Davutoğlu, Cizre'deki Yaralılar Hakkında Konuştu: Çaba Sarf Edilecek - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Cizre'deki Yaralılar Hakkında Konuştu: Çaba Sarf Edilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cizre'deki yaralılarla ilgili konuşarak "Nerede bir yaralı varsa ulaşılması için çaba sarf edilecek. Teröristler ateş açınca olay yerine geçiş zorlaşıyor." dedi.

28.01.2016 21:44  Güncelleme: 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Davutoğlu, Ankara'dan Cidde'ye hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Cizre'deki yaralılarla ilgili konuşan Davutoğlu, "Nerede bir yaralı varsa ulaşılması için çaba sarf edilecek. Ama teröristler ambulanslara ateş açınca, olay yerine geçiş zorlaşıyor." dedi.

"NEREDE BİR YARALI VARSA ULAŞILMASI İÇİN ÇALIŞILACAK"

Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

" Türkiye'nin Suudi Arabistan'la birlikte atacağı ekonomik adımları görüşeceğiz.
Türkiye bir demokratik hukuk devletidir. Terörle mücadele eden bazı ülkeler demokratik hukuk çerçevesine uymuyor. Bizim gibi terörle bu çapta yüzleşmek zorunda kalan ikinci bir ülke yoktur. Türkiye, terörle mücadelede kararlıdır. Kimse terörle mücadelede Türkiye'nin hukuk dışına çıktığını iddia edemez. Nerede bir yaralı varsa ulaşılması için çaba sarf edilecek. Ama teröristler ambulanslara ateş açınca, olay yerine geçiş zorlaşıyor.

"CİZRE'DE OPERASYON TAMAMLANMAK ÜZERE"

Cizre'de bir hanımefendi AİHM'ye başvurarak, hamile olduğunu ve sağlık hizmeti alamadığını bildirdi. Fakat yalan olduğu ortaya çıktı. Tutanaklarda böyle bir durumun yaşanmadığı, kendi isteğiyle hastaneden eve gittiği ortaya çıktı.Cizre'de operasyon tamamlanmak üzere. Teröristler orada sıkışmış durumda.

BİR KERE DÖNÜP "YETER ARTIK" DEYİN

İçişleri Bakanlığımıza gelip bekleyen milletvekillerine çağrıda bulunuyorum, tamam Bakanlığımıza geldiniz, her türlü açıklamada bulunuldu. Ama bir kere de dönüp Kandil'e doğru 'Yeter artık' demeyi başarabilin. Bir kere de dönüp, Meclis'te oradan bir başka milletvekilinin görüntülerini vererek şov yapmak yerine, orada ızdırap çeken halkın yanında durun.

'Biz burada demokratik bir ülkenin meclisinde konuşurken, sizler orada barikat kurup, çukurlar kazıp, Cizre Devlet Hastanesi'ne bir günde 20 roket atıp, oradaki sağlık çalışanları ve hastaların hayatını tehlikeye atamazsınız' diye bir çağrıda bulunun. Biz gereğini yapacağız. Sağlık hizmeti anlamında da terörle mücadele anlamında da gereğini yapacağız.

"BUNA BELEDİYECİLİK DENMEZ"

Bazı belediyeler, halka hizmet götürmek yerine personel harcamalarına yoğunlaştı ve militan yuvalarına döndü. Buna belediyecilik denmez. Buna yargı kararını verecek. İş makinelerini terör faaliyetleri için kullandılar. 'Belediye' demek istemiyorum.

Suriye muhalefetinin yaptığı talepler haklı taleplerdir. Madaya gibi yerlere yardım istiyorlar, tek bir muhalefet olmasını istiyorlar. BM tarafından bu taleplerin karşılanmasının takipçisi olacağız. İnsani yardım Suriye'de herkese ulaşsın, Türkiye olarak katkı vermeye hazırız.

İLK ZİYARET MARDİN'E

Önümüzdeki haftadan itibaren mutlaka her hafta bölgeye gitmeyi düşünüyorum. Allah izin ederse de ilk ziyaretimde Mardin'e gitmeyi düşünüyorum."

Davutoğlu, Cizre\'deki Yaralılar Hakkında Konuştu: Çaba Sarf Edilecek

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Cizre'deki Yaralılar Hakkında Konuştu: Çaba Sarf Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • Ali: Çok çabalıyorsunuz belli 28 sivilden 6 kişisi öldü 41 50 Yanıtla
  • YÜCE TÜRK: ulaşma ulaşma terörist onlar terörist yerle bir edinn 33 54 Yanıtla
  • Vatandas: Sayin basbakanim birakin onlar askere polise aciyorlarmi iyi niyet gistermeyin lutfen 45 30 Yanıtla
  • Vatandas: Evdekiler sivilse bende etekliyim . Baslarına yıkım gecin. 24 40 Yanıtla
  • özy: ortadoğuya benzediğimiz için akp nin gurur duyması lazımmm 35 28 Yanıtla
  • Ulubey: BAŞKANLIK SİSTEMİ GELİNCE TÜRKİYE SÜPER GÜÇ OLCEK DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ÇOK GÜÇLÜ 1.GÜÇLÜ ÜLKESİ OLCEK...BEN DÜŞÜNMEDEN EVET DİYOM...SİZDE DÜŞÜNMEDEN DERT TASA YAPMADAN EVET DİYİN 7 43 Yanıtla
  • zaza.palu: Ben ne güzel askerlikten firar ettim .oh be:) kerizmiyim akp icin ölecem. 18 25 Yanıtla
  • turk: Tum turkiyeyi kandirirsin ama allah goren isitendir allahi kandiramazsiniz kim hazreti muhammetin ummeti kurlere katliam yapmissa camisini okulunu cocugunu babasini top tankla vurmussa allah afetmez yanliz sabreder fravunada sabretmisti yapanlar allaha hesap verecek 24 18 Yanıtla
  • Yeter artık : Allah'ım bunu yanınıza bırakmayacaktır 25 14 Yanıtla
  • zaza. .palu: Ben akp birdaha oy verirsem zazaligimdan hayir gürmeyeyim insallah. Hep verdim insanlar ölmesin diye. Ama dahada beter ettiler. Artik ne olursa Olson. Kürtler kesinlikle ayaklanmali. Yoksa bu savas bitmez 5 31 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement