Davutoğlu İlk Grup Toplantısında Uyardı: Bana Mazeretle Gelmeyin - Son Dakika
Politika

Davutoğlu İlk Grup Toplantısında Uyardı: Bana Mazeretle Gelmeyin

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık ettiği ilk AK Parti grup toplantısında vekilleri uyararak "Bana mazeretle gelmeyeceksiniz." dedi.

01.09.2014 13:29  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez AK Parti Grup Toplantısı'nda vekillere hitap etti. Davutoğlu, "Bana mazeretle gelmeyeceksiniz. 24 saat yetmiyorsa 25 saati bulacaksınız. 6 gün yetmiyorsa 7 günle geleceksiniz. Önümüzde çok daha katledecek mesafeler var." dedi.

Davutoğlu'nun başkanlık ettiği ilk AK Parti grup toplantısında sloganlarda Köşk'e çıkmasına rağmen hala Erdoğan vardı.

"BİR BAYRAK, BİR VATAN, BİR DE ERDOĞAN"

Toplantıya gelen partililer ''Bir bayrak, bir vatan bir de Erdoğan'' diye slogan attılar.

Davutoğlu'nu da unutmayan partililer, Başbakan'ı beklerken ''AK Gençlik yorulmaz, Hoca'sını unutmaz.'' diye de slogan attı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları:

"AK Parti grubu kahramanlar topluluğudur. Tarihi süreçler tarihi sınavları beraberinde getirirler. İnsanlık onurunu teminat alma bakımından TBMM’nin üstlendiği iki önemli fonksiyon devreye girmiş oluyor. Uşağın kurtuluşunu sağlayan milli iradenin arkasından TBMM ve milletvekilleri vardır. Allah bize 1. Meclis’in çalışma azmini versin. Bir daha milletimize hangi şartlarda olursa olsun esaret tattırmasın. AK Parti istiklalimizin ve barışın teminatıdır. Biz istiklal bilincini ihya etmek için yola çıkmış kadroyuz. Sadece iç barışı değil bölgesel barışı da savunan ve bunun için adım atan ülke varsa o da Türkiye Cumhuriyeti devletidir."

"SAYIN GÜL'E TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

"Türkiye uluslararası barışın da öncü ülkesidir. Siyaset bilimciler son 10-15 gün içinde yaşananları tahlil ettiklerinde, daha sonraları bu sıralarda oturan vekiller bu günleri tekerrür ettiklerinde AK Parti’nin sergilediği tutumu örnek olarak tarihe geçireceklerdir. 10 Ağustos’ta tarihi devrim yaşadık. Milletimiz kendi cumhurbaşkanını seçti. Bir takım oyunlar, kumpaslar içinden geçerek başarıya milletimiz imza attı. Bir başka ilk daha yaşandı. İlk kez aynı kadro içinden iki cumhurbaşkanı birbirlerine bu makamı büyük katılımla gerçekleştirdiler. İlk defa aynı kadro içinden iki cumhurbaşkanı görev teslimi yaptı. İlk defa bu kadar geniş katılımlı onurlu törenler cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni yapıldı. Biz Sayın Gül’e demokrasi mücadelesi nedeniyle teşekkür ediyoruz. 2007’de cumhurbaşkanlığı seçiminde neler yaşandığını biliyoruz."

"HEPİNİZİN YANIMDA DURMANIZI İSTİYORUM"

"Hiçbir fani böylesine tarihi sorumluluğu tek başına omuzlarında taşıyamaz. Kollektif ortak irade böyle sorumluluğu taşıyabilir. Hepinizin yanımda durmanızı istiyorum. Eğer ola ki sizce herhangi yanlış gördüğünüz husus olursa gelip konuşmanız gereken bendenizim. Bu topluluk içine kulis, lobi, fitne sokmayacağız. Bizim gücümüz ve kudretimiz birliğimizden geliyor. İç tartışmalarla enerji tüketmeye vaktimiz olmayacak."

"BANA MAZERETLE GELMEYECEKSİNİZ"

"Kimse görev değişimi ile ilgili herhangi spekülasyon yapmamalıdır. Görev devir teslimi doğal istişare neticesinde ortaya çıkmıştır. Hiçbir arkadaşımızın görevinde ne ihmal ne de tereddüt üzerinden görev değişimi olmamıştır. Bu arkadaşlarımızı aktif olarak yanımızda görmek istiyoruz. Son derece doğal bir değişim sürecidir. Bana mazeretle gelmeyeceksiniz 24 saat yetmiyorsa 25 saati bulacaksınız. 6 gün yetmiyorsa 7 günle geleceksiniz. Önümüzde çok daha kat edecek mesafeler var."

"Hükümetle ilgili türbülans gerçekleştirmek istediler. Her gün karabasan gibi haberler yayınladılar ama cumhurbaşkanlığı seçimi destansı bir şekilde tamamlandı. Şimdi hesapları 2015 seçimleri. AK Parti kadroları erdemli, kapsayıcı ve sürekli olduğu için bu süreçte sapasağlam kalmayı başardı. AK Parti geçmişten aldığı derinlikli misyonla ve çizdiği vizyonla geleceğe kadar gider."

"Ne zaman aramıza nefs ve ego girerse işte o zaman konjonktürel bir parti haline dönüşürüz.
Beni en çok memnun eden şey kongrenin bütün işleyişinde içselleştirilmiş bir ahlakın o atmosfere hakim olmasıydı. O ahlak eğer içleştirilmemişse bir şekilde dışarı vurur.
Beni en çok üzen ise TBMM’de bir CHP’li vekilin bir kitabı, anayasa ve içtüzük kitabını fırlatmasıydı. Eğer bir insanın derununda öyle bir tavır gerçekleştirmek yoksa o anda ortaya çıkmaz."

"GÖRDÜĞÜM ZAMAN 'VAY NASİPSİZ' DEDİM"

"Ben onu gördüğüm anda bir kitap aşığı olarak “vay nasipsiz” dedim. Bizde kitap ve kalem kutsaldır…
Her şey kalemle başlamıştır. Kitap kağıttan yapılır, kağıt ağaçtan yapılır ağaç ise topraktan yetişir. Tıpkı insan gibi.
Binlerce kitabım var benim ne zaman odaya girsem onları okşarım. Tıpkı Yunus Emre’nin sarı çiçekle konuştuğu gibi.
Kitap bir nimettir onu okuyabilene, kitapların kitabına iman edene.
Bu arkadaş onu fırlatırken aslında bizim mayamızı, özümüzü de fırlattı. Aslında insanlık irfanına da hakaret etti. Buradan bütün kitapseverlere sesleniyorum. Buna karşı tavır alsınlar.
CHP’de disiplin kurulu diye bir şey varsa bu arkadaşa 24 saat bir sahafta bulunma mecburiyeti getirsinler. Çünkü o sahaftaki kitap kokusu var ya şifadır şifa.
Ben içinde kitap olmayan bir odada hiç uyumadım. Hiçbir çantam yok ki içinde bir kitap olmamış olsun.
Eğer böyle bir niyetleri varsa bir okuma odası açsınlar ve bu arkadaşa sahafta bulunma ya da çalışma mecburiyeti getirsinler."

"EDEBİ, DEVLET ADABINI ÖĞRETECEĞİZ"

"Sabırla bu ana muhalefet partisine edebi, hayayı, kitap sevgisini, devlet adabını öğreteceğiz.
Biz bize yakışanı yapacağız. Hiçbir zaman bizim aramızda böyle tavırlar çıkacağını sanmıyorum ama meclis tartışmaları sırasında sehven dahi olsa bizim aramızdan böyle tavırların çıkmasına engel olmamız lazım. Ama şunu bilsinler ki meclisi bu yolla tıkayıp bloke etme çabaları varsa buna izin vermeyiz. Sayın Kılıçdaroğlu savaş hariç Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğini açıkladı. Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Sayın Kılıçdaroğlu bu tablo içinde ne yazar. Konuşsa ne yazar konuşmasa ne yazar?"

"Ben tıpış tıpış konuşacaksın demem ama göreceksiniz öyle ya da böyle konuşacak. Çünkü kimse Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı ile küs olma lüksüne sahip değil.
Saygısızlık sayın cumhurbaşkanına ve kitaba olmasaydı bugün sadece AK Parti grubuna seslenecek ve orada bırakacaktım. Ama hakaret öyle yüce makamlara ki bu durum karşısında susmak adaletsizliktir."

Davutoğlu İlk Grup Toplantısında Uyardı: Bana Mazeretle Gelmeyin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Davutoğlu İlk Grup Toplantısında Uyardı: Bana Mazeretle Gelmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • dogrusoz: bu adamı kimse sallamaz :D 29 17 Yanıtla
  • vay: ana kücük eniştem sadrazam olmus kuzulara bak hele kec kalmayın kuzu cobanlarına diyo yakısır 8 33 Yanıtla
  • şikeci fener: ileri demokrasi haha siyasi parti çok güldüm bildiğin kabile tipi yönetim 17 18 Yanıtla
  • AKP Lİ: ABDULLAH GÜL DİYORUM BAŞKADA BİRŞEY DEMİYORUM 13 18 Yanıtla
  • vay: ana kücük eniştem sadrazam olmus kuzulara bak hele kec kalmayın kuzu cobanlarına diyo yakısır 6 24 Yanıtla
  • TURKUAZ-06: ACİLEN YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI BAŞLATILMALIDIR. KAMU KURUM VE KURULUŞLARI TEMİZ TOPLUM ADI ALTINDA YENİDEN YAPILANDIRILMALIDIR. ÇÖZÜM SÜRECİNDEKİ KARARALILIK KESİNLİKLE SÜRDÜRÜMELİDİR. ÜÇLÜ ŞEYTAN ÜÇGENİNDEKİ PARALEL YAPIYA DÖNÜK ÇEMBER DARALTILMALIDIR. EN ÖNEMLİSİ ERGENEKON İLE MÜCADELE HAREKETİ YENİDEN BAŞLATILMALI VE YARGILAMA SÜRECİNE GİDİLMELİDİR. MİTTİN İÇİNDEKİ ÇÖRÜKLER AYIKLANMALI VE MİLLİ DEĞER VE İNANÇLARI KUVVETLİ PERSONEL YERLEŞTİRİLMELİDİR. AKSİ TAKDİRDE TÜRKİYE İÇİN DEMOKRASİ HAYAL OLUR. 15 12 Yanıtla turkuaza: aksi takdirde sizin demokrasiniz yalan olur. . Hala ergenekon diyor utanmaz ağırlanmaz. . Orduyu yıpratıp bitirdiniz bu yalan dolan kumpaslarla. . Bu oy verdiğiniz hükümet feci şekilde yargıalanacak. . Sanıyormusunuz ki yanına kar kalacak bu hırsızlık yolsuzluklar. . Bütün dünya dinlemiş bunları ne olacak şimdi. . . halkın yüzde 50 si inanır bu yolsuzlukların yapılmadığına ama dünyanın kalanını nasıl inandıracaksınız? 0 0 CAHİL KALASIN HEP: SAYENİZDE ZATEN HAYAL OLDU A CAHİL 0 0 filiz36: BÜTÜN DÜNYAYA TÜRKİYEYİ DİNLETEN - GEZİ BAHANESİYLE ORTALIĞI KARIŞTIRAN SİZ ÜÇLÜ PARALEL DEĞİLMISNIZ. YILLARDIR İNSANLARA KORKU PSİKOLOJİSİNİ UYGULAYARAK ELİT SINIFINI YARATAN DEVAMINDA BU TOPRAKLARDA GENÇLERİ DAĞLARDA BİRBİRNE KIRDIRTAN SİZ DEĞİLMISNIZ. SİZ HAİNLERE İNAT TÜRKİYE HAKKETİĞİ YERE GELECEKTİR. DURMAK YOK YOLA DEVAM. . DARBECİLERE DAVET ÇIKARAN HAİNLER HER ZAMAN OLACAKTIR. 0 0 esenler: turkuaza cevap veren vatan haini silahlar satılmıyor artık demi. . bu ülkede kardeş kardeşi vurmuyor demi. . siz kanla beslenen vampirler. chenneme kadar yeriniz var. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement