Dalaman'da Sezon Öncesi Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Dalaman'da Sezon Öncesi Yangın Tatbikatı

Dalaman\'da Sezon Öncesi Yangın Tatbikatı

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü personeline yol kenarlarında yoğun yanıcı maddelerin temizlenmesi ve söndürülmesi konulu eğitim bitiminde yapılan tatbikat aslını aratmadı.

31.05.2015 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü personeline yol kenarlarında yoğun yanıcı maddelerin temizlenmesi ve söndürülmesi konulu eğitim bitiminde yapılan tatbikat aslını aratmadı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nün tomruk deposunda orman yangını tatbikatı yapıldı. Tatbikata Muğla Orman Şube Müdürü Fedai Erdemli, Makine Mühendisi Bilal Soydan, Orman Mühendisi İsmail Durak, Formen Saffet Özgür, Dalaman Orman İşletme Müdür Yardımcısı Özay Güçlü, Dalaman İşletme Merkez Şefi Mehmet Oruç, Bahtiyar İşletme Şefi Ömer Kahraman, Çaldıra İşletme Şefi Ferdi Karaca, Ortaca İşletme Şefi Aydın Ersoy, 100 personel ile birlikte 5 arazöz, 1 su tankeri, 3 arazi aracı, 3 ilk müdahale aracı yer aldı

Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Uzmanı Orman Yüksek Mühendisi İsmail Durak yangından korunma konusunda, Makine Mühendisi Bilal Soydan araçların kullanımı hakkında, Orman Yüksek Mühendisi Saffet Özgü ise, yangın yerinde ilk yapılması gerekenler hakkında orman işçilerini bilgiler verildi. Eğitimde ayrıca orman yangınları ile ilgili yasal mevzuatlar, iş sağlığı ve güvenliği, ilk yardım, temel yaşam desteği eğitimi, yangın ve orman yangınlarının tanımı, orman yangınlarını önlemek amaçlı kullanılan tesisler, yangın emniyet tedbirleri anlatıldı. Eğitim sonrası söndürme çalışmalarında kullanılan malzemeler ve takım çantaların kontrol edildi.

Bilgilendirmenin ardından 5 arasöz, 1 su tankeri, 3 arazi aracı, 3 ilk müdahale aracı ve 100 personelin katılımı ile tatbikat yapıldı. Senaryo gereği, orman yangınına müdahale edildi. Tatbikatta 300 metre hortumu ilk seren ve yangına müdahale ederek birinci gelen ekibe bir pazar maaşı olan 180 lira ikramiye ve madalya verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman'da Sezon Öncesi Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement