D-8 Genel Sekreteri Mousavi: "D-8 Türkiye'nin Bir Evladıdır" - Son Dakika
Güncel

D-8 Genel Sekreteri Mousavi: "D-8 Türkiye'nin Bir Evladıdır"

D-8 Genel Sekreteri Mousavi: "D-8 Türkiye\'nin Bir Evladıdır"

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, D-8’in Türkiye’nin bir evladı olduğunu belirterek, 2018 hedeflerinin 500 milyar dolarlık bir iç ticaret hacmi olduğunu söyledi.

15.04.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, D-8'in Türkiye'nin bir evladı olduğunu belirterek, 2018 hedeflerinin 500 milyar dolarlık bir iç ticaret hacmi olduğunu söyledi.

Yerel yönetimleri ziyaret kapsamında Erzurum'a gelen D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi'yi makamında ağırlayan Altıparmak, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

"D-8 TÜRKİYE'NİN BİR EVLADIDIR"

Erzurum'un Türkiye'nin gelişmiş illerinden bir tanesi olduğu için bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve bazı temaslarda bulunduklarını ifade eden Ali Mohammad Mousavi, D-8'in Türkiye'nin bir evladı olduğunu söyledi. Mousavi,"D-8 Türkiye'nin bir evladıdır. Türkiye D-8'in babasıdır. Burada sayın valimizin aracılığıyla da Türk Hükümetine ve Türk halkına 18 yıl içerisinden D-8'e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bizim D-8 olarak liderler tarafından belirlenmiş 2018 hedeflerimiz var. 500 milyar dolarlık bir iç ticaret hacmi hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmak için özel sektörün ve yerel yönetimlerin yardımıyla bu hedefe ulaşmak istiyoruz. D-8 işbirliğinde özel sektör motor görevini görüyor ve bu motoru çalıştırmak için benzeri yerel yönetimlerle ziyaretler gerçekleştiriyoruz. 2018 hedefimizi yani 500 milyar dolara ulaşmak için şuan ki rakam 150 milyar dolar civarındadır. Bunu artırmayı hedefliyoruz. Şöyle ki Erzurum'da öğrendiğim kadarıyla sadece tarımda değil, sanayide de Türkiye'de önemli bir potansiyeli olan ve öne çıkan bir şehirdir. Erzurum'un bu potansiyelini kullanmak istiyoruz" dedi.

"D-8'İN EN BÜYÜK SORUMLULUĞU BAYRAĞINDA YER ALAN ALTI YILDIZDIR"

D-8'in içerisinde yer alan ülkelerin her birinin farklı görevleri olduğunu belirten Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü: .

"D-8 içerisinde Türkiye, İran, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan yer alıyor. Her bir ülkenin farklı konularda üstlendiği bir görev vardır. Biri koordinasyonu biri finansı üstlenmiş, biri ticareti üstlenmiş ama asıl büyük sorumluluk ise bana göre D-8'in bayrağında yer alan altı yıldızdır. Altı yıldız altı ilkeyi sembol ediyor. Sembolize ettiği konuları şöyle paylaşmak istiyorum. Birinci ilke savaş değil barış, ikinci ilke çatışma değil diyalog, çifte standart değil adalet, üstünlük değil eşitlik, sömürü değil adil düzen, baskı ve tahakküm değil insan hakları hürriyet ve demokrasidir. Şimdi bu altı ilkeye bakıp da İslam ülkelerinin içinde bulunduğu hale baktığımız zaman özellikle Suriye, Irak, Yemen hakikaten bu ilkeleri ne kadar yerine getirdiğimiz tartışılır."

Konuşmaların ardından Vali Altıparmak tarafından D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Seyed Ali Mohammad Mousavi'ye Oltu taşı tespih ve plaket hediye edildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel D-8 Genel Sekreteri Mousavi: 'D-8 Türkiye'nin Bir Evladıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement