Davul Zurnalı Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Davul Zurnalı Sözleşme Sevinci

Davul Zurnalı Sözleşme Sevinci

Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İŞ Sendikası tarafından hazırlanan toplu iş sözleşmesi, BUSKİ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törende imzalandı.

15.07.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İŞ Sendikası tarafından hazırlanan toplu iş sözleşmesi, BUSKİ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törende imzalandı.

Hizmet-İŞ Sendikası'na bağlı bin 331 işçiyi kapsayan toplu sözleşme, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Hizmet-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz tarafından imzalandı. İşçiler, sözleşme sevincini, davul zurna eşliğinde kutlayarak bayram coşkusunu erkenden yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleriyle Bursa'yı çağdaş bir Avrupa kenti hedefine emin adımlarla ulaştırdığını anlattı. Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla her alanda öncü olduğunu anlatarak, " Türkiye'de yeni bir dönem başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleriyle Bursa, her alanda dünya gündeminde. Bursa, yaşam kalitesi bakımından artık Türkiye'de 1. sıraya yerleşti" dedi.

Altepe, 'Hizmet ibadettir' düşüncesiyle hareket ettiklerini anlatarak, "Ecdat yadigarı Bursa'nın güzelliklerini ortaya çıkarıyor, eserler ortaya koyuyoruz. Bütünşehir uygulamasıyla artık 17 ilçeye hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, tarihi yapılardan turizmin kalkındırılmasına, termalinden ulaşımına, BTM'den stadyuma kadar her alanda örnek çalışmalara imza atıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'ya yeni bir ivme kazandırdığını vurgulayarak, "Büyükşehir Belediyesi artık bir marka. Yapılanlar herkes tarafından takdir ediliyor. Bizler, Bursa'yı seviyoruz. Bursa'ya sevgimizi de hizmetlerimizle gösteriyoruz. Kadrolarımızın uyumlu çalışmasını amaçlıyoruz. İşçiler, bayramı erkenden çifte sevinçle kutluyor" diyerek, işçilerin haklarını koruyan sözleşmeden dolayı tüm çalışanları tebrik etti.

Hizmet-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz de, toplu sözleşmenin detaylarını anlattığı açıklamasında uzun süren müzakerelerin güzel bir sonuca ulaşmasının sevincini yaşadıklarını söyledi. İşçilerin sözleşmesinde iyileştirmeler yapıldığını ve sosyal hakların da desteklendiğini ifade eden Öz, Büyükşehir Belediyesi'nin her alanda örnek çalışmalarıyla dikkat çektiğini vurgulayarak, başarılı adımlar atan Başkan Altepe'yi hizmetlerinden dolayı tebrik etti.

Sözleşmelerin imzalanmasının ardından Başkan Altepe de Öz'e plaket verdi. İşçiler, sözleşme sevincini davul zurna eşliğinde kutladı.

SÖZLEŞMENİN DETAYLARI

Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İŞ Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, 15 Mart 2015 ile 14 Mart 2017 tarihlerini kapsıyor. İki yıl süreli sözleşme, Büyükşehir Belediyesi'nden 864, BUSKİ'den de 467 işçiyi kapsıyor. Zam oranlarının yüzde 4 ile yüzde 27 arasında değiştiği sözleşmede en düşük maaş 2 bin 147 lira 67 kuruş iken 2 bin 628 lira 75 kuruş, en yüksek maaş da 4 bin 361 lira 77 kuruş iken 4 bin 536 lira 47 kuruş oluyor. Sözleşmede, en düşük maaşların zam oranları yüksek, en yüksek maaşların zam oranları da düşük tutularak denge sağlanmasına ve aradaki ücret farklılıklarının giderilmesine çalışıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Davul Zurnalı Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement