Dalış Turizmine Yeni Pencere - Son Dakika
Ekonomi

Dalış Turizmine Yeni Pencere

Dalış Turizmine Yeni Pencere

İzmirli mühendislik ve gemi inşaatı şirketi, dalış turizmine özel olarak dizayn ettiği ve su altında kalan gövdesi özel bir camdan inşa edilecek 20 kişilik yeni teknesinin üretimine başlamaya hazırlanıyor.

22.05.2017 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmirli mühendislik ve gemi inşaatı şirketi, dalış turizmine özel olarak dizayn ettiği ve su altında kalan gövdesi özel bir camdan inşa edilecek 20 kişilik yeni teknesinin üretimine başlamaya hazırlanıyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Burak Acar, "Dalış turizmini pahalı bir keyif olmaktan çıkarıyoruz" dedi.

Dalış turizmi, özellikle son on yılda dikkat çekici bir gelişim gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'ye gelen bir yabancı turistin ortalama harcaması 2016 yılında 796 dolar olurken, dalış turizmi kapsamında gelen bir turistin harcaması asgari bin 500 doları buluyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Burak Acar, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin gerek batıkları gerekse doğal güzellikleri ile dalış turizminde çok önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, "Türk gemi inşa sanayisi gerek tasarımda gerekse üretimde dünya ile en iyi entegre olan sektörlerin başında geliyor. Çok çetin rekabet koşullarıyla mücadele etsek de kendimize güvenimiz tam" dedi.

Acar, yeni tasarımın ilk aşamada 20 kişilik bir tekne olarak planlandığını, yolcu talebine göre 140 kişilik kapasiteye kadar ulaşabileceğini söyledi. Özellikle Çeşme, Karaburun, Foça, Seferihisar, Urla, Kuşadası ve Ayvalık ilçelerinin son yıllarda sportif amaçlı dalışların merkezi haline geldiğini belirten Burak Acar, proje ile denizlerin altında yaşanan güzellikleri herkesin görmesini hedeflediklerini kaydetti.

"Denizin altı da mavi vatan"

Acar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkler olarak maalesef denizlerine sırtını dönen bir halkız. Oysa denizlerimizin altı en az kıyılarımız kadar güzel. Bu güzelliklerin Türkiye'den çok daha fazla dünyada tanındığını rahatlıkla söyleyebilirim. Dalış sporuna meraklı insanlar yüksek gelir grubuna mensup. Dolayısıyla denizlerin altını görmek pahalı bir keyif olarak biliniyor. Halkın her kesiminden vatandaşlarımızın, özellikle de çocuklarımızın bu keyfi tatmasını istiyoruz. Çünkü denizlerimizin altı da mavi vatanımız. İnsanlarımız denizlerimizin altındaki güzellikleri gördükçe, o güzellikleri korumak için çok daha duyarlı davranacak. Pilot olarak 20 kişilik tasarladığımız teknemizin özellikle belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve dalışa meraklı yatırımcılarımızın ilgisini çekeceğine inanıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dalış Turizmine Yeni Pencere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu
    19:00 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'da iş insanlarıyla bir araya gelerek, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinin başladığını duyurdu. Işıkhan, ayrıca emekli maaşlarının temmuz ayında tekrar masaya yatırılacağını ve emeklilerin refahını artıracak yeni uygulamaların hayata geçirileceğini belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı
    18:43 BIST 100 Endeksi Yükselişle Kapandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 273,25 puan artarak 9.079,97 puandan kapandı. Gün içinde en düşük 8.863,66, en yüksek 9.079,97 puanı gören BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,10 artışla 9.079,97 puandan tamamladı. Altının ons fiyatı 2.216 dolar olarak belirlendi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı
    18:43 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde işçiler maaş alamadıklarını belirterek eylem yaptı

    Rosatom Enerji Şirketi tarafından Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem yaptı. İşçiler, bugün de eylemlerine devam ederek firma yetkililerinin olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement