Danimarka, Türkiye Krizini AB'ye Taşıyor - Son Dakika
Güncel

Danimarka, Türkiye Krizini AB'ye Taşıyor

Gazeteci suikastı nedeniyle Türkiye ile arasında sorunlar bulunan Danimarka, Ankara'dan konuyla ilgili tatmin edici cevap alamayınca olayı AB'ye taşıma kararı aldı.

26.11.2014 17:13  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da geçtiğimiz yıl gazeteci Lars Hedegaard'a suikast girişiminde bulunan ve daha sonra Türkiye'de yakalanan zanlının serbest bırakılmasının yankıları devam ediyor. Bir süreden beri konuyla ilgili Ankara'dan açıklama bekleyen Kopenhag yönetimi tatmin edici cevapların verilmemesi üzerine meseleyi Avrupa Birliği'ne taşıma kararı aldı.

BÜYÜKELÇİMİZ DANİMARKA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞIRILDI

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yayınlayan Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mongherini ile görüştüğünü ve konuyu kendisine ilettiğini söyledi.

Öte yandan Türkiye'nin Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez yeniden Danimarka Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Dönmez daha önce de 3 kez bakanlığa çağrılmıştı.

"BASKI UYGULAMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Danimarka Dışişleri Bakanı Lidegaard açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hükümet bu meseleyi büyük bir ciddiyetle ele alıyor ve konuyla ilgili olarak net cevaplar alabilmek için Türkiye üzerine baskı uygulamaya devam ediyoruz.

Bunu hem Ankara'da hem de Kopenhag'da yeni bir anlayış ile yapıyoruz ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi tekrar Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Ayrıca bu hafta içerisinde Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mongherini'ye konuyu ilettim"

Diğer taraftan Danimarka'da yayınlanan Berlingske Gazetesi Danimarka'nın Avrupa Parlamentosu'ndaki milletvekillerinin de konuyu parlamentonun gündemine sokmak için çalıştığını yazdı.

"SKANDAL" DEĞERLENDİRMESİ

Avrupa Parlamentosu Temel Haklar Komitesi üyesi Ole Christensen o vekillerden biri. Ole Chrisensen'in geçtiğimiz Salı günü AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran ile Strasbourg'ta görüştüğü ve kendisine konuyla ilgili çeşitli sorular sorduğu ifade edildi.

Danimarka'nın AP'deki diğer bir temsilcisi olan Jeppe Kofold ise Türkiye'nin söz konusu sanığı serbest bırakmasını 'skandal' olarak değerlendiriyor. Danimarka medyasına konuşan Kofold, Ankara yönetiminin yaptığı bu hareket ile uluslararası kuralları hiçe saydığını savundu.

Danimarka, Türkiye Krizini AB\'ye Taşıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Danimarka, Türkiye Krizini AB'ye Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • hüseyin: TURKİYE SERBEST BIRAKIYODA DANİMARKA HAPİS CEZASIMI VERİYOR DAHA BİR AY ÖNCESİNE KADAR 8 PKK LIYI SERBEST BIRAKTILAR BİZİMKİLER UYUYOLAR HERALDE 13 6 Yanıtla
  • karabiber: Roj tv icin turkiyeyi tınlamıyordu simdi sıra bizde daha cookkkk çekeceğiniz var türklerden cookkkk hele osmanlıyı bir kuralım o zaman görün 10 5 Yanıtla
  • şırnnnnnakki: ax danimarka pisliklere bulaşma bnce. . . . 4 11 Yanıtla
  • 7-10.KAT REFERANSLI DEVLET MELEK ASKER..........: HELAL BE. . . İŞTE BÖYLE. . . KAVGA BAŞLIYOR. . . . . TEŞEKKÜRLER AB. . . THANKS USA VE UNİTED KİNGDOM 8 6 Yanıtla
  • kriminal: Devlet budur. isidcilerle isbirligini seve seve meydana cikaracaklar. 6 4 Yanıtla
  • BİZDE: BİZDE SABANCI SUİKASTI İLE İLGİLİ ÇAYCI FEHRİYE ERDAL'IN İADESİ BELÇİKA'DAN TALEP ETMEMİZE İADE EDİLMEDİĞİ İÇİN OLAYI AB'LİĞİNE TAŞIYALIM. 9 1 Yanıtla
  • 999: Danimarka peşini birakmaz hukuk devleti dosya kapanacak burda bir ömür geçirdim iyi bilirim...tr. Gibi hilye yok dosya altı yok 3 6 Yanıtla
  • ARSLAN: tayyip versin hesabını TC yi işin içine sokmasın 1 7 Yanıtla
  • alican: AP te nah girer türkiye 4 4 Yanıtla
  • 666 sarı: Ben 78'den beri Danimarka'dayım bu adamlar ne olursa olsun dosyayı kapatmadan peşini birakmaz...devlet budur burda dosya altı yoktur 2 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı
    17:27 Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.D. idaresindeki 37 HD 864 plakalı otomobil, Yolçatı mevkisinde şarampole devrildikten sonra elektrik direğine çarptı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Karakoçan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı
    17:26 Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı

    Mersin'in Mut ilçesinde, hafif ticari araç ve ambulansın çarpışması sonucu araçlarda hasar oluştu. Kazada yaralanan ambulans sürücüsü başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    17:26 Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alınan M.G.C, Çeştepe Mahallesi'nde yakalandı. Şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada 50 gram sentetik uyuşturucu ve silah ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca M.G.C'nin gasp ve adam yaralama suçlarından da arandığı belirlendi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor
    17:26 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği açılışlarda gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin geleceğin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin her şehrinde gençleri desteklemek için çalıştıklarını ifade etti. Açılışlarda yapılan konuşmalarda gençlerin camilere ve gençlik merkezlerine yönlendirilmesi, değerlerin öğrenilmesi ve vatan sevgisinin geliştirilmesi vurgulandı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi
    17:25 Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, asayiş terör ve narkotik olaylarına yönelik 'Huzur' uygulaması düzenledi. Uygulama kapsamında 5 bin 208 kişi sorgulandı ve aranan 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

  • Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı
    17:25 Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı

    Konya'nın Akşehir ilçesinde avukatı silahla yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, Mersin'e kaçmışlardı ve güvenlik kamera kayıtları ve araç plakası sayesinde yakalandılar.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı
    17:25 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan ilçesinde yapılan yeni yolun açılışında Togg'u kullandı. Yapılan açıklamada, projenin kent ulaşımına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Martı TAG davası ertelendi
    17:25 Martı TAG davası ertelendi

    Martı TAG'a yöneltilen 'yasa dışı taşımacılık' suçlamasıyla açılan dava, bilirkişi raporunun henüz hazırlanmaması nedeniyle ertelendi. Duruşmada, mahkeme tarafından bir sonraki duruşmanın 19 Temmuz'da yapılmasına karar verildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası temsilcisi Eyüp Aksu, eksik raporun tamamlanmasının ardından davayı kazanacaklarını belirtti ve Türk adaletine güvendiklerini ifade etti.


Advertisement