Davutoğlu, Arınç ve Gökçek'e Söylediklerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Arınç ve Gökçek'e Söylediklerini Açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Arınç-Gökçek polemiği hakkında "İkisiyle de görüştüm. Bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum dedim." dedi.

27.03.2015 23:46  Güncelleme: 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü'nden Habertürk'te canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Davutoğlu, Arınç-Gökçek polemiği hakkında "Bana aktarılmadan, Twitter üzerinden konuşulmamalıydı. Her ikisiyle de görüştüm. 'Bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum' dedim" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

BAŞBAKAN'IN BİTMEYEN MESAİSİ

"Davutoğlu'nun geç saatlere kadar çalışabilmesinin sırrı ne?

Kendimle barışık olmak bana enerji sağlıyor.

AK PARTİ'NİN SEÇİM STRATEJİSİ

Görevi aldıktan sonra önümüzdeki dönemle ilgili birkaç hedefi belirlemiştim. Biri hükümet çalışmalarının aksamadan yürümesiydi. Diğeri de partimizin seçime hazırlanmasıydı. AK Parti iktidarı 12 yıllık bir parti ama çok köklü gelenekleri oturtmuş bir parti.

Bütün şehirlerimizin nabzını tuttum, brifingler aldım. Kasım'dan Mart'a kadar halka siyasetimizi anlatmaya çalıştım. 81 ilin başkanlarını tek tek dinledim.

AK Parti aday profili nasıl?

Adaylar hayatın tüm renklerini yansıtmalı. Bizim hedefimiz Türkiye'nin bütün rengini siyasete taşımak.

Listelerde sürpriz isimler olacak mı?

Bazı müracaatlar var. Bunları burada çok zikretmek doğru değil. Önemli olan bittiğinde "iyi oldu" dedirtmek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Davutoğlu arasında görüş ayrılığı var mı?

Sayın Cumhurbaşkanımız ile benim aramda herhangi bir sorun olmaz. Çok köklü bir dostluğumuz var.

BAŞBAKANLIK TEKLİFİ NASIL GELDİ?

Başbakanlık teklifinde Cumhurbaşkanımız ne o bana sordu, ne de ben sordum. Ben hiçbir vazife için bir lobi yapmadım, bir talepte bulunmadım, bundan sonra da bulunmam. Kendisiyle barışık birinin böyle bir hırsla davranması benim dünyamda yoktur. Görevi aldıktan sonra hırs ve azimle çalışmak benim dünyamda var.

Bir kez, imayla dahi bu konuyu sormadım. Şu anda da tek düşüncem yaptığım işi en iyi şekilde yapmak.

Görev tevdi edilmedi, ilan edildi. Cumhurbaşkanı beni göreve çağırdığında iki kere bile düşünmem. Cumhurbaşkanı ile aramızda herhangi bir görüş ayrılığı yok.

ARINÇ-GÖKÇEK POLEMİĞİ

Yarın olsa yine aynı tutumu gösteririm. Bana aktarılmadan, Twitter üzerinden konuşulmamalıydı. Her ikisiyle de görüştüm. "Bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum" dedim.

KÖŞK-SARAY İLİŞKİSİ

Biz birbirine güvenen bir ekibiz. Türkiye'deki sistem parlamenter sistem değil, maalesef vesayet altında 'parlamenterimsi' görünen bir sistem. Evren-Özal, Özal-Demirel, Ecevit-Sezer ilişkisine bakınız.

Bu sistemin doğasında olan çarpıklığı aşmak için yeni bir anayasa ve yeni bir siyasal sistem demek gerekir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Savunduğum her şeyin zeminin sağlam olması benim için önem taşır. Türkiye'deki sistem ne parlamenter ne başkanlık ne de yarı başkanlıktır.

Net olarak ifade ediyorum bu sistemin değişmesi lazım. Ya pür parlamenter sistem olması lazım ya da başkanlık sistemi olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız haklıdır, bu sistem bir yetki çatışmasını beraberinde getiriyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Demirtaş, esas niyetinin çözüm süreci değil, başka bir proje olduğunu ortaya koydu. Kimin başkan olacağına Demirtaş karar verecek değil, Demirtaş şu anda statükocuların yeni projesidir. Demirtaş çözüm sürecini baltalamışsa, bu ateşle oynamaktır. 8 Haziran'da milletin verdiği iradeye razı olacaklar. Cumhurbaşkanımızla bu anlamda aramızda iletişim problemi yok. Varsa bu giderilir. Sabote eden Demirtaş'tır. İzleme heyeti çok kullandığımız bir tabir olmadı. Sürecin bütününü değerlendirme ihtiyacı var.

KPSS'DE USULSÜZLÜK

Paralel yapı Ankara'da ortaya atılmış bir tez değil, gencecik insanların geleceğini kararttı. Gereken neyse yapılacak, cezalar tereddütsüz şekilde verilecektir.

EMEKLİYE İKRAMİYE

Kılıçdaroğlu gelirse Allah muhafaza var olan maaşlarınız da kalmaz. Demokrasilerde noter millettir."

Davutoğlu, Arınç ve Gökçek\'e Söylediklerini Açıkladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Arınç ve Gökçek'e Söylediklerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • YAZIKLAR OLSUN: Ortada ciddi bir itiraf ve suçlama var. . Heyyy dinciler, heeeyy türbanlılar niye susuyorsunuz. . Kuran'da böyle mi yazıyor. . Sevgili dindarlar siz Allahtan korkmuyormusunuz. . 26 5 Yanıtla
  • mert: vay be küçük enişteye bak televizyona cıkarken abisinden izin aldımı acaba 11 4 Yanıtla
  • Iğdır'lı Amsterdamer str 283 50735 köln Tel 0221 7127326 Turan Sarısu : Soru soranda AKP li olunca böyle herşey yalan olur işte 2 11 Yanıtla
  • kurdish: Bizde yedik way erkek sakın tayip demiş olmasın yada demiş sinsayin Gökçek hirsizligimiz ortaya çıktı sus ve Sayın Arınç elin ayağın opem sus rezil olduk oy kaybı yasiyacaz demişsin 7 3 Yanıtla
  • Cahil olmayın.kulaktan dolma lafla yaşamayın.buna bi cevap ver: Apo 31.5.1999 tarihinde Ankara 2 Nolu DGM de yargılanmaya başlandı. 29.6.1999 tarihinde TCK nun 125 maddesi gereği İdama mahkum edildi. Bu karar Yargıtay 9. Uncu Ceza dairesince 25.11.1999 tarihinde oy birliği ile onandı. Yargıtay ca kararın onanmasından sonra Apo, 1997 Yılında Refah yol iktidarı tarafından Kabul edilen A.İ.H. sözleşmesinin 11 numaralı protokolü gereği, Bu Protokolde İmzası bulunanlar: Başbakan Necmettin Erbakan, Başbakan yardımcısı Tansu Çiller, Bakanlar Abdullah GÜL Abdullatif Şener ve diğer kabine üyesi bakanlar. A.İ.H. Mahkemesine İdamın İptali için bireysel baş vuruda bulundu. Daha sonra 11 nolu protokol gereği 3.8.2002 tarihinde meclis toplanarak idamın kaldırılmasını görüştü. 117 MHP milletvekilinin aleyhte oy kullanmasına rağmen 41 AKP li millet vekilinin de bulunduğu, DSP, ANAP, SP, DYP ve YTP li m millet vekillerinin oyları ile 4771 sayılı Terör ve savaş suçluları hariç idam cezasını kaldıran yasa meclisten geçti. MHP neden Apoyu idam etmedi diyenlere Öcalan’ın söylediği ile cevaplamak gerekir. “ MHP nin elinde imkan olsaydı bizi 2 saat bile yaşatmazdı.” 3 5 Yanıtla
  • YUPPİ: ASIL BOMBA MİLLET VEKİLİ SEÇİMİNDE PATLAYACAK CUMHURBAŞKANI KENDİ ADAYINI BAŞBAKANDA KENDİ ADAYINI BELİRLEYECEK BİZDE GÜLECEĞİZ . . . . . . . 4 2 Yanıtla
  • ars: vay be bi daha olmasın demiş miş miş miş, adamların sustuğu yokki 5 1 Yanıtla
  • Ahmet: Kanal şaibeli biradamın Turgay cinerin soruları sorana sorucağı sorular önceden verilmiş Davutoğluna Uğur Dündar veya o çok solcu derseniz TARIK Toros Tayfun Talipoğlu Taha Akyol can Ataklı soru sorsun oturtmuşlar çocuğu çal oynasın vur patlasın AKP kilere dört Dönüm bostan yan gel yat osman 4 1 Yanıtla
  • ALOS: ÜLKEDE NEREYE HARCANDIĞI BELLİ OLMAYAN 2 ÖRTÜLÜ ÖDENEK OLUŞTURUN, 2 MİLYON SURİYELİYE HER AY DÜZENLİ ÖDEME YAPIN SONRADA KALKIN EMEKLİYE VERİLECEK PARANIN KAYNAĞINI SORUN, KAYNAK BELLİ ÜLKENİN PARASINI BABANIZIN PARASI GİBİ ÇALÇUR ETMEYİN, ONA BUNA BABANIZIN PARASI GİBİ DAĞITMAYIN YETER. UTANIYOR VE İNSAN OLMAKTAN TİKSİNİYORUM YAPILAN SİYASETTEN. 5 0 Yanıtla
  • Ziya: Atma ziya din kardeşiyiz 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Sanatseverlere 4 Oyun
    12:28 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Sanatseverlere 4 Oyun

    Bursa Devlet Tiyatrosu, gelecek hafta 4 farklı oyunla seyircilerin karşısına çıkacak. 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde, 'Harikalar Mutfağı' oyunu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sahnelenecek. 'Uçurtmanın Kuyruğu' ise Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, Adana Kültür Yolu Festivali kapsamında 'Lobotomobilin Üç Seferi' adlı oyun da Adana'da sahnelenecek.

  • Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:25 Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Domaniç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Meclis Katip Üyesi ve Meclis Başkan Vekilleri seçildi, 2024 Yılı Plan ve Bütçe Komisyonu oluşturuldu. Birlik Encümenine muhtar üye seçimi yapıldı ve 2023 yılı Birlik faaliyet raporu ile kesin hesabı okundu.

  • Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu
    12:25 Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu

    Tekirdağ'da düzenlenen Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 43 kiloda Rümeysa Keskin birinci oldu. Bingöllü sporcular ise 1 Türkiye birinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü elde etti.

  • Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
    12:22 Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

    Nilüfer Belediyesi'nin kente kazandırdığı Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, envanterine 22 adet son teknoloji kentsel arama ve kurtarma malzemeleri daha ekledi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor
    12:20 Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan yol açılmaya çalışılıyor

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ tehlikesi nedeniyle kapalı olan kara yolunu açma çalışmaları devam ediyor. Karayolları ekipleri, metrelerce karın bulunduğu bölgede zorlu şartlarda çalışarak yolun bir kısmını açmayı başardı. Ancak hala 25 kilometrelik yol kapalı durumda. Ekipler, çığ riski nedeniyle güçlüklerle karşılaşıyor ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağı belirsizliğini koruyor. Karla mücadele devam ederken, Bahçesaray'a ulaşım sağlamak için ekipler var güçleriyle çalışıyor.

  • Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi
    12:19 Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen kongreye, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk devletlerinden bilim insanları katıldı. Kongrede kardiyoloji alanındaki son yenilikler paylaşılırken, Türk devletleri arasındaki işbirliği ve iletişimin önemi vurgulandı.

  • DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek
    12:18 DPÜ'de 2023-2024 Akademik Yılında Spor Turnuvaları Düzenlenecek

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), 2023-2024 Akademik Yılı'nın son 6 haftasında futbol, basketbol ve voleybol dallarında 6 farklı turnuva düzenleyecek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 50. yılını kutlayacak olan İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu, futbol turnuvasıyla etkinliklere başlayacak. Ayrıca, Yaşayan Arapça Topluluğu ve Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğu da spor etkinlikleri düzenleyecek. Mühendislik Fakültesi ise futbol, basketbol ve voleybol turnuvalarına ev sahipliği yapacak.

  • Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı
    12:18 Güdül Belediyesi, ilçede temizlik kampanyası başlattı

    Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, ilkbaharın gelişiyle ilçe genelindeki çocuk oyun alanları ile parklarda genel temizlik kampanyası başlattıklarını duyurdu. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecek olan kampanya kapsamında, vatandaşlar temizlik konusunda duyarlı olmaya çağrıldı.

  • Dem Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan:
    12:15 Dem Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: "Seçim Sonuçlarında Ortaya Çıkan Bu Zemini, Demokratik İttifakları Büyüterek Sonuca Ulaştıracağız"

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, seçim sonuçlarını değerlendirerek demokratik ittifakları büyüterek sonuca ulaşacaklarını belirtti. Kürt halkının iradesini sandığa yansıttığını ve demokratik çözüm konusunda güçlü bir irade ortaya koyduğunu vurgulayan Bakırhan, önümüzdeki dönemde örgütlenme ve genişleme çalışmalarına odaklanacaklarını ifade etti.


Advertisement