Dalaman'da Kıl Keçisi Irkı Tekeler Sürü Sahiplerine Verildi - Son Dakika
Yerel

Dalaman'da Kıl Keçisi Irkı Tekeler Sürü Sahiplerine Verildi

Dalaman\'da Kıl Keçisi Irkı Tekeler Sürü Sahiplerine Verildi

Muğla’nın Dalaman ilçesinde “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında Burdur’dan seçilerek getirilen tekeler sürü sahiplerine dağıtıldı.

07.11.2015 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesinde "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında Burdur'dan seçilerek getirilen tekeler sürü sahiplerine dağıtıldı.

Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında Burdur'dan seçilerek getirilen tekeler, ilçede bulunan keçi sürüsü sahiplerine "Kıl Keçisi Irkı" olan 12 adet tekeler hibe olarak teslim edildi.

İlçede bulunan sürü sahiplerine teslim edilen kıl keçisi ırkı tekeler hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz; "Bakanlığımızca yürütülmekte olan "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi " kapsamında ilçemiz yetiştiricilerimize üstün vasıflı, üretme verimi yüksek ve yöremiz şartlarına uygun 12 adet kıl keçisi ırkı tekenin (oğlak) dağıtımı hibe olarak dağıtımı yapıldı. Dağıtımı yapılan kıl keçileri, ilçe müdürlüğümüzce belirlenen komisyon tarafından Burdur ilinden seçilerek getirilmiştir. İlçemizde 2009 yılından beri uygulanmakta olan bu projeyle işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılmasının amaçlıyoruz" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman'da Kıl Keçisi Irkı Tekeler Sürü Sahiplerine Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement