Dargeçit'te 150 Yezidi Sümer Mahallesi'ne Yerleştirildi - Son Dakika
Yerel

Dargeçit'te 150 Yezidi Sümer Mahallesi'ne Yerleştirildi

Dargeçit\'te 150 Yezidi Sümer Mahallesi\'ne Yerleştirildi

Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar Dağı’ndan kaçarak Mardin’in Dargeçit ilçesine sığınan 150 Yezidi, Sümer Mahallesi’ndeki eski belediye binasına yerleştirildi.

28.08.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar Dağı'ndan kaçarak Mardin'in Dargeçit ilçesine sığınan 150 Yezidi, Sümer Mahallesi'ndeki eski belediye binasına yerleştirildi.

IŞİD'in saldırılarından kaçan Yezidiler, Dargeçit eski belediye binasına yerleşti. Yezidilerden Süleyman Haydar, IŞİD'in sabah erken saatlerinde köylerine saldırdığını, değerli eşyalarını aldıktan sonra insanların kafasını kestiğini söyledi. Haydar, "Şengal'de IŞİD terör örgütü olmadan önce çok güzel bir hayatımız vardı. Ancak şimdi ise doğup büyüdüğümüz memleketimizden kaçıp buraya yerleştik. Şengal'de bin 500 ve 3 bin 500 arasında insanımız katledildi. Buraya sadece bin 500 kişi gelebildik. Hepimizi değişik ilçelere ve illerle yerleştirdiler. Benim ailemden 9 kadın 6 erkek olmak üzere 15 kişi katledildi" dedi.

Güle Sefer ise, ailesinden sadece 8 kişinin Türkiye'ye gelebildiğini söyledi.

Dargeçit Belediyesi Eşbaşkanları Zeynep Sipcik ve Sinan Akan da, sivil toplum örgütleri, esnaf ve vatandaşlarla birlikte Yezidilerin yiyecek, içecek ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Eşbaşkanlar, "Yezidi halkının sorunlarına ve acılarına ortak olabilmek, yaşamlarını sorunsuz sürdürebilmeleri için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Halkımız şunu çok iyi bilsin ki Rojava ve Şengal halkı yalnız ve sahipsiz değiller. Vefakar olan halkımız yardımlarını esirgemiyor, bu kirli savaşın bir an önce son bulmasının umut ediyoruz" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dargeçit'te 150 Yezidi Sümer Mahallesi'ne Yerleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement