Danimarka Parlamentosu F16'ların Gönderilmesini Oylayamadı - Son Dakika
Güncel

Danimarka Parlamentosu F16'ların Gönderilmesini Oylayamadı

Danimarka Parlamentosunda, IŞİD'i yok etmek için kurulan koalisyona destek vermek amacıyla 7 F16 savaş uçağı gönderilmesi önerisi, tartışmalar nedeniyle oylanamadı.

02.10.2014 02:46  Güncelleme: 09:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka Parlamentosu'nda, IŞİD'i yok etmek için ABD öncülüğünde kurulan koalisyona destek vermek amacıyla 7 F16 savaş uçağı gönderilmesi önerisi, yaşanan tartışmalar nedeniyle oylanamadı.

BUGÜN GÖNDERİLMESİ PLANLANIYORDU

Bugün gönderilmesi planlanan savaş uçakları için Danimarka Parlamentosu Folketinget'te gece geç saatlere kadar süren oturum yapıldı. Oturumda muhalefetteki sağ blok partileri, IŞİD bünyesindeki Danimarka vatandaşlarının ülkelerine karşı savaşmış olacağından vatan hainliğiyle yargılanıp yargılanmayacaklarına odaklandı.

UÇAKLARIN GÖNDDERİLMESİ ERTELENDİ

IŞİD için savaşan Danimarka vatandaşlarının sadece terör suçundan değil aynı zamanda vatan hainliğinden yargılanmaları konusunda düzenleme yapılıp yapılmayacağını soran aşırı sağ DF'e, hükümetin cevap verememesi üzerine tartışmalar sürdü ve oylama yapılamadı. Bu durumda uçakların gönderilmesinin ertelendiği belirtildi.

'VATAN HAİNLİĞİ' KRİZİ

Muhafazakar Parti'nin eski Başkanı Lars Barfoed, yaptığı açıklamada, "Danimarka vatandaşlarının IŞİD bünyesinde askerlerimize karşı savaşması durumunun bir savaş hali olacağı için vatan hainliğiyle yargılanıp yargılanmayacakları konusundaki soruya hükümet cevap veremedi. Bu konuda garanti almamız lazım ve bu nedenle yarın hükümetle ortak bir danışma toplantısı düzenlemeliyiz." dedi.

Radikal Venstre'nin Savunma Sözcüsü Zenia Stampe ise bu ertelemenin Irak'ta yardım bekleyen insanlar için üzüntü verici olacağını söylerken eski Dışişleri Bakanı Sosyalist Halk Partili Holger K. Nielsen, "sağ blokun yaptığı hareketin saçmalık olduğunu, uçakların er ya da geç gideceğini" söyledi.

Öte yandan, Venstre Partisi'ni ikna etmeye çalıştığı belirtilen Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Tv2 News'a yaptığı açıklamada, "Venstre bazı hukuki maddeler üzerinde açıklık istiyor ama bence meclis olarak birlik olmamız lazım. Bu, Danimarkalı askerlere verebileceğimiz en iyi destektir. Yaşananların süreci ertelememesi için elimden geleni yapacağım. İçerik konusunda hepimiz hemfikiriz zaten" diye konuştu.

Başbakan Helle Thorning-Schmidt, geçen hafta, muhalefetin destek verdiğini belirterek, Irak'ta IŞİD'e karşı savaşmak üzere koalisyona 7 F16 savaş uçağı göndereceklerini açıklamıştı.

Danimarka Parlamentosu F16\'ların Gönderilmesini Oylayamadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Danimarka Parlamentosu F16'ların Gönderilmesini Oylayamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ebu talha: tüm dünya kafirleri toplansa hepsi bir birine yardım etse müminler için Allahın dilemesinden başka hiç birşey yapamazlar bunu bütün dünya kafirleri böyle bilmeliÂl-i İmrân111- Onlar size hiçbir zarar veremezler, olsa olsa incitirler. Sizinle savaşacak olurlarsa, arkalarını dönüp kaçarlar. Kendilerine yardım eden de bulunmaz. el-Enfâl: 17- Siz savaşta onları kendi kuvvetinizle öldürmediniz, lâkin ALLÂH öldürdü (Ey Resûlüm) Attığın vakit sen atmadın, lâkin ALLÂH attı. Ve bunu, ALLÂH mü’minleri güzel bir imtihana tâbi’ tutmak için yaptı. Şüphesiz ki ALLÂH hakkıyla işitir ve bilir. 2 3 Yanıtla
  • VATAN: DANİMARKA GEÇENLERDE AÇIKLAMA YAPIYORDU. TÜRKİYE TÜRKİYE İŞİT KONUSUNDA KÖŞEYE SIKIŞTI. ESİRLER DE SALINIVERDİ. ARTIK NEYİ BAHANE EDECEK DİYE. BİR DE UTANMADAN BİZDEKİ SURİYELİLERİDE TÜRKİYEYE VERELİM DİYE ADİCE TEKLİFTE BULUNUYORDU. NE OLDU DEMEKKİ SİZİN YARINIZ DESTEKLİYOR İŞİDİ Kİ ONDAN ONAYLANMADI UÇAK GÖNDERİMİNİZ. Ş. . . . . R. . . . F. . . . . Z NE OLACAK. TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR. . . 2 1 Yanıtla
  • ebumusab: el-Enfâl:19- Ey müşrikler! Siz zafer mi istiyordunuz?İşte zafer geldi! Siz mü’minlere hücûmdan vazgeçerseniz bu, sizin için daha iyi olur; yok döner yine savaşa başlarsanız, Biz de başlarız! Askeriniz çok da olsa size hiç fayda vermez, çünkü ALLÂH mü’minlerle beraberdir. el-Enfâl:39- Dünyada fitne kalmayıp din, tamamen ALLÂH’ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer fitneden vazgeçerlerse, onları bırakın. ALLÂH zâten onların yaptıklarını hakkıyla görmektedir. 3 0 Yanıtla
  • vatandaş: adamlar uçak göndermiyor biz asker göndereceğiz. aptal milletiz vesselam 0 1 Yanıtla

Advertisement