım' diyor. Orada anasını, babasını gözü önünde kaybeden çocuklar ile onların annesini ve babasını şehit edenlere tarafsız olacakmışız. Onlar sırça köşklerinde tarafsız olabilirler. Biz hiçbir zaman tarafsız olmayacağız. Biz özgürlüğün, insanoğlunun iradesinin tarafıyız. Taraf olmaya devam edeceğiz. Elbette zorluklar olacak. Etrafımız ateş çemberi. Ancak ateş çemberi içindeki etrafımıza kucak açmak zorundayız. Kudüs aşkıyla, Yavuz Sultan Selim aşkıyla, Kanuni Sultan Süleyman aşkıyla, Abdülhamit aşkıyla ahdetmişiz. Bir zulüm neredeyse biz oradayız. Taraf olmaya devam edeceğiz. Takii zalimler, zulmünü durdurana kadar."

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Filistinli Kardeşlerimizin Davasını, Kendi Davamız Gibi Görüyoruz(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement