Davutoğlu: Ateistler de Din Kültürünü Öğrensin - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Ateistler de Din Kültürünü Öğrensin

AİHM'in din dersi kararını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Nasıl ben Marksizmi biliyorsam, ateistler de din bilgisini bilmeli." dedi.

17.09.2014 13:29  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Davutoğlu'na, MEB ziyareti sırasında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Alevi ailelerin 'zorunlu din dersi' ile ilgili Türkiye aleyhinde yaptıkları şikayeti haklı bulması soruldu. Ahmet Davutoğlu, kimseye dini gerekçelerle baskı uygulanamayacağını söyledi. Marksist olmadığı halde Marksizm hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bir atestin dahi belli bir vasatta din kültürü sahibi olması zarurettir." dedi.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları:

"Türkiye'de din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bütün dinleri anlatacak şekilde veriliyor. Bazı ülkelerde öğrenciler kiliselere götürülüyor ve uygulamalı din dersi hepsine veriliyor, belli okullarda hepsine veriliyor. Şimdi bütün bu uygulamaları gözardı edip de Türkiye'de bunu bir dini baskı aracı gibi yansıtma çalışmalarını kabul etmemiz mümkün değil."

"BEN MARKSİZMİ BİLİYORSAM, ATEİSTLER DE DİNİ BİLMELİ"

“Hiçbir insana dini gerekçelere baskı uygulanmaz. Nasıl ben Marksist değilsem ama Marksizmi bilmek iktisat okunurken de uluslararası ülkeler okurken de bir zaruretse bir atestin dahi belli bir vasatta din kültürü sahibi olması zarurettir.”

KÜRTÇE EĞİTİM GERİLİMİ

Davutoğlu, doğuda yaşanan Kürtçe eğitim gerginliğine ilişkin, "Türkiye hukuk devletidir, kamu düzeni esastır. Kamu düzenini bozacak adımlara izin verilmez. Bütün vatandaşlar, bütün kurumlar da bilmeli ki Türkiye bir hukuk devletidir ve kamu düzeni esastır. Herkes kafasına göre 'Ben burayı okul ilan ettim, şu eğitimi vereceğim' derse, bir müddet sonra kaos çıkar. Kamu düzenini bozan dayatmaya izin vermeyiz." dedi.

Başbakan Davutoğlu, bazı il ve ilçelerdeki okullara molotofkokteyliyle yapılan saldırıları "şiddet ve terör" şeklinde değerlendirerek, "Bu şiddete, bu teröre de bu ülkeyi teslim etmeyiz. Bunu herkes bilmeli. Aksi takdirde en fazla o bölgede yaşayan çok samimi vatandaşlarımızın çocukları etkilenir, öğretmenleri etkilenir." dedi.

Davutoğlu, okul açmanın bir prosedürü olduğunu da vurguladı.

