Davutoğlu: Demirtaş'la Görüşürken KCK Savaş Talimatı Verdi - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Demirtaş'la Görüşürken KCK Savaş Talimatı Verdi

Kendilerini çatışmazlık ortamını sonlandırmakla suçlayanlara yanıt veren Davutoğlu, "Ben Demirtaş ile görüşürken, aynı saatlerde KCK sözde halk savaşını başlatma talimatını verdi" dedi.

02.08.2015 12:38  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sivil toplum kuruluşlarıyla terör buluşmasına önemli açıklamalarda bulundu.

Kendilerini çatışmazlık ortamını sona erdirmekle suçlayanlara yanıt veren Davutoğlu, " 15 Temmuz, ben Demirtaş ile görüşürken, aynı saatlerde dikkat çekici, KCK sözde halk savaşını başlatma talimatını verdi. 19 Temmuz, Suruç'tan bir gün önce Cemil Bayık açıklama yaptı 'silahlanın ve halk savaşına hazır olun' diye. Kim adına, hangi savaşı başlatıyorsunuz? Size kim talimat verdi? Nereden talimat aldınız?" dedi.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;

"Bütün acılara aynı prensiple yaklaşıyoruz. Barıştan bahsedenler Ceylanpınar'da iki polisimiz şehit edilmişken herhangi bir kınamada bulunmadı. Bazı aydınlar iki polis için böyle bir operasyona değer miydi dediler. Biz toplumun vicdanını temsil etmeye devam edeceğiz. Ortak aklımız bize şunu söylüyor: Etrafımızda ateş çemberi varken ortak aklımız bize silahları bırakmamızı söylüyor. Ortak akıl bakımında bakıldığında terörün arkasında ortak aklı yok sayan bir zihniyet var.

"İLK MÜLTECİLER DEAŞ'TAN KAÇARAK GELMEDİ"

Çok efsaneleştirilmesi anlamında söylüyorum, Rojava, Kobani'de PKK'nın olduğu yerde başka bir Kürt hareketinin olmasına dahi izin vermediler. İlk mülteciler DEAŞ'tan kaçarak gelmedi, oradaki baskılardan kaçarak geldi. Bunu da Irak Kürt bölgesi yöneticilerine sorunuz. Mesele Kürt sorunu değil. Sadece ben bilirim diye, aynı 12 Eylül'de Türkler için en iyisini ben bilirim diyen paralelliktir.

"ŞİMDİ BİZİ SUÇLUYORLAR"

TBMM'ye büyük zafer psikolojisi içinde 80 vekil gönderdikten sonra, bu 80 vekilin dönüp Kandil'e doğru, artık silahları indirin, tehditlerinize son verin deme kararlılığını gösterebildiler mi? Şimdi bize çatışmasızlığı sona erdirmekle bizi suçluyorlar, hala bugün.

"DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞÜRKEN..."

15 Temmuz, ben Demirtaş ile görüşürken, aynı saatlerde dikkat çekici, KCK sözde halk savaşını başlatma talimatını verdi. 19 Temmuz, Suruç'tan bir gün önce Cemil Bayık açıklama yaptı. "silahlanın ve halk savaşına hazır olun" diye. Kim adına, hangi savaşı başlatıyorsunuz? Size kim talimat verdi? Nereden talimat aldınız? Şimdi herkesin bu ortak akıl üretme anlamında, son 13 yıl içinde aldığımız mesafelere tekrar tekrar bakmasını rica ediyorum."

Davutoğlu: Demirtaş\'la Görüşürken KCK Savaş Talimatı Verdi

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Demirtaş'la Görüşürken KCK Savaş Talimatı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • gerçek bu: Somut bi kanit yok hepsi laf yok bu şunu dedi ben yapmadım o yaptı bi suçlu varsa oda apk ve pkk dır olan hdp ve selahatin demirtaşa oluyor 16 154 Yanıtla
  • salih Alp: Hav he he şeçimden sonraki gün bendim hdp liler çözüm sürecinin rüyasını görür diyen 22 106 Yanıtla
  • yakup: akp hdp pkk hiç bir fark yok tek başina iktidar olmadı ortamı böyle gerdi kudurdu 6 103 Yanıtla
  • yakup: akp hdp pkk hiç bir fark yok tek başina iktidar olmadı ortamı böyle gerdi kudurdu 20 71 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Akp genel merkezi yurtdışınamı taşındı ? 13 78 Yanıtla
  • heman : arkadaş sanki bunları yalan suyuna batırıp çıkarmışlar , halk kimin ne olduğunu biliyor 44 20 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Bunların hiç doğru konuştuğunu duyan varmı ? 33 16 Yanıtla
  • aaaaaaa: Burda bazı salatalar unutuyor .askerin yarısına yakını kürt genci araplarda baya var.korucular kürt. .Bu kan yeter ..yoksa askerin silahı da askere döner allah korusun .cart cart Türk askeri diyorsunuz öyle bişey yok . Bu halklarin askeri var..olan hepimize olur..herkesi barışa sarılmaya. Elele silahlari susturmaya davet ediyorum .artık yeter.edi dese 32 13 Yanıtla
  • dadas: Basbakanın söylediklerine inanan varmı.? bence kadirde artık inanmıyor 22 16 Yanıtla
  • kurt: ya ahmet cim eminim senin de ne olup bittiğinden haberin yoktur erdoğan cin den gelsin sana anlatir 25 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement