Davutoğlu: Bütün Şehitlerimiz Azizdir-2 - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Bütün Şehitlerimiz Azizdir-2

Davutoğlu: Bütün Şehitlerimiz Azizdir-2

Haber-Kamera İdris TİFTİKCİ İstanbul DHA Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iş kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, İster Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda, İstiklal Harbi'nde daha önce ve daha sonra olsun, isterse yakın dönemde teröre karşı mücadelede hepimizin huzuru için canını feda eden kardeşlerimiz olsun, bütün şehitlerimiz azizdir.

15.07.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera İdris TİFTİKCİ İstanbul DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iş kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, İster Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda, İstiklal Harbi'nde daha önce ve daha sonra olsun, isterse yakın dönemde teröre karşı mücadelede hepimizin huzuru için canını feda eden kardeşlerimiz olsun, bütün şehitlerimiz azizdir. Allah onlara rahmet eylesin, onları cennetiyle mükafatlandırsın dedi.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanı'yken de, Başbakan olarak da, her yurtdışı gezisinde, ziyaret ettiği ülkelerdeki şehitlikleri hiç ihmal etmeden

mutlaka ziyaret ettiğini vurguladı. Davutoğlu şöyle devam etti

İster Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda, İstiklal Harbi'nde daha önce ve daha sonra olsun, isterse yakın dönemde teröre

karşı mücadelede hepimizin huzuru için canını feda eden kardeşlerimiz olsun, bütün şehitlerimiz azizdir. Allah onlara rahmet eylesin, onları cennetiyle mükafatlandırsın. Gaziler de aynı şekilde büyük fedakarlıklarla bu mücadele girmiş ve 'gazilik' unvanını elde etmiştir. Bizim onların yakınları ve onlar için atacağımız her adım bir lütuf değil, görevdir. Ulvi bir görevdir ve bu görevi ifa ettiğimizde duyduğumuz iç huzurdan daha derin bir iç huzur olamaz. Her merasimin, her güzel buluşmanın mutlaka insanı mutlu eden bir tarafı var. Ama beni en fazla mutlu eden, bu atamalar esnasında sevinçlerini gözlerinden okuduğum kardeşlerimin atamalarını gerçekleştirdiğimiz bu vesileler oldu. İster şehit ve gazi yakınlarımız, gazilerimiz, ister engelli vatandaşlarımızın atamaları olsun, her seferinde

hepimizin kendilerine medyun-u şükran olduğumuz bu değerli vatandaşlarımızın yüzlerinde gördüğümüz mutluluk bizlere yaşama azmi ve devlet görevi ifa ederken büyük bir enerji veriyor.

HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARINA İŞARET ETTİ

Başbakan Davutoğlu, yoğun bir siyasi tempo içinde yeni hükümet kurma çalışmalarını yürüttüklerini hatırlatarak, 3 gündür siyasi parti liderleriyle görüştüklerini söyledi. Davutoğlu, Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme kararını almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz dedi.

Ahmet Davutoğlu, son 1 yıl içinde 12 bin 542 kişinin atamasını yaptıklarını dile getirerek, şöyle devam etti

22 Temmuz 2014'te, Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken yapılan atamada 3 bin 527 vatandaşımızı atadık. 2 Ekim 2014'te Başbakanlık görevini almamın hemen sonrasında, benim bizzat katıldığım törende 2 bin 760 kardeşimizi, 17 Mart 2015'te 4 bin 325 şehit yakınıyla, gazi ve gazi yakınının atamasını yaptık. 20 Mayıs 2015'te bir taraftan yoğun siyasi gelişmeler, seçim kampanyası

sürerken, yine bir ara verdik ve sizlerin yüzündeki mutluluğu görebilmek ve bundan enerji alabilmek için bir atama gerçekleştirdik, bin 75 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasıyla birlikte 11 bin 687 hak sahibini atamış olduk. Bugün 409 şehit yakını, 28 gazi vazife malulü, 124 gazi vazife malulü yakını, 32 memur vazife malulü yakını, 237 sivil şehit yakını, 7 sivil malul vatandaşımız, Makine

ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda çalışan, hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarından biri ile Soma ve Ermenek'te maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından 16 kardeşimizi atayacağız. Böylece 12 bin 542 sayısına ulaşmış olacağız.

Konuşmasının sonunda katılımcılara teşekkür eden Davutoğlu, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra, şehit ve gazi yakınları ile gazilerin ve vazife malullerinin atama kurasını butona basarak

gerçekleştirdi.

Tören sonunda, Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte şehit yakınları, gaziler ve onların çocuklarıyla birlikte objektiflere poz verdi. Başbakan, bazı şehit ve gazi çocuklarını da kucağına alarak sevdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Bütün Şehitlerimiz Azizdir-2 - Son Dakika

  • Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti
    14:20 Kars'ta Sobadan Sızan Karbonmonoksit Gazından Zehirlenen Kişi Hayatını Kaybetti

    Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde müstakil evinde yalnız yaşayan M.E, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yakınları, M.E'den haber alamayınca adrese gitti ve hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri olay yerine gelerek M.E'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenaze otopsi için Kars Harakani Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

  • Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor
    14:20 Bodrum Belediyesi Sağanak Yağışlara Karşı Çalışmalarını Sürdürüyor

    Bodrum Belediyesi ekipleri, Bodrum Yarımadası genelinde etkili olan sağanak yağışlarda oluşabilecek olumsuzlukları engellemek adına sahada çalışmalar gerçekleştiriyor. Ekipler, mazgallarda ve dere yataklarında temizlik çalışmaları yaparak su akışını sağlıyor ve taşmalara engel oluyor. Zabıta ekipleri ise risk taşıyan bölgeleri tespit ederek ilgili birimlere aktarıyor. Bodrum Belediyesi, diğer kurumlarla koordineli şekilde çalışarak kanal açma ve müdahale işlemlerini gerçekleştiriyor.

  • Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi
    14:19 Çeşme Kaymakamlığı, Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında mekan okuma etkinliği düzenledi

    Çeşme Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Hayatın Anlamı Kitap Projesi' kapsamında, Alaçatı yer değirmenlerinde mekan okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kaymakam Mehmet Maraşlı, proje koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, vatandaşlar da kitap okuyarak eşlik etti.

  • Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı
    14:18 Siirt'te Turizm Haftası'nda yamaç paraşütü heyecanı yaşandı

    Siirt'te Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Botan Vadisi Milli Parkı'nda yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi. Siirt Gençlik ve Spor Kulübü pilotları ve Erasmus Değişim Programı kapsamında gelen gençlerin katıldığı etkinlikte, pilotlar yamaçtan havalanarak hedefe inmeye çalıştı. Siirt'in doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, pilotlar ve doğaseverler bir araya geldi.

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı
    14:15 MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Başladı

    Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen MOTUL 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları, Kocaeli'nin Körfez ilçesinde start aldı. Batı Kurumsal Karting Yarışı adıyla düzenlenen organizasyonda, 6-9 yaş micro, 7-12 yaş mini, 12-15 yaş arası junior, 14 yaş üzeri senior ve 30 yaş üzeri master kategorilerindeki ilk yarışlar gerçekleştiriliyor. Yarışlar yarın da devam edecek ve etkinlik ödül töreniyle sona erecek.


Advertisement