Davutoğlu: Ateistler de Din Kültürünü Öğrensin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Ateistler de Din Kültürünü Öğrensin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • SEFAKÖYDEN SULHİ: BU AKLI KITLAR ATESİTLERİ CAHİL VE YANLIŞ YOLDA OLAN ZAVALILIAR SANIYORLAR. . BİR DİNDAR OLMAK İÇİN DİNE İNANAN BİR ANA BABADAN OLMAK VEYA DİNİ BELLİ BİR TOPLUMDA DOĞMAK YETERLİ. . AMA BİR ATEİST OLMAK İÇİN YÜZLERCE CİLT KİTAP OKUMAK, KUTSAL KİTAPLERI İNCELEMEK, TARİHİ ARAŞTIRMAK . . GEREKİYOR. . ONUN İÇİN GEÇİNİZ. . SİZİN İNAMNNCINIZ SİZE, BENİM Kİ BANA. . 28 22 Yanıtla asi: süpersin sulhi tek kelime ile haklisin ateist olmak öyle kendiliginde olan bir sey degil okuyacaksin arastiracaksin durup duruken ateist olunmaz olsa olsa dinci olunur:) 0 0
  • KARANİ: Başbakan çok haklı, bir şeyi bilmek kimseye zarar vermez, sırf marjinal olmak için bile ateizmi benimseyenler var, gerçek fikir insanları karşıt görüşü de gereğince bilir, aksi takdir de körü körüne inanmak münafıklıktır, ister Allah yok de ister var de, ikisi de davadır, dava eri olmak tam donanım gerektirir. Nice ateistlerden ne müminler çıkar, nice müminim diyenlerden nice kafirler. . . Tek önerim Din bilgisi müfredatı doğru belirlenmeli, kur'an ı anlamak üzerine olmalı ezberlemek değil! 16 26 Yanıtla KARANİ: Can kardeşim, bir ; Ateist dini okuyup ateist olmuştur demek, ateizmi okuyup mümin olmuştur demekle eş değerde bir bakış açısı. . . Bu hatayı düzeltelim, ateizm tanrı tanımazlıktır keza ateistlerin çoğunluğu kendine somut binlerce tanrı edinip ona taparlar hayatları boyunca, keza müslüman geçinenlerin çoğu adına Allah dedikleri fakat kulluğunu yaptıkları binlerce tanrıya taparlar. . . Kavramsal olarak bakınca iki tarafında birbirinden farkı yok, burada ki mesele din dersini her bireyin alması fakat kuran bazlı ve sorgulamaya araştırmaya yönelik bir müfredat uygulanmasıdır. Alevide aynı kitaba inanır, bilmiyorum alevi kastınız nedir ? Kuran evrenseldir, bilimsel bir yaklaşım ve okuma gerektirir, bu bazda eğitimde yeri büyüktür, farkındaysanız herhangi bir din ismi ile sınırlama getirmedim. 0 0 KARANİ: Aksi durumda fikirsiz bireyler peydah olur gelir doğru bir fikri bir beğenmeme tuşu ile sabote ederler. . . 0 0
  • ATEİST: 6 yıl önce ateist oldum. . Tapınmaya ve Tanrıya ihtiyaç duymuyorum. . Günah işlemediğim için Sevaba da gerek duymuyorum. . Bir karıncayı laf olsun diye değil gerçekten incitemem. . Hayvanları ve tabiatı çok seviyorum. . Çok huzurlu ve mutluyum. . 27 10 Yanıtla Ateist_IMAM: Önemli olanda bu zaten :) >>>İYİ İNSAN OLABİLME<<<< ama işte gelde bunu müslümallara anlat :) Doğru yoldasın. . 0 0
  • FERHAT İSTİNYE: ZAVALLI BUNLAR YEMİN EDERİM. . DİNDAR BİR AİLEDEN GELDİĞİM VE KURANI OKUDUĞUM İÇİN ATEİST OLDUM. . SEN BANA NE ÖĞRETEBİLECEKSİN BİÇARE. . BUYUR KUTSAL KİTAPTAKİ ÇELİŞKLİEERDEN BİR KISMI: ALLAHIN KANUNLARI DEĞİŞMEZ Mİ, DEĞİŞİR Mİ? (bakara-106 vs fatır-43, feth-23) ALLAHIN BİR ŞEYE MUHTAÇLIĞI VAR MI YOK MU? (ihlas-2 vs muhammed-7) ALLAH MÜSLÜMANLARIN İLKİ KİM, HZ. MUHAMMED Mİ, İBRAHİM Mİ? (enam - 163 vs ali imran -67) KAİNATI 6 GÜNDE Mİ 2 GÜNDE Mİ YARATTI? (araf-54, yunus-3, hud-7, vs füssilet 9-12) GANİMETLERİN TAMAMI MI YOKSA BEŞTE TE BİRİ Mİ ALLAH VE RESULÜNE AİTTİR? (enfal-1 vs enfal-41) BAŞIMIZA GELEN KÖTÜLÜK ALLAHTAN MI NEFSİMİZDEN Mİ? (nisa -78 vs nisa -79) ALLAH MELEKLERDEN PEYGAMBER GÖNDERDİ Mİ GÖNDERMEDİ Mİ? (isra-95 vs hac-75) CEHENNEM YEMEĞİMİZ KANLI İRİN Mİ, ACI BİR DİKEN Mİ? (hakka-36 vs gasiye-6)BU DÜNYADAKİ HAYAT BİR OYUN İÇİN Mİ YARATILDI? (enbiya-16 vs enam 32) ALLAH GÖNDERDİĞİ ELÇİLERİ ARASINDA AYRIM YAPTI MI YAPMADI MI? (bakara-285 vs bakara-253) 23 8 Yanıtla
  • yılmaz: Marksizmi sana zorlamı ögretdiler ki sende zorla ögretiyorsun be adam 25 4 Yanıtla SAADET: ÇOK İLGİNÇ ADAMSIN @MY MÜSLİM. . BİR KERE EVRİM TEORİSİ PSİKOLOJİDE DEĞİL BİYOLOJİ DERSİNDE İŞLENİR. . O DA MECBUREN İŞLENİR ÇÜNKÜ BİYOLOJİDE İNSAN GÖKTEN ZENBİLLE İNMİŞYTİR DENEMEZ. . O ZAMAN İNSANIN MEYDANA GELMESİ İÇİN HER TEORİ İNCELENİR. . ZATEN DARWİNİN EVRİM TEORİSİNDEN ÖNCE BU EVRİM TEORİSİNİ GELİŞTİREN LAMARCK VE MENDEL VARDIR. AYRICA MEREK BUYURMA BÜGÜN TÜM BİLİM DÜNYASININ KABUL ETTİĞİ EVRİM GERÇEĞİ BİZİM MÜFREDATTA ÇOK KISA VE SADECE BİR GÖRÜŞ OLARAK OKUTULUYOR. . SEVİNEBİLİRSİN. . 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement