Dalaman'da Yörüklerin Temsili Göçü Canlandırıldı - Son Dakika
Güncel

Dalaman'da Yörüklerin Temsili Göçü Canlandırıldı

Dalaman\'da Yörüklerin Temsili Göçü Canlandırıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Dalaman Yörük Göçü ve Yörük Şenliğinde, deve üzerinde Yörük göçü canlandırıldı.

12.06.2015 16:57  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman'da Yörüklerin temsili göçü canlandırıldı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen 'Dalaman Yörük Göçü ve Yörük Şenliği'nde, deve üzerinde Yörük göçü canlandırıldı. Şenlikte düzenlenen çeşitli etkinliklerde; yöresel kıyafetlerini giyen Yörükler, halk oyunları ve türküleriyle kültürlerini tanıttı.

Dalaman Yörükler Derneği'nin öncülüğünde, ilçe belediyesinin de katkılarıyla 'Dalaman 1'inci Yörük Göçü ve Yörük Şenliği' düzenlendi. Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, CHP'li Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla Yörük Obaları Dernek Başkanı Orhan Akçan, Dalaman Yörük Obaları, Batı Toroslar Yörük Obaları Dernek Başkanı Davut Büyükaydın, Söyütlü Mahallesi Arap Dede Orta Oyun ekibi, Göcek Yörükleri ile çok sayıda vatandaş etkinliğe katıldı. Dalaman Belediyesi önünde başlayan temsili göçte, Cumhuriyet Caddesi üzerinde davul zurna eşliğinde develerin de yer aldığı bir kilometrelik yürüyüş gerçekleştirildi. Temsili göç, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, "Bu yürüyüşü bölgemizde başlatan CHP Muğla Milletvekilimiz Nurettin Demir'dir. Bu yıl Dalaman da ilkini gerçekleştirdiğimiz Yörük göçü, atalarımızdan bize miras bırakılan bir kültürdür. Bundan sonra önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı Yörük göçlerini gerçekleştireceğiz. Uluslararası boyutta yapmayı da planlıyoruz. Yayla göçünü bizden sonra gelecek kuşaklara da tanıtmaktan da mutluluk duyuyoruz" dedi.

Ardından konuşan CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Yörükler aynı kartallar gibi özgürlüklerine, bağımsızlıklarına düşkündür. Onlar, dağlara, yaylalarda özgürce koşmak için yaz aylarını dört gözle beklerler. Havalar ısınınca yaylalara doğru göç başlar. Bizler de bu geleneğimizi yaşatmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, "Ben de Yörük'üm. Antalyalıyım. O anlamda Yörük kültürünü çok yakında tanıyorum. Bugün burada anlamlı bir etkinliğin başlangıcını yapacağız. Bu yürüyüş bizlere aslımızı, atalarınızın kültürünü hatırlatıyor. Özümüze döndürüyor. Onun için de çok anlamlı bir yürüyüş olduğunu düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisiyle süren şenlikte, Yörük türküleri seslendirildi. Şenliğe katılanlar, çalınan hareketli müziklerle meydanda oynayarak doyasıya eğlendi. Gece de yerel şarkıcılar, konserler verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dalaman'da Yörüklerin Temsili Göçü Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement