Dalaman'a Tarifeli Uçuş Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Dalaman'a Tarifeli Uçuş Seferberliği

Dalaman\'a Tarifeli Uçuş Seferberliği

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu Dalaman Havalimanına yurt içi ve yurt dışı tarifeli uçak seferleri konulması ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

05.02.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu Dalaman Havalimanına yurt içi ve yurt dışı tarifeli uçak seferleri konulması ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bülbüloğlu Pegasus havayollarının Manchester ve Gatwick'ten yapacağı tarifeli seferlerin ardından Anadolu Jet'in de yaz ve kış dönemi Ankara-Dalaman tarifeli seferleri için yaptığı başvurunun Sivil Havacılık Genel müdürlüğü tarafından izin verilmediğini belirterek 9 Şubat'ta Vali Amir Çiçek başkanlığında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü ziyaret edeceklerini açıkladı.

SİVİL HAVACILIKTAN ANKARA-DALAMAN UÇUŞLARINA ENGEL

GETOB Başkan Bülbüloğlu, "Turizm sezonunun uzatılması için yurtiçi ve yurt dışından Dalaman Havalimanına tarifeli uçak seferlerinin konulması için uğraş veriyoruz. Ülkemizin başarılı havayolu firmalarının yetkilileriyle yaptığımız tüm görüşmelerde; paket turla gelen turistlerin oranının bu denli yüksek olmasının getirdiği dezavantajı ortadan kaldırmak, turizm sezonunu uzatmak, sezon sonunda işletmelerin kapanmasını önlemek, dolayısıyla personelin işten çıkartılmasını engelleyebilmek için yurtiçi ve yurt dışından Dalaman Havalimanına tarifeli uçak seferlerinin başlatılmasının gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bu bağlamda ülkemizin önde gelen Havayolu firmalarının yetkilileriyle bire bir görüşmelerde bulunuyoruz. Bu girişimlerimiz sonucunda Pegasus Havayollarının İngiltere'nin Manchester ve Gatwick havalimanlarından Dalaman Havalimanına tarifeli uçak seferlerine başlayacağını daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan ile yaptığımız son görüşmede bölge turizmcilerinin ve yatırımcılarının olduğu kadar, bölgemiz ekonomisinin Dalaman Havalimanına konulacak tarifeli uçak seferlerine ihtiyacı duyduğunu vurguladık. Kendisi Anadolu Jet olarak Brezilya üretimi Embraer tipi uçaklardan alınacağını, bu uçakların teslim alınmasından sonra Ankara ile Dalaman arasında karşılıklı tarifeli seferlere konulabileceğini ifade etmişti. Basından takip ettiğimiz üzere bu uçakların Türkiye'ye getirildiği ve uçuşlara başladığını öğrenmemizle birlikte Sayın İbrahim Doğan ile tekrar irtibata geçtik ve Ankara ile Dalaman arsındaki tarifeli seferlere ne zaman başlayabileceklerini sorduk. Ancak aldığımız cevap bizi biraz üzdü. Zira Ankara ile Dalaman arasında kış döneminde haftada en az 2 kez, yaz döneminde ise haftada en az 3 kez tarifeli uçuş yapabilmek için resmi talepte bulunduklarını ve münhasırlık istediklerini ancak sivil havacılıktan olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade etti" dedi.

VALİ BAŞKANLIĞINDA SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜNE ZİYARET

GETOB Başkanı Bülbüloğlu, yaşanan gelişmeler üzerine Muğla Valisi Amir Çiçek'i bilgilendirmek ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün kararını olumlu yöne çekebilmek için desteğini almak üzere Marmaris Ticaret Odası Temsilcisi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&Spa Genel Müdürü ile Muğla valisini ziyaret ettiklerini açıkladı. Bülbüloğlu, Sayın Valimizle yaklaşık 1 saat görüştük ve sıkıntımızı aktarıp desteğini istedik. Yurtiçi tarifeli uçak seferlerinin bölgemiz turizmi ve ekonomisi için önemli olduğunu dile getirdik. Bizleri ilgiyle dinleyen Sayın Valimiz konunun önemine inandığından bizlerle birlikte Sivil Havacılık Genel Müdürü ile görüşmeye gelebileceğini ifade ettiler. GETOB olarak bu konuda kendisine minnettarız. Valimizin başkanlığında 9 Şubat 2015 Pazartesi günü Sivil Havacılık Genel Müdürü Sayın Bilal Ekşi ile görüşmeye gidiyoruz. Umarız Sayın Ekşi Anadolu Jet firmasının Ankara ile Dalaman arasında uçuş yapmasına imkan sağlayacak olan Münhasırlık talebine olumlu bakar. Böylece bizler de Ankara ile Dalaman Havalimanı arasında karşılıklı tarifeli uçak seferlerine kavuşmuş oluruz" dedi.

"BÖLGE TURİZMİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM"

Getob Başkanı Bülbüloğlu, GETOB olarak turizm sezonunun uzatılmasını sağlayabilmek, işletmelerin sezon bitti denilerek kapanmasını önleyebilmek, bölgemiz turizminin ve ekonomisinin gelişmesine katkı koymak için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Yurtiçinden ve yurtdışından tarifeli uçak seferlerin başlatılması ve kesintisiz sürdürülmesi bu mücadelenin bir parçasıdır. Bu konuda mücadelemize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman'a Tarifeli Uçuş Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement