Davutoğlu: Cumhurbaşkanı'yla Uyum İçindeyiz, Kıskanmasınlar - Son Dakika
Politika

Davutoğlu: Cumhurbaşkanı'yla Uyum İçindeyiz, Kıskanmasınlar

Başbakan Davutoğlu, "Bize bu kürsüden hitap eden biri olarak Cumhurbaşkanımızın bu kadar yakın çalışmasından daha doğal bir şey yok, kıskanmasınlar." dedi.

27.01.2015 12:44  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde muhalefet partilerinin kendilerine yönelik eleştirileri vardı.

Geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirileri hatırlatan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımızın Bakanlar Kurulu'na ihtiyaç hissettiğinde başkanlık yapması anayasal bir yetkidir ve bu daha önce de kullanılmıştır. Bize bu kürsüden hitap eden biri olarak cumhurbaşkanımızın bu kadar yakın çalışmasından daha doğal bir şey yok, kıskanmasınlar. Biz onların bildiği siyasetçiler değiliz." dedi.

Kendisine bir not geldiği bilgisini de partililerle paylaşan Davutoğlu "Geçen bir arkadaş bir mesaj getirdi 'yakınınızmış' diye. Artık benim 77 milyon yakınım var" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

" Tekirdağ'daki evladı fatihan ile Diyarbakır'daki evladı resul arasında ayrım gözetmeyiz. Tek yürekle konuşuruz. Muğla'da ne söylersek Diyarbakır'da onu söyleriz. Gördüğümüz tablo şu: her yerde dua aynı. Her yerde Ak Parti kadrolarına duyulan güven aynı. Biz bu güveni boşa çıkartmayacağız. Nasıl dualar ortaksa sloganlar semboller de ortaktı. Yorulmak mümkün mü? O coşkuyu gördükten sonra yorulmak durmak bize yakışır mı?

"KİMSE BİZE MİLLİYETÇİLİK DERSİ VERMESİN"

Sabah Bahçeli'yi dinledim. Bir sembol var ki o da al bayrak. Aydın'da Muğla da al bayrak AK parti kongre salonunu nasıl güzel süslediyse Diyarbakır'da Batman da da aynı güzellikle süslemişti. Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. O dersi vermek isteyenler al bayrağı önce ülkenin her yerinde sonra da dünyanın her yerinde dalgalandıracak. Ey Bahçeli Somali de de Brüksel de de o bayrağı biz dalgalandırıyoruz. Rahatsız olmuşlar. 28 Şubat gazetelerini açın bakın. Türk Baasçıları, Türk demekten haya ediyorum ama, hilali bayraktan kaldırmak istediler. Hilal İslam'ın sembolü ya.

"OPERASYON YAPILDIĞINDA NEREDEYDİN"

Milliyetçilik, ülkücülük ancak ve ancak bu ülkenin sembolünü yüceltmekle mümkün olur. IMF temsilcisinin arkasındaki al bayrakla Somali'ye bir kalemde 300 milyon dolar verenin arkasında olan al bayrak ne anlama gelir onun bir düşünsünler. MİT Tırlarına operasyon yapıldığında neredeydin. O tırlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Neden sesini çıkarmadın. Neden bir kez dahi Suriye Türkmenlerine yardım konusunda bizim yanımızda durmadın. Yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Bizim Ortadoğu anlayışımız birlik beraberliğe vahdete dayalı yeni bir kardeşlik coğrafyası. Biz Ortadoğu'daki kardeşlerimizin davasına acısına sahip çıkmaya onlarla birlikte bu tarihi yürüyüşü devam ettirmeye kararlıyız. Onlar bölmeye tahrik etmeye devam edecek biz birleştirmeye devam edecek. İnşallah seçime kadar 81 vilayetimizin hepsine gideceğiz.

"KARA PROPAGANDA FAALİYETİ YAPILIYOR"

12 yıl önce Türkiye'yi AB'ye almayanla çok zayıf diye almıyorlardı şimdi ise çok güçlü diyen almıyorlar. Onların kapısında özel bir muamele istemeyeceğiz. Eğer AB bir gün küresel bir güç olacaksa bunun yolu Türkiye'den geçer. Biz kendi yolumuzda tarihi yürüyüşümüzde yolumuza devam edeceğiz. Hem Londra'da hem Davos'ta finans kuruluşlarıyla çok sayıda toplantı yaptık. Gezi provokasyonlarından soran ülkemize yönelik tam bir kara propaganda faaliyeti yapılıyor. Bunlar üzerinden Türkiye'nin başarısı gölgelenmek isteniyor.

"SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ"

Biz de dünyada seferberlik ilan ediyoruz. Birileri ihanet şebekeleri bunu yapıyorsa biz de gerçekleri anlatmak için elimizden geleni yapacağız. Bir karşı hamle başlatıyoruz. İslam dünyasının barışı selamını dünyaya iletmek için her alkanda çalışmaya devam edeceğiz. Bütün bu tezviratlara rağmen Türkiye'ye büyük bir ilgi var. Üç yıl içinde İstanbul borsası 30 kademe yol aldı. Onlar tezviratlarına devam etsin biz yolumuza devam edeceğiz.

Geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanımızın başkanlığında bakanlar kurulunu topladık. Bunu hemen istismar etmek istediler. Cumhurbaşkanımız ile tam bir uyum içindeyiz ve bu uyumun bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz.

"UYUM İÇİNDEYİZ KISKANMASINLAR"

Bizim siyasetimiz vefa siyasetidir. Bu sabah Bahçeli, muhtemelen de de Kılıçdaroğlu aynı konuda istismar yapacaklar. Cumhurbaşkanımızın bakanlar kuruluna ihtiyaç hissettiğinde başkanlık yapması anayasal bir yetkidir ve bu daha önce de kullanılmıştır. Biz bu kürsüden hitap eden bir. Olarak cumhurbaşkanımızın bu kadar yakın çalışmasından daha doğal bir şey yok. kıskanmasınlar. Biz onların bildiği siyasetçiler değiliz. Biz hem dava ahlakını hem de devlet geleneğini sürdürürüz. Hiçbir şekilde cumhurbaşkanımız ilzam edilemez. Hesap verecek olan biziz.

"GEÇEN BİR ARKADAŞ BİR MESAJ GETİRDİ"

Geçen bir arkadaş bir mesaj getirdi "yakınınızmış" diye. Artık benim 77 milyon yakınım var. Soruşturma komisyonu oylaması hakkında istismarlar yapıldı. Rapor TBMM'de teyit edildi. Bu ne anlama geliyor. 17-25 aralık operasyonlarının bir darbe girişimi olduğunun birincil mahkemeler tarafından verilen takipsizlik kararının genel kurulumuzca tescil edildiği anlamına geliyor.AK Parti olarak hiçbirimiz ihsası reyde bulunmadı. Ama muhalefet partiler bunu yapmadılar suç işlediler.

Hani şu Hazreti peygambere hakaret eden karikatürleri basan gazete var ya. Birkaç gündür o dönemin savcısıyla röportaj yapıyorlar. Ergenekon, Balyoz, ihanet şebekesi yan yana. Ve arkalarında CHP. Bu röportajın bir ibret vesikası olarak saklanmasını tavsiye ediyorum.

"ONURLARIYLA OY KULLANDILAR"

Böyle bir koalisyonlar mücadele ediyoruz. Bütün şer odakları yan yana. Yan yana olsunlar biz hayır yolundan ayrılmayacağız. Ak Parti grubu doğru olanı yapmıştır. Eğer AK parti grubu blok olarak hareket etmiş olsaydı bu sefer de "talimatla oy kullandılar" diyeceklerdi. AK Partili milletvekilleri onurlarıyla oy kullandılar burada da hepsine teşekkürlerimi iletiyorum.
Nice on yıllar bu kervan yürüyecek ve hesap sorulması gerekenlerden hesap sorulacak."

Davutoğlu: Cumhurbaşkanı\'yla Uyum İçindeyiz, Kıskanmasınlar
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Davutoğlu: Cumhurbaşkanı'yla Uyum İçindeyiz, Kıskanmasınlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • YAKAMOZ: ulan dingil madem 77 milyon senin yakınında neden o zaman cemevlerinin faturalarını devlet ödemiyo. . . camilerinkini ödüyo ama. . . 27 9 Yanıtla
  • YIKAMA YAĞLAMA: ŞİMDİ REKLAMLAR: SEÇİM ÇALIŞMALARI ERKEN BAŞLADI 20 4 Yanıtla
  • Cem: Ben senin yakının Değilim beni sayma yakının 69999 olsun 22 0 Yanıtla
  • özy: Siz öyle diyorsunuz ama acaba 77 milyon sizi yakın olarak görüyormu sormak lazımmmmm 17 0 Yanıtla
  • Başkentli: ALLAH(c.c.) yazdıysa bozsun.. 77milyonun içinde ben yokum.! Çünkü hırsız caski'lerle bir olmam, olamam şükürler olsun. 17 0 Yanıtla
  • ebrehe: hade len zurna 16 1 Yanıtla
  • karabiber: Davut sallama canım sen baska tanzanyadami yaşıyorsun millete sor bakiyim seni adam yerine koyan varmı bittiniz artık kabul edin bittiniz siz seni ve partini kürtlerde kurtaramayacak 13 4 Yanıtla
  • karabiber: Siz satırmışsınız sizi adam sandık o makamlara getirdik sen kobaniye selam olsun dedinya orda iside karşı savaşan ypg yani pkk nin kardeşi var sen 30 yıldır ülkene terör estiren mehmetcigini polisini şehit eden pkk itlerine selam yolladinya içim çiz etti eyvah biz kimi başbakanlığa getirmişsiniz diye demekki her asker her polis şehit olduğunda allah bilir sevindiniz degilmi en son istanbulda şehit edilen polisin cenazesine kstilmsyisinizda bu yüzdendir ama bu millet size gereken cezayı verecek hemde çok yakında satılmış yalakalar sizi 14 1 Yanıtla
  • özy: Kimse kıskanmıyor da ülke elden gitti sorun burada 11 3 Yanıtla
  • muro: padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa 5 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi
    16:29 Adana'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin Tedbirler Değerlendirildi

    Adana'da 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda, seçim öncesinde, seçim anında ve sonrasında herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için alınması gereken önlemler ele alındı. Vali Yavuz Selim Köşger, toplam seçmen sayısının 1 milyon 629 bin 959 kişi olduğunu ve güvenlik personeli, araç ve ekipman sayısını açıkladı. Toplantı sonunda yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu
    16:27 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Ortaca'da pazar yeri ziyaretlerinde bulundu

    Aydın Ayaydın, Ortaca ilçesinde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Halkın hizmete susadığını ifade eden Ayaydın, seçimlerde destek istedi ve yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek
    16:25 Anavatan Partisi, Antalya'da AK Parti adaylarını destekleyecek

    Anavatan Partisi, pazar günü yapılacak yerel seçimlerde, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ile Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer'i destekleme kararı aldı. Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, kararın Antalya'nın geleceğine yönelik büyük bir adım olduğunu ve tamamen halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda alındığını belirtti. Narlı, Hakan Tütüncü'nün liderlik becerileri ve tecrübesi ile Rıza Sümer'in vizyonunun Antalya'nın gelişimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

  • Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı
    16:23 Ardahan'ın Posof İlçesinde Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğal gaz çalışmaları sona erdi. İlk gazın açılışı yapıldı ve törene yüzlerce kişi katıldı. Posof'a bağlanan doğal gazın açılışı meşalelerle gösterildi.

  • AK Parti Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er, Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı
    16:19 AK Parti Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er, Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

    AK Parti Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er, seçime günler kala çalışmalarını yoğunlaştırdı. Her gün birçok ziyaret ve toplantı ile vatandaşlarla buluşan Sami Er, 31 Mart akşamı Malatyalıların Cumhur ittifakına en yüksek oyla destek olacağına inandığını söyledi.

  • AK Parti Milletvekilleri Alaca'da Coşkuyla Karşılandı
    16:18 AK Parti Milletvekilleri Alaca'da Coşkuyla Karşılandı

    Çorum'un Alaca ilçesinde, AK parti seçim bürosuna sürpriz ziyaret gerçekleştiren milletvekilleri vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

  • AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır
    16:17 AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, partisinin teşkilatının seçime hazır olduğunu açıkladı. Albayrak, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 bin 700 teşkilat mensubunu görevlendirdiklerini belirtti. Seçimlerde problemsiz ve şaibeye mahal vermeden sonuçları takip edeceklerini ve gerektiğinde itirazda bulunacaklarını söyledi. Albayrak, belediye başkan adaylarıyla birlikte aylardır sahada çalıştıklarını ve Eskişehir'in gerçek belediyecilikle buluşmasına bir adım kaldığını ifade etti.

  • Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı
    16:17 Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı

    Marmaris Belediyesi'nin yeni hizmet binası bugün gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay, açılışta yaptığı konuşmada çalışanlara teşekkür etti ve yapılan hizmetlerden bahsetti. Ayrıca turizm sezonunun uzatılması çağrısında bulundu.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: Belediyecilik AK Parti'nin işi
    16:16 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: Belediyecilik AK Parti'nin işi

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Biz verdiği sözü tutan, gerçekleştiremeyeceği vaatte bulunmayan bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğunu tüm kesimlere yönelik hizmetlerimizle milletimize gösterdik.


Advertisement