Daskyleion Antik Kenti'ndeki Kazılar - Son Dakika
Yerel

Daskyleion Antik Kenti'ndeki Kazılar

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Daskyleion Antik Kenti'ndeki kazılar kapsamında, yerel halka yönelik arkeolojik alan ve müzeyi kapsayan geziler ile kazı evinde çalıştaylar yapıldı.

29.08.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Daskyleion Antik Kenti'ndeki kazılar kapsamında, yerel halka yönelik arkeolojik alan ve müzeyi kapsayan geziler ile kazı evinde çalıştaylar yapıldı.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Kaan İren, AA muhabirine yaptığı yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının izni ve denetimiyle yapılan kazılar çerçevesinde, 2015 kazı sezonunda da geçen yıl olduğu gibi kadınlarla toplandıklarını belirtti.

İren, alanın turizme açılması halinde kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayabileceğini ifade ederek, "Alanda yapılan onarım ve koruma çalışmalarında kadınlara da istihdam imkanı sunduk, alanın turizme açılması halinde geliştirilebilecek iş imkanlarıyla ilgili mahalle sakinleriyle düşünce toplantıları gerçekleştirdik. Kadınlarla ev ekonomilerine katkı sağlamaları için ören yeriyle bağlantılı geliştirilen projelerde el işlerinden, yöresel gıdalara varan birçok öneri geldi" diye konuştu.

İlk defa bu sezon mahallenin çocuklarıyla arkeolojik alan ve müzeyi kapsayan geziler, kazı evinde gerçekleştirilen çalıştaylar yapıldığına değinen İren, şunları kaydetti:

"Çocukların Daskyleion kazı alanında yapılan çalışmalara ilgisini canlı tutmak, arkeolojiyle ilgili bir fikir vermek, 'kültür mirası, tarihi eser, antik alan ve müze' kavramlarını açıklamak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinliklerden çok yaratıcı geri dönüşler alınmıştır. Bandırma Arkeoloji Müzesi'nde Ergili/Daskyleion'dan gün ışığına çıkarılan eserleri gören çocuklar oldukça heyecanlanmıştır. Çocuklar 2016 kazı sezonunda gerçekleştirilmesi için birtakım gezi ve etkinlik talebinde bulunmuşlardır. Biz de kazı ekibi olarak sabırsızlıkla bir sonraki sezonun planladığımız yeni farkındalık etkinlikleriyle gerçekleşmesini beklemekteyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Daskyleion Antik Kenti'ndeki Kazılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement