Danıştay'dan Taksime Cami Yapılması İçin Flaş Karar - Son Dakika
Ekonomi

Danıştay'dan Taksime Cami Yapılması İçin Flaş Karar

Danıştay 6. Dairesi, Taksim'e cami ve Galatasaray katlı otoparkı gibi projelere dayanak oluşturan Beyoğlu imar planlarının iptaline ilişkin kararı bozdu.

31.07.2015 09:01  Güncelleme: 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay 6. Dairesi, Taksim'e Topçu Kışlası yapımının önünü açan kararının ardından, Taksim'e cami ve Galatasaray katlı otoparkı gibi projelere dayanak oluşturan Beyoğlu imar planlarının iptaline ilişkin kararı bozdu.

PLAN İPTAL EDİLMİŞTİ

Cihangir Güzelleştirme Derneği ve Galata Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında hazırlanan ve Taksim cami projesi ve Galatasaray katlı otoparkı dahil, bir çok projeye dayanak oluşturan imar planının iptali için Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beyoğlu Belediyesi hakkında dava açmıştı. İstanbul 10'uncu İdare Mahkemesi'nde görülen davada 1/1000 ölçekli "Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı" ile 1/5000 ölçekli "Beyoğlu Nazım İmar Planı"na ilişkin 25 Eylül 2013 tarihinde iptal kararı verilmişti.

"BİLİRKİŞİ RAPORU BİLİMSEL VERİLER İÇERMİYOR"

Bir üst mahkemeye taşınan davada, Danıştay 6. Dairesi planların iptalini gerektirecek bir durumun oluşmadığını belirterek, bilirkişi raporunun hükme esas alınabilir teknik ve bilimsel verileri içermediği kanaatine vardı. Oybirliği ile alınan Danıştay kararında "Dava konusu planların teknik ve bilimsel olarak gerektiği gibi değerlendirilmediği, yine raporda soyut ve genel değerlendirmelerin yer aldığı, netice itibariyle, bilirkişi raporunun hükme esas alınabilir teknik ve bilimsel verileri içermediği kanaatine varılmıştır" ifadelerine yer verildi.

GEREKÇE DE TARİH DE AYNI

Danıştay 6. Dairesi, Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesini de kapsayan Taksim Meydanı yayalaştırma projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma amaçlı imar planının iptal edilmesiyle ilgili kararı da geçtiğimiz günlerde bozmuştu. Daire, Topçu Kışlasını kapsayan imar planlarıyla ilgili karar düzeltme talebini 31 Mart 2015 tarihinde kabul ederken, aynı tarihte Beyoğlu imar planlarının iptaline ilişkin kararı da bozdu. Her iki kararda da 'bilirkişi raporunun bilimsel veriler içermediğini belirterek yeni bir bilirkişi raporu' talep edildi. (Kaynak:Cumhuriyet)

Danıştay\'dan Taksime Cami Yapılması İçin Flaş Karar

Son Dakika Ekonomi Danıştay'dan Taksime Cami Yapılması İçin Flaş Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • 41-41: Bu sosyal medya denilen lanetyerde genelde din iman geç deyinler zaptetmiş bu kadar cami karşıtı insanlar ancak burada toplanır Osmanlı beş yüz sene önce bu kadar cami niye yaptı zannediyorsunuz o zaman İstanbul'un nüfüsu kaçtı ama İslam anlayışı zaıf insanlar bu işe gereksiz bakıyor Oysa bir rrferandum yapılsa kaçacak delik bulamazlar TAKSİM'E CAMİ ÇAMLICA'YA CAMİ HERYERE CAMİ İSTESENEZDE İSTEMESENİZDE YAPILACAK İSTRMEYENLER İSTİYENLERİN MİLYONDA BİRİ 26 4 Yanıtla
  • Pareler yapı: Müslüman ülkesinde cami yapılır kilise degil 19 6 Yanıtla
  • Reis: Bakıyorum da ne kadar beynamaz varsa burada Cami yapımına karşı.Kilise yapilacak dense memnuniyetle karşılarsınız.Allah ıslah etsin... 19 5 Yanıtla
  • Kemal Ataturk: Her yer cami oldu da ne oldu..caminin icinden artik ayakabi cuzdan caliniyor....Cami nedir?Simdilerd Allah in evi diyorlar...Mulk Allahin hersey herkes Allah in degil mi....Dunya ve Evrenin tamami Allah in evidir,Cami Cami once ibadet edin elalemin karisina kizina bakmayin adam olun insan olun el emin olun calmayin caldirmayim...Dini Hristiyanlastirmayin...sembollere ihtiyacimiz yok... 11 13 Yanıtla
  • İstanbul: Heryeri cami doldurarak dindar olunmuyor yeter artik camilere hsrcanan paralar 7 15 Yanıtla
  • Can: Sanki hiç cami yok gibi ne diye cami yapıyorsunuz arkadaş..Olan camiler bile dolmuyor halihazırda..Neden bu israf..Ama okullarda 4 öğrenci bir sırada oturuyor..Okullarda yer bulunmuyor..Onun yerine acil ihtiyaç olan okullar yapsanız ya..Ama yok tabi..Amaç cahil, itaatkar, yobaz bir nesil yetiştirmek..Millet uzaya gidiyor biz hala cami peşindeyiz..Pes pes pes 12 8 Yanıtla
  • ....: ya arkadas avrupada da adam basi kilise var adamlar rahatsiz degil cami deyince niye rahatsiz oluyorsunuz ne adamlarsiniz ya 15 5 Yanıtla
  • selim: İnş.yapılır 17 3 Yanıtla
  • vs: adım attığın yer cami bıktık ulan fabrika yapın da işşizler karnını doyursun 9 10 Yanıtla
  • mustafa: arkadaş mahalle camileri bomboş 50 yaş altı gelen yok ne meraklısınız ya 10 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor
    16:05 Mardin İçmesuyu Projesi'nde Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) tarafından yürütülen "Mardin İçmesuyu Projesi" çalışması sürüyor. Kasımiye-1 ve Kasımiye-2 su depo çalışmalarında incelemelerde bulunan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Tuncay Akkoyun, projenin fiziki gerçekleşmesinin yüzde 30'u geçtiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Mardin'in günlük insani kullanım su ihtiyacı karşılanacak.

  • Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı
    15:40 Balıkesir'de ihracat ve ithalat Şubat ayında azaldı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de ocak ayında ihracat yüzde 14 azalarak 73 milyon 100 bin dolar, ithalat yüzde 9,2 azalarak 55 milyon 700 bin dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayında ise genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 14, ithalat yüzde 26,5 oranında azaldı. Ocak-Şubat döneminde ise ihracat yüzde 8,5 artarken, ithalat yüzde 16 azaldı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi
    15:35 Tiryakilere kötü haber! Seçim sonrası sigaraya 10 TL zam geleceği iddia edildi

    31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler sonrasıyla ilgili ekonomik anlamda çok sayıda iddia ortaya atılırken, bunlara bir yenisi daha eklendi. Sigaraya 1-10 Nisan tarihleri arasında 10 TL'lik dev bir zam geleceği iddia edildi.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

  • Özgür Karabat:
    15:20 Özgür Karabat: "İşinize Gelince Faiz Haram Diyorsunuz. Çiftçiden Alınca mı Helal Oluyor?"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP'nin çiftçilere verilen Çiftçi Destek Kredilerini esnek faize çevirdiğini ve çiftçilerin yüksek faizle mağdur olduğunu belirtti. Karabat, AKP'nin çiftçilere yönelik tutarsız politikalarını eleştirdi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.


Advertisement