D.Ü. Hastanelerinde 2015 Yılı TSE Denetimi Başladı - Son Dakika
Güncel

D.Ü. Hastanelerinde 2015 Yılı TSE Denetimi Başladı

D.Ü. Hastanelerinde 2015 Yılı TSE Denetimi Başladı

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, üniversite hastanelere içerisinde önde olduklarını ve daha iyi yerlere gelmek istediklerini söyledi.

27.10.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan "Üniversite Hastaneleri içerisinde öndeyiz. Hedefimiz daha iyi yerlere gelmek, Diyarbakır'ımızın tarihi misyonuna yakışır hizmetler vermektir" dedi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Tetkik Uzmanlarınca 25.08. 2011 tarihinde yapılan denetimde başarılı bulunarak TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini alan Dicle Üniversitesi Hastaneleri, bu tarihten sonra her yıl yapılan Kalite Yönetim Sistemi Belge Yenileme Tetkiklerinde de bu başarısını devam ettirdi.

Dicle Üniversitesi Hastanelerinin 2015 yılı Kalite Dış Değerlendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya TSE Baş Tetkikçi Ertuğrul Altındağ, Tetkikçi Emel Özcan, Tetkikçi TSE Diyarbakır İl Müdürü Ümit Sevim ile D.Ü. Hastaneleri Başhekim Prof. Dr. Sait Alan, başhekim yardımcıları, hastane müdür, müdür yardımcıları, başhemşire, başhemşire yardımcıları ile Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörü, Kalite ve Strateji Geliştirme Danışmanı katıldı.

"Ölçülü ve yoğun çalışmaya devam ediyoruz"

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başhekim Prof. Dr. Sait Alan; TS EN ISO 9001: 2008
Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldığımız günden itibaren şimdiye kadar kalite konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını, ölçülü ve yoğun çalışmaya devam edeceklerini belirterek; "Bu süreç içerisinde büyüdük. Türkiye'de örnek gösterilen Acil ve Travmatoloji Hastanesini açarak 5 hastaneye yükseldik ve kurumsal ve ileriye doğru standart bir kimliğe büründük. Geldiğimiz noktaya baktığımızda birçok konuda Üniversite Hastaneleri içerisinde önde olduğumuzu görüyoruz. Mesela yaptığımız açık kalp ameliyatı sayısı ve yoğun bakım yatak sayısı bakımından birçok üniversite hastanesinden öndeyiz. Hedefimiz daha iyi yerlere gelmek, Diyarbakır'ımızın tarihi misyonuna yakışır hizmetler vermektir. İnşallah bu dönemde de sağlıklı bir dönem süreci geçiririz. Tabi ki eksikliklerimizi eleştiren olacaktır. Bu bizi daha da ileriye götürür" dedi.

Katılımcılara teşekkür

D.Ü. Hastaneleri Kalite ve Strateji Geliştirme Danışmanı Yrd. Doç. İsmail Yıldız da çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Sürekli iyileştirmeyi planladıklarını belirten Yıldız; Dicle Üniversitesi hastanelerinde kalite standartları konusunda yaptıkları ve bundan sonra yapılacaklar hakkında detaylı bilgiler sundu. Daha sonara konuşan Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörü Doç. Dr. Velat Şen de başarılı bir dış tetkik geçirilmesi temennisiyle katılımcılara teşekkür etti.

"Hastaneleriniz hakkında iyi şeyler duyuyorum"

TSE Baş Tetkikçi Ertuğrul Altındağ'da konuşmasında; "Burada yaptığım denetimlerde gördüklerimin yanında, Dicle. Üniversitesi Hastaneleri hakkında memnuniyet ve iyi şeyler duyuyorum. Sahaya ineceğiz. Üç ayrı koldan yapacağımız denetimde objektif davranacağız. Denetimimiz üç gün sürecek." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel D.Ü. Hastanelerinde 2015 Yılı TSE Denetimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement