Dalaman Ziraat Odasından Limon Üreticisine Uyarı - Son Dakika
Yerel

Dalaman Ziraat Odasından Limon Üreticisine Uyarı

Dalaman Ziraat Odasından Limon Üreticisine Uyarı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde Tarım İşletmeleri Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin ardından Ziraat Odası Başkanlığı bir açıklama yaparak limon üreticisini uyardı.

26.08.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde Tarım İşletmeleri Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin ardından Ziraat Odası Başkanlığı bir açıklama yaparak limon üreticisini uyardı.

Dalaman Ziraat Odası Başkanlığı bölgedeki limon üreticilerini uyararak Dalaman Tarım İşletmelerinde yapılan ihalede ortaya çıkan fiyatlara itibar etmemelerini belirtti. Ülke genelinde olduğu gibi bölgelerinde de limon rekoltesinin düşük olduğunu ifade eden Dalaman Ziraat Odası Başkanı, Ziraat Mühendisi Tevfik Tayfun Tuncay; "Dalaman Tarım İşletmeleri Müdürlüğünde 18 Ağustos tarihinde yapılan limon ihalesinde belirlenen fiyatlar piyasa fiyatlarının altındadır. Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de limon rekoltesi önceki yıllara göre daha azdır. Dalaman Tarım İşletmeleri Müdürlüğü bahçelerinde üretilen toplam limon 4000 ton bölge çiftçilerimizin toplam limon üretimi yaklaşık 60000 ton civarındadır. Hal böyle iken limon üreticilerimiz ihalede belirlenen fiyatları baz almamalıdırlar. Dalaman ve bölge ziraat odaları olarak çiftçilerimize önerimiz ürünlerini satarken değerinde satmaları, dışardan gelen telkinlere itibar etmemeleridir" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman Ziraat Odasından Limon Üreticisine Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement