Dabkon: 'Taşlıova'yı Şükran ve Rahmetle Anıyoruz' - Son Dakika
Yerel

Dabkon: 'Taşlıova'yı Şükran ve Rahmetle Anıyoruz'

Dabkon: \'Taşlıova\'yı Şükran ve Rahmetle Anıyoruz\'

Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON), Aşık Şeref Taşlıova’nın vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı.

22.09.2014 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON), Aşık Şeref Taşlıova'nın vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. Taşlıova'nın kaybıyla Türk Halk Edebiyatı Aşıklık geleneğinin önemli bir saz ve söz üstadını kaybettiğinin vurgulandığı mesajda, "Taşlıova Baki kalan bu kubbede Türkçe bir hoş seda idi. Kabri nur, mekanı cennet olsun" denildi.

Son on yılda Türk Aşıklık geleneğinin Yaşar Reyhani, Murat Çobanoğlu gibi üstadlarını kaybettiğine işaret edilen mesajda, Aşık Şeref Taşlıova'nın elim kaybıyla Türk Dünyası'nın yeni bir acı yaşadığı kaydedildi.

Merhum Taşlıova gibi, Türk Halk Edebiyatı aşıklık Geleneğine hizmet eden saz ve söz üstadlarının Türkçe ritim, ahenk ve üsluplarıyla Türkçe'nin ruhunu ifade ettiklerine değinilen mesajda, "Onlar birer mana eri, onlar birer Türkçe ufuktular. Sağlıklarında değerlerini yeterince bilemediğimiz, kayıplarında ise yüreğimize bir ince ve derin sızı bırakan tüm Halk aşıklarımızı minnetle anıyor, Taşlıova'ya rahmet niyaz ediyoruz." İfadelerine yer verildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dabkon: 'Taşlıova'yı Şükran ve Rahmetle Anıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement