Daily Telegraph 'Irak'daki Ölüm Dağı' Sincar'da Son Durumu Yazdı - Son Dakika
Güncel

Daily Telegraph 'Irak'daki Ölüm Dağı' Sincar'da Son Durumu Yazdı

Daily Telegraph \'Irak\'daki Ölüm Dağı\' Sincar\'da Son Durumu Yazdı

The Daily Telegraph muhabiri, hafta sonunda yaklaşık 150 bin kişinin Sincar Dağında mahsur kaldığını bildirdi.

11.08.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

The Daily Telegraph muhabiri, hafta sonunda yaklaşık 150 bin kişinin Sincar Dağında mahsur kaldığını bildirdi.

İngiliz muhabir Irak Ordusu sağlık ekipleriyle Sincar'a ulaştığında sadece birkaç bin kişiye rastladığını belirtirken tepelerde kaç kişinin öldürüldüğünü saptamanın olanak dışı olduğuna dikkat çekti. Dağlık bölgenin altında göçmen yakınlarına IŞİD'in 'Ya dinini değiştir ya da öl' deyip müddet verdiğine değinen Jonathan Khrohn, IŞİD'in son katliamını Sincar kasabasındaki panik ve çaresizlik içindeki tanıklardan duyduklarına dayanarak kaleme aldı. Bir Ezidi tanık İngiliz muhabire Cihatçıların kasabasını basıp sağlıklı her erkeği öldürdüğünü anlattı. Diğer tanıklar yüzlerce kadının kaçırılmasından bahsettiler. Bu arada kadın ve çocukların diri diri gömüldükleri haberleri yayıldı.

Dağda hayatta kalanların susuzluk ve hastalıkla mücadele ettikleri öğrenildi.

Gazete, 'Dağ kenarında kalan binlerce kişi keçi pisliği ile kaplanmıştı. Kimsenin yıkanmak bir yana içecek suyu yoktu Bu bir insani felaketti. Irak Ordusu'nun tıp yardımı ulaşana kadar sağlık durumları perişandı. Dağdan iki çıkış yolu vardı. Sağlık ekibini getiren Irak Ordusu helikopteri her seferinde 12 kişi çıkartabiliyordu. Bu çok azdı ama çaresizlere umut veriyordu' diye yazdı.

Bir Ezidi çift 'Bir helikopter geldi. İzdiham oldu. İki çocuğumuzu bindirmeyi başardık. Bize yer yoktu. Onları bir daha göreceğimizden endişeliyiz' diye içini döktü.

Bir genç Ezidi, geçen hafta ihtiyar annesini nasıl sırtında taşıyarak dağa çıkarttığını anlatırken 'Şimdi onu nasıl buradan götüreceğimi bilemiyorum' dedi. Dağdan aşağı sadece bir yol olduğu öğrenildi. Binlerce Ezidi kurtulmak için bu yolu kullandı. Suriyeli Kürtlerin YPG örgütünün Ezidi'lere giderken sınıra kadar refakat ettikleri anlaşıldı.

Metro gazetesi bugünkü 'Kadın ve Çocuklar Diri Diri Gömüldüler' başlıklı manşet haberinde aşırı İslamcıların Irak'ta 500 Ezidi'yi kitlesel mezarlara gömdüğünü bildirdi.

The Independent birinci sayfasını 'Irak'ta kadınlar ve çocuklar İslamcılar tarafından diri diri gömüldüler' haberine ayırdı.

İ gazetesi 'Diri Diri gömüldüler-Irak'tan dehşet verici iddia' manşetini attı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Daily Telegraph 'Irak'daki Ölüm Dağı' Sincar'da Son Durumu Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rüzgar Elektrik Santrali ve Hidroelektrik Santral için acele kamulaştırma kararı
    10:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rüzgar Elektrik Santrali ve Hidroelektrik Santral için acele kamulaştırma kararı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin birçok noktasında Rüzgar Elektrik Santrali (RES) ve Hidroelektrik Santral (HES) yapımı için acele kamulaştırma kararı verildi. İzmir ve Yalova'da bulunan bazı alanlar, teknoloji geliştirme bölgesi olarak belirlendi. Şırnak, Kütahya, Van, Kırıkkale, Tekirdağ, Bitlis, İzmir, Manisa, Elazığ, Karaman, Sivas, Yozgat ve Diyarbakır'da da çeşitli alanlarda acele kamulaştırma kararları alındı.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    10:38 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) heyecanı başladı. Turun 3 etabı Muğla'da gerçekleşecek.

  • Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı
    10:36 Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı

    Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan bir fıstık fabrikasını ziyaret eden jandarma ekipleri, fabrikada çalışan kadın ve erkeklerle bir araya gelerek 6284 Sayılı Kanun, KADES Uygulaması, Elektronik Kelepçe gibi konularda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Ayrıca kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirilerek, uygulamanın tanıtımı yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, kadınların huzuru ve güveni için sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

  • 150 Yıllık Tarihi Konak Restore Edildi
    10:35 150 Yıllık Tarihi Konak Restore Edildi

    Rize'nin Güneysu ilçesinde bulunan 150 yıllık Topçuoğlu Konağı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyaretçilere açıldı. Konak, aslına uygun bir şekilde restore edilerek turizme kazandırıldı.

  • OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde
    10:34 OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde

    OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü ormanlarında arazi gezisi gerçekleştirdi. Gezi sırasında öğrencilere orman yangınları, zararlılarla mücadele, tohum bahçesi ve yangın emniyeti hakkında bilgi verildi. Ayrıca gözetleme kulesi ve orman depoları da ziyaret edildi.

  • Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı
    10:33 Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı

    Samsun'un Alaçam ilçesinde yapılan Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamasında gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis ekipleri, gerçekleştirdikleri asayiş ve trafik uygulamasında bir araçta ve araçta bulunanların üzerinde 250 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı
    10:32 Altınova'da Marketlerde Fiyat Denetimi Yapıldı

    Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatını kontrol etti ve denetimlerde bulundu.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:32 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ayrıca, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.


Advertisement