Dalaman Görüntü Kirliliğinden Kurtuluyor - Son Dakika
Yerel

Dalaman Görüntü Kirliliğinden Kurtuluyor

Dalaman Görüntü Kirliliğinden Kurtuluyor

Muğla'nın Dalaman ilçesinde özellikle havaalanı yolu üzerindeki ve Atatürk caddesindeki tüm binaların boyanması için çalışma başlatıldı.

15.08.2014 11:40  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman ilçesinde özellikle havaalanı yolu üzerindeki ve Atatürk caddesindeki tüm binaların boyanması için çalışma başlatıldı. Her yıl yaklaşık 3,5 milyon yerli ve yabancı turistin geçiş yaptığı yoldaki binalar görüntü kirliliğinden kurtarılacak.

Yapılan çalışmada ev ve iş yerlerinin boyasını sahipleri alacak. Dalaman Belediyesi personelleri evlerin boya işini yapacak. Şu anda ev ve işyerlerinin tespiti ve maliyetinin hesaplanması aşamasında olan çalışmaya destek Ajlan Önal isimli vatandaş boyama işlemini kendisinin üstleneceğini açıkladı. Çalışmaya destek verdiğini ve herkesin de destek vermesi gerektiğini ifade eden Ajlan Önal, "Dalaman'ımızı güzelleştirmek için yapılan tüm çalışmaların içerisinde severek yer almak isterim. Bu çalışma gerçekleştirdiği takdirde Dalamanın da çehresi değişecektir. Daha güzel bir Dalaman'da yaşamayı hepimiz hak ediyoruz" dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, "Dalaman'da Uluslararası bir Havalimanı var. Yılda yaklaşık 3,5 milyon kişi Dalaman'a geliyor. Gelen misafirler Dalaman'a uğramadan tatil bölgelerine geçiş yapıyorlar. Bizler yapacağımız çalışmalar ile bu insanları Dalaman'a uğramalarını sağlamamız gerekiyor. Bu da turizm tesislerin açılması ile olur. Tabii bunun yanında çevremizi de güzelleştirmemiz gerekir. Atatürk Caddesi ve Havalimanı yolu üzerinde bulunan binaların boyanması da bu çalışmalardan birisi. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda tüm halkımızın da desteğini bekliyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman Görüntü Kirliliğinden Kurtuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement