Dalaman'da Okul Sporları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Dalaman'da Okul Sporları Masaya Yatırıldı

Dalaman\'da Okul Sporları Masaya Yatırıldı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde okul sporlarının sorunlarının gündeme getirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

23.10.2015 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde okul sporlarının sorunlarının gündeme getirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Sportif faaliyetlerde başarılı olunabilmesi için okul sporlarının sorunlarının tartışıldığı toplantıda, Okul Sporları İl Temsilcisi Doç. Dr. Osman Mutlu, Okullardan sportif faaliyetlere katilimin kolayca yapılabilmesi için bu yıl değişiklikler yapılan okul sporları yönetim sistemi, talimatları ve kuralları hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz'ın yanı sıra, Muğla İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Devrim Karakuş, Dalaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Saniye Uyar Kırık, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş, okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Dalaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Saniye Uyar Kırık; "Okul sporlarının sorunları tartışıldı ve 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında okul sporları sezonunda daha kaliteli ve ortak hedeflere yönelik hizmet vermek için beden eğitimi öğretmenlerinin önerileri ele alındı" dedi.

Okul sporlarının gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması için önemli olduğunu belirten Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş; "Okullarımızda gençlerimizin bos zamanlarını faydalı bir şekilde geçirecek, kotu alışkanlıklardan korunup bilgilerini ve yeteneklerini artıracakları en önemli etkinliklerden biri de okul sporları faaliyetleridir. Çocuklar bu sayede toplum kurallarına uymayı, coşkuyu, dostluğu birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmeyi öğrenir. Sportif etkinlikler gençlerimizin kendi yetenekleri çerçevesinde planlı çalışmasını ve çevresine uyumunu olumlu yönde etkiler" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman'da Okul Sporları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement