Cumhuriyet Köyü'nde Yapımı Tamamlanan Cami Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Köyü'nde Yapımı Tamamlanan Cami Hizmete Açıldı

Cumhuriyet Köyü\'nde Yapımı Tamamlanan Cami Hizmete Açıldı

Kars Merkez Cumhuriyet Köyü'nde inşa edilen Cumhuriyet Köyü Cami düzenlenen törenle açıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İl Müftüsü Mehmet Genç, yeryüzünde yapılan Allah'ın ilk mabedinin Kabe'yi muazzama olduğunu...

05.11.2013 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Merkez Cumhuriyet Köyü'nde inşa edilen Cumhuriyet Köyü Cami düzenlenen törenle açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İl Müftüsü Mehmet Genç, yeryüzünde yapılan Allah'ın ilk mabedinin Kabe'yi muazzama olduğunu söyledi.

Allah'u Tealanın ilk olarak yer yüzünde Kabe'yi muazzamayı inşa ettirdiğine dikkati çeken Müftü Genç, Yer yüzünde bulunan Kabe'yi ziyaret etmek her Müslüman, zengin ve vakti yerinde olana farzdır. Kabe'nin bir şubesi olan camilerdir. Hepimiz aynı kıbleye yöneliyor, aynı yöne yöneliyor aynı Allah'a secde ediyoruz. Gönüllerimiz bir, imanımız bir, kıblemiz bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir elhamdülillah. Allah bu birliğimizi daim eylesin. Milletimizin dirliğini, birliğini bozmaya çalışanlara da Allah fırsat vermesin" dedi.

Camilerin, hem mescit hükmünü taşıdığını hem de insanları toplayan bir araya getiren yerler olduğunu belirten Kars Müftüsü Mehmet Genç, özetle şunları söyledi:

"Camiler bizi bir araya getiren kaynaştıran yerlerdir. Camiler aynı zamanda bizlerin kaynaşmasını, dertlenmemizi, dertleşmemizi, hal hatır sormamızı ve bir arada kucaklaşmamızı sağlayan mekanlardır. Bir zamanlar camilerimizden seferberlikler ilan edilirdi. 1071 Malazgirt zaferi bu şekilde oldu. Camiler bize vatan edinmeyi sağlayan yerlerdir. Cami olan yerde meskun mahal oluşturulur. Bir yerde böyle cami yapanlar bilsin ki Allah bu mescidin en güzelini kendilerine cennette bir köşk olarak inşa edecektir. Allah herkese cami yapmayı nasip etmez. Herkesin parası cami yapmaya nasip olmaz. Camiler aynı zamanda sürekli namaz kıldığımız mekanlar, Kur'an okunan yerler, ibadet edenler, vaaz okunan yerler olması hasebiyle amel defterimize de aynı hesap aynı kitap olarak, mükafat olarak kaydedilmektedir. Bu sevap zaten sizlere yeter."

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'ta böylesi bir dini tesise emeği geçenleri tebrik ederek, Kars'a ve Cumhuriyet köyüne hayırlı olmasını diledi.

Cumhuriyet köyü muhtarı Akın Salik de, cami inşaatına İstanbul ve Ankara'da yaşayan Cumhuriyet köylülerinin de büyük katkı sunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Köyü Cami'sinin açılışı Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Müftüsü Mehmet Genç, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, daire müdürleri ve din alimleri tarafından yapıldı.

250 metrekare alana inşa edilen cami 825 bin TL.'ye mal oldu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Köyü'nde Yapımı Tamamlanan Cami Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement